A gyerekek, mint kollégák jellemzése

kollégák

A gyerekek, mint kollégák jellemzése

 

Home office gyerekfelügyelettel megspékelve. Talán rosszabbak, mint a kollégák? Valljuk be, nem éppen erről álmodoztunk. De az a jó bennünk, nőkben, hogy mindent kibírunk! És sok esetben még a humorunkat is meg tudjuk őrizni.

Legalábbis erről tanúskodnak a legújabb online kihívásra érkezett válaszok. A feladat egyszerű: Az otthon dolgozó anyáknak egy mondatban kell leírniuk, hogy mit csinálnak éppen a csemetéik, de úgy, mintha kollégák lennének.

Többszáz anya ragadott billentyűzetet és mesélt arról, hogy hogyan zajlik a családi munkamegosztás náluk. A kommenteket olvasva kicsit megnyugodtam, hogy a humor és a nevetés talán most is segíteni fog abban, hogy ép ésszel átvészeljük ezeket a nehéz időket.

 

És akkor jöjjenek a szerintem legviccesebb leírások, a teljesség igénye nélkül. Jó szórakozást.

A kollégám most vezetett be az irodánkba egy méretes lovat, majd kiviharzott és visszatért egy csinos, kopogós cipőben. A lónak fütyülni kell, rendkívül hangosan vágtázik (csúszik a padlón a hintalábaival), a kollégám pedig 1,5 percenként tesz fel nekem valami kérdést, vagy kér olyan dologra, hogy fel kelljen állnom a géptől.. Minden vágyam 60 percet egyhuzamban dolgozni anélkül, hogy valaki megszólalna. Vagy csak 30 percet.. 15-öt…  Reggel viszont az volt az első mondata hozzám, hogy “kócos vagy, de gyönyörű!” – szóval mindent megbocsátok  (Eszter)

kollégák

Steve Ormand képe a Pixabay -en.

Valami van a levegőben. Furcsán viselkednek a kollégák.
Egy ideig dolgoznak, mint a kisangyal, online meeting-eken vesznek részt, projekt doksikat gyártanak, meg minden.
Aztán egyszer csak kifordulnak magukból és elkezdik visítva kergetni egymást egyik irodából a másikba és vissza.
Ma például az egyikük hozott magával egy paplant. De tényleg! Ágyneműhuzatos takarót! Kiment vele az udvarra és most ott fekszik a tuják mellett egy hintaágyon…
Megőrültek ezek?! Talán félnem kellene? (Anita)

Reggel nekem kell szólni, hogy ugyan be kéne jönni dolgozni. A kolleganőmnek nem győzöm ismételgetni, hogy dolgozzon, miközben pörög a széken és énekelget. Mind eközben a kollegára bízott feladatok kell dicsérgetnem, ha elvégzi, hogy ne vegyem el a lelkesedését. Legalább egy nap egyszer bejelenti, hogy Ő elmegy kakilni és ha végzett nekem kell elvégezni a piszkos munkát. Enyhén felháborít a helyzet és a felmondásom latolgatom.  (Anett)
kollégák

Francine Sreca képe a Pixabay -en.

Az idősebb kolléga folyton bemószerolja a fiatalabbat, bármit is tesz vagy nem tesz. Bár néha készségesen segít is neki a munkában, ám ez nem az a nap, mert megsértődött rá a műszak elején, ugyanis sérelmezte, hogy junior menedzser kakis kézzel összemaszatolta az Elza ruháját, ami a mai projecthez a dresscode volt.  (Dia)

Férfi kollégám tegnap beleejtette a tőlem kölcsönkért digitális munkaeszközt a vécébe, a fekáliája kellős közepébe. Kommunikációm sajnos nem volt összhangban a vállalati irányelvekkel. Az eszköz fertőtlenítése után átbeszéltük a digitális eszközhasználati policyt, a munkavédelmi előírásokat, és mától HACCP-re gyúrunk (ja, és a telefonom valami csoda folytán működik – beszarás szó szerint). Kolléga azóta offline dolgozik. (Flóra)

Az én kollégám fixírozza a melleimet és időnként az ölembe csücsül. Ez vajon kimeríti a szexuális zaklatás fogalmát? (Kriszti)

A kollégám jelenleg tesi és ének szakos tanár. Az a baj, hogy nem érti meg, hogy én meg írnék, így álladóan a nyomomban van és tapsikolnom, topognom kell, miközben a Lipem-lopom a szőlőt énekeljük. Másoddiplomáját angol nyelvből tervezi és a gyakorlati óráján is részt kell vennem. Kívülről fújja szerintem már az egész utca az Old McDonald’s-öt és az Elephants have wrinkles-t. Eddig is tiszteltem a pedagósukat, ezután még jobban fogom!(Azanyja)

 

Nálatok hogy telnek a napok? Ti, akik otthonról dolgoztok a gyerekkel a nyakatokon, miképp jellemeznétek a legújabb kis kollégáitokat? Várom a kommenteket és ha ismersz olyat, akire ráférne egy kis vidámság, vagy hasonló cipőben jár és örülne ha tudná, hogy nincs egyedül, tageljétek be, hagy nevessen ő is.

Azanyja blog: https://azanyja.hu/

Még több tartalomért lájkolj a facebookon: https://www.facebook.com/azanyja/