ZUHANYOZÁS REGGEL VAGY ESTE? NEM MINDEGY!

reggel

ZUHANYOZÁS REGGEL VAGY ESTE? NEM MINDEGY!

Reggel szupergyorsnak kell lennünk, pedig még nagyon erősen húz az ágy. Este ugyan eldöntöttük, hogy korán megyünk aludni, de valahogy megint semmi sem lett belőle. Mivel nyerhetünk időt a reggeli rohanásban? Esetleg zuhanyozzunk inkább este? Talán, de nem biztos. Nézzük, mikor is jobb zuhanyozni, este vagy reggel?

A reggeli rohanás lényege, hogy hiányzik az elegendő idő, de bármennyire kapkodjunk is bizonyos dolgokra, mint például a fogmosás, a haj fésülése és a zuhany, kell, hogy jusson reggel idő. Igaz?! Igen is és nem is. Jó időbeosztással csökkenthetjük a reggeli stresszt, példul zuhanyozhatunk este.

De valójában számít-e, hogy reggel vagy este zuhanyozunk? Van-e különbség?
A válasz talán meglepő, de tényleg nem mindegy, hogy este vagy reggel zuhanyozunk.

Tudni kell, hogy a nap különféle szakában a keringés, az izmok és a bőr nagyon eltérően reagálnak a zuhanyra.

Ha csak azt tekintjük, hogy tiszták legyük, ebben nyilván nincs különbség, de más szempontból érdemes végiggondolni, hogy számunkra vajon melyik az előnyösebb, a reggeli vagy esti zuhanyozás.


Milyen előnyök adódnak az esti zuhanyozásból?

A nap végén már nem kell az idő szorításában vergődnünk, nyugodtan és ráérősen élvezhetjük a hosszú, forró zuhanyt. Ez ellazítja a testet, sőt csökkenti a vérnyomást. A test gyorsabban relaxált állapotba kerül, és biztosan jobban tudunk aludni.

A száraz bőrű emberek számára a zuhany esti használata kifejezetten ajánlatos, mivel a bőr egy teljes éjszakán át könnyebben és jobban  regenerálódik, és nem tartja meg a száraz, feszítő érzést.


Milyen előnyei vannak a reggeli zuhanyozásnak?

Aki éjszaka, alvás közben gyakran izzad, az döntsön inkább a reggeli zuhanyozás mellett. A kapkodás elkerülésére hagyjon elegendő időt reggel egy hosszú zuhanyozáshoz. Így elérhető, hogy az éjszakai izzadság ne maradjon a bőrön, ezzel elkerülhető a bőr károsodása, de az esetlegesen kellemetlen szag is.

Aki nagyon nehezen kell fel reggel, lassan indul be, aki még abban sem biztos, hogy egyáltalán kiszállt az ágyból, annak mindenképpen a reggeli zuhanyozás ajánlott. A kábult imbolygás helyett segít felébredni és aktívan kezdeni a napot.

 

 

Választhatjuk tehát bármelyiket, mindenkinek magának kell döntenie a saját adottságai, lehetőségei és igényei alapján. Dönts úgy, ahogy legjobban szolgálod az egészségedet és a stresszmentes nyugodt reggeleket!