ŐSZI HAJHULLÁS? VÉDEKEZZ! – 5 TIPP AZ ŐSZI HAJHULLÁS ELLEN!

hajhullás

ŐSZI HAJHULLÁS? VÉDEKEZZ! – 5 TIPP AZ ŐSZI HAJHULLÁS ELLEN!

Ha a mesés őszi narancs-bordó falevelek hullásával a fürdőkádban is megnövekedett a hajmosáskor, lobonc-fésüléskor kikéredzkedő hajszálak száma, aggodalomra semmi ok! Ahogy a nappalok rövidülnek, úgy készül fel hajunk, fejbőrünk is a téli időszakra, aminek a hajhullás – sajnos vagy nem sajnos -, természetes velejárója.

Ahelyett, hogy hajvesztve fejvesztve rohangálnánk a hideg kövön kezünkben a csomókban kihullott hajköteggel, miközben sírásra görbülő szájjal kesergünk a szemünk előtt japán gyorsvonatként kopaszodó jövőt idézve, álljunk meg egy percre. Vagy talán kettőre. Ígérjük, nem eresztjük bő lére.

  1. FRISSÍTŐ VÁGÁS

 Essünk túl ezen a vágás-témán gyorsan. A nők nagy részében a hajvágás komoly frusztrációt, és mély ellenállást vált ki, pedig Anyánknak már megint igaza volt. A szisztémát ugyan még mindig nem értjük, de a tudomány igazolást nyert: minél többet vágjuk hajunkat, az annál gyorsabban nő. Számunkra is hihetetlen, de a frufru esetében ez igaz: heti kb. 3 mm-es vágással a haj besűrűsödött, és nő, mint a gomba. A hajvégeknek kell a folyamatos frissítés legalább havonta egyszer, hogy a tápanyagok a haj teljes hosszában kifejthessék jótékony hatásukat, és vitaminnal lássák el a hajkorona egészét.

hajhullás

Kép:Forrás

  1. MASSZÁZS A FEJBŐRNEK

A napi fejmasszázs – még ha nem is hajmosáskor végezzük – serkenti a vérkeringést, és a faggyúmirigyek termelődését. Végezhetjük kézzel, de szórakoztathatjuk vele párunkat is, amennyiben alkalmasnak találja a programot az esti futballmérkőzés mellé. Hajmosáskor fokozhatjuk az élményt, és használhatunk kávézaccot, ami dupla dinamit, hiszen mindehhez hozzájön a zaccban található koffein, ami igazán doppingolja a fejbőrt, és ösztönzi hajunkat a növekedésre, valamint a hajhullás csökkentésére.

  1. HIDRATÁLÓ MÉLYÁPOLÁS

 A haj hetente legalább egyszer történő mélyhidratálása a hideg időben különösen fontos a hajnak ahhoz, hogy megkapja a szükséges táplálást. A kávézacc itt is bevethető, hiszen átdörzsölve a hajszálakat feltölti kellő olajjal, és a kemikáliákkal szemben ez egy szuper természetes eljárás. Teszteltük, bejött, így mi magunk is bevettük a hajápoló-rutinba.

hajhullás

Kép:Forrás

  1. EVÉS AZ EGÉSZSÉGES HAJÉRT

 Mindig öröm arról írni, hogy az evés mi-mindenre jó. Mert enni kell, persze ésszel, mert az evés nem csak testünk, de hajunk egészségéért is felelős. Ahhoz, hogy csodás hajzuhatagunk is megkapja a neki járó jól megérdemelt vitaminbombát, figyeljünk az A-, C-, és E-vitaminban gazdag zöldségek és gyümölcsök fogyasztására. És hogy miben van mindez? „A” sörben és „A” pizzában sajnos nincs. Ellenben a narancsban, kiviben, almában, padlizsánban, spenótban, és még sorolhatnánk naphosszat, mi-mindenben megtalálhatóak ezek a vitaminok. Rajta hát!

hajhullás

Kép: Forrás

  1. CSÍNJÁN A STRESSZEL

Amikor azt mondjuk, hogy „A hajunk hullik ki az idegtől”, az valós alapokra épül. A stressz ugyanis okozhat masszív hajhullást – a sok egyéb, szervezetünkre gyakorolt negatív hatás mellett -, így ha inkább Aranyhajat szeretnénk, mintsem Nagygubancot, érdemes kicsit kiengedni a gőzt, és ha másért nem, hát mesés sörényünk megóvása érdekében lazítani az őrült tempón.

hajhullás

Kép: Forrás

Szerző: Eat, Move & Smile

Fotó Forrás: pixabay.com

 

Hello Kedves Olvasó! Ha tetszett a cikk, annak szívből örülök! Ha szívesen felhasználnád, kérlek, tedd azt jogszerűen. Mit is jelent mindez? A cikk teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll, miszerint annak bármiféle felhasználásához a szerző, vagyis az én írásbeli engedélyem szükséges. Tegyük szebbé a világot! Köszönöm, hogy jó fej vagy!