MIÓTA FOGLALKOZNAK AZ EMBEREK A RÁNCAIKKAL?

MIÓTA FOGLALKOZNAK AZ EMBEREK A RÁNCAIKKAL?

Gondoltál már arra a tükör előtt állva, hogy a nők akár már kétezer éve is egészen hasonló problémákkal küszködtek? Amióta világ a világ, azóta foglalkoztatja a nőket, hogy hogyan is tudnák lelassítani az öregedés folyamatát, de legalábbis elhalványítani a jeleit a bőrükön.

A ránctalanítás története

Talán hallottál már arról, hogy Kleopátra, a legendás szépségű egyiptomi királynő, minden nap szamártejben fürdött, hogy megőrizze bőre bársonyosságát. A kedvéért 700 szamár állt folyamatos készenlétben, hogy minden nap friss tejjel tölthessék meg a királynő kádját?

És azt tudtad, hogy az első krémet egy ókori görög fizikus alkotta meg majdnem 1800 évvel ezelőtt?

Vizet, olívaolajat és méhviaszt kevert össze és az így kapott hűsítő zsíros krémet használták az ókori görög nők az arcukra és a testükre.

Hallottál már arról a meglehetősen bizarrul hangzó szépségtrükkről, melyet Erzsébet királynő alkalmazott az 1500-as évek Angliájában? Arcpakolás gyanánt vékonyra szeletelt húsokat helyezett az arcára, hogy így halványítsa a ráncait.

Tudtad, hogy az első botox kezelést 1987-ben végezték?

A kilencvenes években a hollywoodi sztárok egymásnak adták át a botox titkát, valójában azonban csak 2002-ben vált legálissá a kezelés. 2015-re viszont már több mint 11 millió amerikai vetette alá magát botox kezelésnek!

Na de ugorjunk csak vissza a tükör elé!

Ugye milyen megnyugtató a gondolat, hogy a világ számos nője szeretné minél tovább megőrizni a szépségét és nem csak te álmodozol erről?

Szerencsére ma már nem kell szamárcsordákat tartani a kertünkben és zsíros krémektől csillogó arccal elindulnunk reggel otthonról. De még a tűket is elkerülhetjük, hiszen annyi módja van már annak, hogy megőrizzük bőrünk ruganyosságát és késleltessük az első ráncok megjelenését.

Kollagén és hialuronsav: két nagyágyú a bőrápolásban

A nők igényeit követve folyamatosan fejlődik a kozmetikai ipar, melynek legnagyobb zászlóshajója az anti-aging, azaz a öregedést lassító termékek fejlesztése.

Évről évre újabb készítmények és eljárások jelennek meg, így ma már tényleg mindenki megtalálja köztük a leginkább kedvére valót.

Egyre nagyobb szerepet kap a megelőzés, hogy ne csak a már meglévő ráncainkat próbáljuk meg halványítani, hanem próbáljuk meg folyamatosan pótolni a csökkenő kollagén és hialuronsav termelést.

Tudtad, hogy ezek termelődése már a húszas éveink második felében lassulni kezd és ezért jelennek meg az első szarkalábak a szemek és a száj körül?

Sajnos az idő múlásával a testünk egyre kisebb mennyiségben képes előállítani kollagént és hialuronsavat és ez bizony meg is látszik a bőrünkön, ahogy folyamatosan veszít a feszességéből és elmélyülnek a ráncaink. Táplálkozással sajnos egyikből sem tudjuk kellő mértékben a bőr fiatalságának megőrzéséhez szükséges mennyiséget pótolni, így vagy injekciós kezelés alá vetjük magunkat vagy étrend-kiegészítő formájában fogyasztjuk őket.

foglalkoznak

Folyékony kollagén??! Bizony, a kollagént akár inni is lehet!

Mi elsősorban a természetes megoldásokat kedveljük és a folyékony kollagénre esküszünk, vagyis ital formájában fogyasztjuk a kollagént.

A kozmetikai termékekben a kollagén viszonylag nagy molekulák formájában található meg. Ezek a nagy molekulák a bőr felszíni rétegeit képesek átlépni, így a készítmény lokális hatást képes kifejteni. 

Ezzel szemben, ha a kollagént ital formájában, könnyen emészthető peptidekként visszük be szervezetünkbe, azt gyomrunk azonnal megemészti, a vérárammal pedig rögtön bejut a bőrbe, ahol egyből hasznosul.

Jó kávézást és szépülést kíván a Collagen Cocktail csapata!

www.collagencocktail.hu

Forrás/ Fotó: Shutterstock, www.bigstockphoto.com

Kiemelt kép: www.pexels.com