Trüffel golyók kávésan

Trüffel golyók kávésan

A trüffel egy könnyen elkészíthető finom, csokoládé alapú édesség. A trüffel golyók bevonata általában kakaópor, de ezt helyettesíthetjük mandulával, mogyoróval, tortareszelékkel vagy bármi mással, amit szeretünk.

nehézségi fok: könnyű
adag: kb 15 golyó
elkészítési idő: ganache kb 15 perc, a hűtés 1-2 óra, golyók elkészítése kb 20 perc.

A trüffel golyók hozzávalói

golyók alapjához:

  • 1 tábla étcsokoládé (100 gr)
  • 50 ml tejszín
  • 1 csomag Lingzhi Black Coffee

bevonathoz:

  • 1 tábla étcsokoládé (100 gr)
  • cukrozatlan kakaópor (helyettesíthető mogyoróval, mandulával, tortareszelékkel, instant kávéval, stb.)

Trüffel golyó recept

  1. Készítsük el a trüffel golyók alapját, a kávés ganache-t. A trüffel alaphoz a fenti mennyiségeket használjuk. A lépéseket az alábbi recept szerint kövessük: Kávés ganache recept egyszerűen.

  1. Az elkészült masszát hűtőben hűtsük le 1-2 óra alatt, míg teljesen meg nem keményedik. Miután kihűlt a massza, vegyük ki a hűtőből.
  1. A trüffel golyók bevonatához törjünk össze egy tábla étcsokit egy kisebb tálkában, és olvasszuk meg mikróban. A csokit keverjük el, míg teljesen meg nem olvad. Hígítsuk 1 evőkanál olívaolajjal.

FONTOS: Az olvasztott csokit soha ne hígítsuk vízzel, mert a víztől összeugrik és újból megkeményedik.

  • Egy másik kis tálkába szórjunk kakaóport (vagy amivel szeretnénk bevonni a trüffel golyókat).

  1. Ezt követően kiskanál segítségével szedjünk kisebb adagokat a megkeményedett trüffel alapból és gyúrjunk golyókat. A kezünk melege által a csoki puhulni fog egy kicsit, így könnyebb lesz golyót formálni belőle.
  1. Miután elkészítettük a csokis golyókat, mártsuk bele az olvasztott csokiba, majd a cukrozatlan kakaóporba. Ismételjük a műveletet addig, amíg az összes kávés trüffel golyó kész nem lesz.

Jó étvágyat! 🙂

Forrás/ Fotók : https://legjobbkave.hu/