MIT ISZIK STIKÁBAN ÉJJEL A MIKULÁS?

MIT ISZIK STIKÁBAN ÉJJEL A MIKULÁS?

MINDJÁRT ITT A MIKULÁS! TE MIVEL VÁROD?

Már csak párat kell aludni, hogy felébredve reggel, kis csipás szemeinket megdörgölve, az ablakba készített, csizmából kikandikáló meglepetések látványától öröm fusson át a szívünkön. Megjött a Mikulás!

Még ha csak intő virgács is kalimpál porzó arannyal futtatva csillogó topánunkban egy-két szaloncukor, és némi narancs-mogyoró kombó társaságában, mi akkor is boldogok vagyunk. Hiszen Valaki, aki nem más, mint a piros ruhába öltözött, hófehér szakállas, rénszarvas szánon érkező öreg cimboránk, a Télapó, gondolt ránk, és ITT JÁRT! Igen, még negyven évesen is! Juhhhuuuu!

De mielőtt még elöntene bennünket a mélyről fakadó eufória, vajon gondolkodtunk már azon, hogy mi mit adunk a Mikulásnak? Készítünk-e sütit, pár falat kekszet a forró kakaó mellé, hogy miután ajándékunkat elhelyezte csillogóra pucolt lábbelinkben, megpihenjen, hogy aztán kicsiny bolygónk minden lakóját meglátogassa? De vajon mit szerethet a Télapó? Összeszedtünk néhány innivalót, amit talán minden megfáradt Mikulás szívesen hörpintene a nagy téli munkában.

1. JÉGHIDEG SÖR

 Elsőre kicsit megrázó lehet, hogy egy totálisan nem téli itallal kezdünk, de hát kérdezzük meg bármelyik férfit közvetlen környezetünkben, hogy egy kiadós meló után minek örülne jobban? Egy pofa jéghideg sörnek, vagy egy bögre forró kakaónak? A reggeli zabkásánk felét fel mernénk tenni, hogy a hidegen gyöngyöző frissítőt fogják választani. Márpedig ha a Mikulás is férfiból van, akkor gazdagon esélyes, hogy örülni fog a maláta-meglepetésnek.

2. BORSMENTÁS FORRÓ CSOKOLÁDÉ

Ha Rudolfunk jobbra indexelve lekanyarodott az alkoholos italok légteréről, kapjuk elő a kerámia csuprot, és rittyentsünk egy igazán finom forró csokit a Télapónak. A borsmentától nem kell megijedni, hiszen csak pikáns ízt ad a forró csokinknak. Ami ebbe a szuper frissítő krémes italba kell, az néhány nem túl édes minőségi csokoládé csipsz, vanília rúd kikapart belseje (vagy akár szirup), tej, tejszín és tejszínhab. Izmos kis cucc, nem véletlenül tűnik jól tápláltnak mindannyiunk kedvence, ha minden évben ilyenekkel tömik. Bár egy egész éve van rá, hogy leadja… Szóval a recept egyszerű: a csoki csipszet felolvasztva a tejszínnel és a tejjel, anélkül hogy forralnánk, hozzá kell adni pár csepp borsmentát, és a vaníliát. Ha kész, jöhet a szolid hab-halom a tetejére, és ha nagyon szeretjük a Mikit, akkor díszítésként megszórhatjuk egy kis csoki forgáccsal, vagy némi színes cukordarával. És hát már miért ne szeretnénk, nem igaz?

3. KÁVÉ KARDAMOMMAL

Az arab kávé jellegzetesen mesés íze, és hát ki tudja? Lehet, hogy pont erre a megnyugtató illat-, és ízvilágra vágyik a Mikulás! Sosem-lehet-tudni alapon, ha ezzel várjuk az öregurat, úgy az egész kávészemeket már az őrléskor keverjük össze kardamommal, és a megfelelő méretre darálást követően készítsünk belőle mennyei kávét! Ha igazán kedveskedni akarunk, akkor cuki szivecskés, vagy akár télapó formájú cukorral is várhatjuk a megfáradt világkörüli utazót.

 

Szerző: Eat, Move & Smile

Képek forrása: www.bigstockphoto.com

logó

Hello Kedves Olvasó! Ha tetszett a cikk, annak szívből örülök! Ha szívesen felhasználnád, kérlek, tedd azt jogszerűen. Mit is jelent mindez? A cikk teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll, miszerint annak bármiféle felhasználásához a szerző, vagyis az én írásbeli engedélyem szükséges. Tegyük szebbé a világot! Köszönöm, hogy jó fej vagy!