5 Fogyókúrás tipp!/Könnyen, és egészségesen!

Fogyókúrás tipp

5 Fogyókúrás tipp!/Könnyen, és egészségesen!

5 Fogyókúrás tipp!/Könnyen, és egészségesen!

Életem során már sokszor volt olyan elhatározásom, hogy életmódváltásba kezdek. Egyrészt szerettem volna kicsit sportosabb, fittebb is lenni. Más szempontból pedig az egészségemet sem akarom elhanyagolni. Mivel nem vagyunk egyformák, és mindenki más értékrendet állít fel maga elé, ezért hoztam nektek 5 fogyókúrás tippet, amit érdemes lehet kipróbálni. Amely talán, nem csak a plusz kilók leadásában lehet könnyebbség, hanem egy új életvitel kialakítását is eredményezheti.

 

1.-Tipp Víz

A víz rendkívül jótékony hatással van a szervezetünkre. Először is, felel az anyagcseréért és a vérkeringésért, a méregtelenítésért és testünk hőszabályozásáért is. De a bőrünk szépségért, hidratálságáért is felelős. Hiánya fáradtságot, dehidratáltságot, illetve fejfájást is okozhat. Ajánlott a napi legalább 1,5-2 liter folyadék elfogyasztása, ez alapvető igénye szervezetünknek. Ha minden nap elfogyasztjuk ezt a mennyiséget, sokkal fittebbé, energikusabbá válunk, illetve a méreganyagok is hamarabb távoznak a szervezetünkből. Csökkenthetjük falási rohamainkat is, ha étkezés előtt elfogyasztanunk 2-3 dl vizet. Biztosan nem fogunk többet enni annál, mint amennyi jólesik, és amennyire a szervezetünknek valójában szüksége van.

 

2.-Tipp Táplálékkiegészítők

A táplálékkiegészítők és sporttáplálékok, amelyek biztosítják a tápanyagok pótlását, az edzés magasabb minőségét, javítják az alakot, a teljesítményt és a szervezet regenerációját. Ebbe a kategóriába tartoznak a fehérjék, aminosavak, tömegnövelők, zsírégetők, ízületvédők, tesztoszteronfokozók vagy vitaminok és ásványi anyagok. Természetesen nem árt hozzáértő szakember véleményét kikérni, mielőtt valaki ezeket elkezdi használni. Fő a mértékletesség, és a tudatosság.

 

3.-Tipp Változatosság

Gyakran az emberek olyan hibákat képesek véteni, mint a teljes kizsigerelés. Arra számítanak, ha mindent kiiktatnak az étrendjükből, és egyre kevesebbet esznek, akkor majd egyik pillanatról a másikra elindul a folyamat. Sajnos, ez a módszer egyáltalán nem hatásos, sőt így indul meg csak igazán a raktározódás folyamata. Ami megint csak plusz kilókat eredményeznek. Az egyhangú étkezés nemcsak unalmas, de veszélyes is. A változatos táplálkozás sokat segít abban, hogy életmóddá tudd alakítani a fogyókúrát, így nem unsz bele az egészséges fogásokba, illetve hosszú távon tartani tudod az álomalakot.

 

4.-Tipp Testmozgás

Attól, hogy egészségesen étkezünk, az nem biztos, hogy elég ahhoz is, hogy testsúlyunkat csökkentsük is. Muszáj a testet, mozgásban tartani. Gyakran hallhatod, hogy öt perc torna vagy egy kicsi séta máris milyen sokat segít. Csak ezektől azonban nem érdemes látványos fogyást várni. Ha sokat akarsz leadni, akkor a legjobb, ha az étrendeden is változtatsz, és igyekszel minél többet, intenzíven mozogni. A mozgás és a jó étrend kombinációja mellett zsírt veszítesz, míg az izomtömeged megmarad vagy akár növekedhet is. Rendkívül széles skálán mozog a sportok listája, és számos lehetőség adódik.    

 

5.-Tipp Lelki-Béke

A szervezetünk akkor működik jól, ha testünk és lelkünk összhangban van egymással. Ha unszolod magad, és minden nap undorral nézel az ételre, semmi kedved nincs a testmozgáshoz, sajnos ki fog alakulni, egy egyfajta szorongás benned, amely elveheti a kedved az egésztől. Próbáld lassan beépíteni a változásokat a mindennapjaidba. Keress mindenre alternatívát. Rendkívül sok, és változatos receptet találhattok a neten. Nézzetek körül a sportolási lehetőségek között is. A lényeg viszont az, hogy semmiképpen ne kényszerítsd magad olyan helyzetbe, amiben nem érzed jól. Írd fel magadnak, hogy miket szeretnél elérni, és ezt hogyan szeretnéd teljesíteni. Meglátod, ha jól kijössz magaddal, a céljaid elérésében is sokkal sikeresebbé fogsz válni.

Ezek nem kőbe vésett szabályok, csupán tippek, amelyek segíthetnek nektek is. Én mindig úgy indulok neki, hogy ez valaminek a kezdete. Ha van elég kitartásod, akaratod, bármire képes lehetsz. Ha úgy érzed kicsit téged is beszippantott, ez a vírus miatt helyzet, esetleg a home office mókuskerekében forogtál, vagy csak szimplán eleged van az aktuális életviteledből, ideje változtatni. Nem fogod egyből a világot megváltani, és nem is kell. Csupán próbáld meg megtalálni, mi az, ami boldoggá tesz. Étkezz egészségesen, próbálj ki valami új sportot. Hidd, el a tested meghálálja.

További cikkekért keress meg alábbi elérhetőségeimen

Blog: https://www.jakojudit.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/lifewithjudit/

Instagram: https://www.instagram.com/life_with_judit/

Twitter: https://twitter.com/JakoJudit