Wake-up! Day 2017 – 5 TIPP, HOGYAN MARADJ MOTIVÁLT!

motivált

Wake-up! Day 2017 – 5 TIPP, HOGYAN MARADJ MOTIVÁLT!

Hosszú távú célod eléréséhez fontos a folyamatos motiváció. Ügyelj arra, hogy körülményeid mind a jó célt szolgálják, és beépítve a mindennapokba támogassák elképzelésedet! Néhány egyszerű lépéssel fenntarthatod, változatossá teheted a hétköznapokat, így a kihívás nem „munkát”, hanem élvezetet jelent majd számodra!

REÁLIS CÉLOK

Ahhoz, hogy tervedet sikerre vidd, reális célokat tűzz ki! Olyat, ami nem teljesen földtől elrugaszkodott, ami részenként teljesítve lépésről-lépésre ad újabb és újabb erőt ahhoz, hogy folytatni tudd! Ha elhatároztad, hogy hétfőtől futni fogsz, ne azt tűzd ki célul, hogy pénteken már háromszor körbe sprinteled a Margitszigetet, miközben mosolyogva integetsz a Dunán sétahajókázóknak. Kezdd a futást dinamikus sétával, majd ha ezt már könnyűnek érzed, nehezítsd pár száz méter futással. Váltogasd a sétát-futást akár 3-3 percenként, és ha már megszoktad és úgy érzed, kifutnál a világból is, hát hajrá!

VEZESS LISTÁT!

Könnyebb az elképzeléseket, ötleteket megvalósítani, nyomon követni, ha leírod. Egyrészt nem aprózódsz el, másrészt képtelenség minden újdonságra, inspirációra emlékezni hosszú távon. A lista vezetése azért is nagyon hasznos, mert nincs is annál jobb érzés, mint a feladat elvégzésekor azt kipipálni, átszínezni, macit-virágot-szívecskét rajzolni mellé, ami mind azt jelzi számodra: MEGCSINÁLTAD!

JÓBARÁTOK

Tök jó, ha az embernek vannak cimborái, akikkel meg tudja osztani aktuális élményeit, érzéseit, gondolatait! Még jobb, ha ezek a barátok támogatnak, sőt, ennél még zseniálisabb, ha veled együtt vesznek részt új projektedben! Ezzel nem csak részévé válnak az elért eredményeidnek, de egymást is húzzátok! Mindezen túlmenően ha barátaid kedvet kapnak hogy csatlakozzanak, sokkal többet értél el, mint amit alapvetően szerettél volna, hiszen elképzeléseddel, elhatározásoddal más embereket is motiváltál. És ez igazán szuper érzés!

MONDD EL A VILÁGNAK!

Az internet, Facebook és Instagram világában erre igazán már nem is nagyon kell felhívni az emberek figyelmét, mint motivációs lehetőség, hiszen sokan életük legapróbb rezdüléseit is megosztják a világhálón. Ha esetleg attól tartasz, mit fog szólni a szomszédasszony, hogy te már megint azt a gyönyörű ropogós friss salátát eszed a piacon előle elhalászott, rózsaszínre sütött kacsamellel, ne törődj vele! Gondolj arra, hogy a szomszédokon kívül millióan láthatják a posztjaidat, akiknek pozitív, vagy akár építő negatív kritikái mind-mind hozzásegítenek kitűzött céljaid eléréséhez. Aztán meg ki tudja, hátha Marika is kellően motiválttá válik, hogy saját életét is jobb irányba változtassa? Nem tudni biztosan, mert ehhez Marika is kell, de hidd el, a tapasztalat ezt mutatja! Cheers!

PIHENJ!

A nagy igyekezetben muszáj kicsit megállni és szusszanni. Nem néha, hanem rendszeresen! Akár sportolsz, akár bármi más tevékenységet tűztél ki magad elé, mind a testnek, mind a léleknek szüksége van a pihenésre, a regenerálódásra és kikapcsolódásra. Ilyenkor csinálj valami egészen mást, minden lelkiismeret furdalás nélkül! Ha tisztességgel-becsülettel tartod a magad által előírt menetet, építsd be a pihenést is a metódusba. Erőt is gyűjtesz, kipihentebb leszel és a nyugalmi időszakban újabb és újabb ötletek, lehetőségek fognak rád találni.

 

 

A Wake-Up! Day 2017 RENDEZVÉNYRŐL ITT OLVASHATSZ BŐVEBBEN:
WEB: https://corleonis.leadpages.co/wakeupdaybudapest/

Forrás / Fotó: Bigstock.com

Szerző: Eat, Move & Smile