NÉHÁNY JÓ SZOKÁS A MINDENNAPOKRA

hatékonyabb

NÉHÁNY JÓ SZOKÁS A MINDENNAPOKRA

Ki ne szeretné, hogy az élete hatékonyabb, eredményesebb és harmonikusabb legyen? A változás azonban nem jön magától, nekünk kell változtatnunk a jelenlegi gyakorlatunkon. Néhány apró változás, új szokás hihetetlen előnyökkel segíthet minket, érdemes kipróbálni!

 

Az evésre koncentrálj!

Étkezés közben tedd félre a telefont, számítógépet, televíziót, evés közben csakis az evésre figyelj! Miközben eszel ne olvasgass, nézz videókat vagy tévét, ne intézz üzeneteket, beszélgetéseket! Figyelj kizárólag magára az étkezésre! Nyugodtan egyél, rágd meg alaposan az ételt, add meg az időt és a figyelmet az ételnek! A tested és a lelked is hálás lesz ezért!

 

Reggeli mozgás

Alvás után, a reggeli ébredést követően első dolgod a testmozgás legyen! Az emberi test mozgásra van teremtve. Az éjszakai alvás után szüksége van mozgásra, hogy  megfelelő állapotba kerüljön a napi tevékenységekhez. A legrosszabb,  amit a testeddel tehetsz, hogy  az alvás fekvő helyzetéből minden bemozgatás nélkül ülő helyzetbe kerüljön. Legfontosabb a reggeli nyújtás, néhány alapvető nyújtógyakorlat elvégzése a hátizmokra és a teljes testre. Egy  rövid gimnasztika, alapos bemozgatás elengedhetetlen. Kiváló, ha a reggeli tornát még egy kis séta is követi. Lehet egy-két megállónyi rövidke utat sétálva megtenni, ez csak előnyödre válik!

 

Haladj lépésenként!

Ha van komoly célod, amit el akarsz érni, akkor kitartó munkára lesz szükséged. A tehetség, a képesség mellé rengeteg befektetett munka kell az igazi eredmény eléréséhez. Találj minden nap időt, hogy a célodért dolgozz! Legyen ez akár csak napi fél óra, a lényeg, hogy minden nap, rendszeresen és kitartóan csináld.  Koncentrálj mindig csak egy lépésre, és haladj lépésenként napról napra! Ne a tökéletességre törekedj, csak csináld és fejlődni fogsz, a dolgok  jó irányba fognak változni! Ne akadj fenn a részleteken, a nem tökéletes is jobb, mintha semmit sem csinálnál!

 

Fejezd be a halogatást!

Ne halogasd a dolgokat, vedd kézbe az irányítást és urald az idődet! Legyen lista a teendőidről! Először egy havi listát készíts a feladataiddal, azt utána lebonthatod heti listára. Ezt érdemes a hétvégén, esetleg  vasárnap este elkészíteni. A heti lista alapján készüljön a napi lista. A napi listán ne legyen  3-nál több elvégzendő feladat, ennél több nem reális, mert neki sem fogsz kezdeni. Az is lehet, hogy kezdetben elég az „1 feladat 1 napra“ lista. Indulásra ez is jobb, mint a semmi, viszont a kitűzött feladat mindenképpen valósuljon meg. Elég egy jegyzetfüzet és egy toll, és ami készen van, azt pipáld ki! Legyen ez napi rutin, és egyre hatékonyabb lesz időbeosztásod és az életed is!