Mitől nő a nő?

nő

Mitől nő a nő?

Nem az esőtől, és nem is a napfénytől. Viccet félretéve sokféleképpen lehet megközelíteni a kérdést, de a válasz igencsak egyszerű: Önmagától.

A legfontosabb az önmagunkba vetett hit és bizalom; egyszóval az önbizalom. Ha sikerül elfogadnunk önmagunkat, a testünket, annak változásait, valamint kisebb-nagyobb hibáit, és így ápoljuk testünket-lelkünket, akkor az jócskán hat a kisugárzásunkra is. Legyen ez akár a magánéletben, akár a munkában, sikeresebbekké válunk, és jobban teljesíthetünk.

Tanuljuk meg a szexepilünkre terelni a figyelmet

A kevésbé előnyös vonásainkat pedig megpróbáljuk leplezni -, hiszen ha magát a személyiségünket is kedveli a környezetünk, akkor nem kell az elfogadás miatt görcsölnünk.
Márpedig  utóbbi köztudottan rengeteg energiával és stresszel jár. Ha ezt megtanuljuk legyőzni, akkor sokkal több energiát tudunk más egyéb dologba is fektetni. És ha már energia, akkor a kávé a nőknél egy nagyon sokoldalú eszköz: élvezetet nyújt, inspirál és energiát ad. Mi több, sok üzleti vagy baráti találkozó nélkülözhetetlen kelléke.
Egy őszinte mosoly, egy szeretetteljes gesztus sokkal többet számít, mint mondjuk egy kifogástalan alak, vagy egy profi smink.

Tanuljunk meg nevetni a hibáinkon

és kisebb botlásainkonnagyon fontos, hogy úgy fogjuk fel ezeket a dolgokat, mint apró tanulóleckéket. Hülyén érezzük magunkat? Na és? Senki sem tökéletes. Ha nem megy valami elsőre, majd megy másodikra. Senki sem kapta a bölcsességet, hanem tanulta azt; minél több helyzetet tapasztalt meg az életben, annál felkészültebben és okosabban tud később majd reagálni hasonló szituációkban, próbatételeknél.

A harmonikus egység – külső és belső is magával ragadó –

Nagyon keveseknek adatik meg egyszerre csak úgy, a természet csodájaként. A harmóniáért bizony nekünk is tennünk kell. Nem feltétlenül a küzdésről van szó, hanem az önértékelésről. Tehetünk érte életmódváltással, új életcél-kitűzésekkel és pozitív gondolkodásmóddal.

A reggeli energiát adó kávénk kortyolgatása közben szánjunk egy kis időt arra, hogy végiggondoljuk az aktuális napunkat, rendszerezzük gondolatainkat. Folyamatosan vizualizáljuk az elérendő célokat, álmokat. Haladjunk apró lépésekkel a cél felé, és minden egyes elért mérföldkőnél jutalmazzuk meg magunkat – és veregessük meg a saját vállunkat, mondván: “Ez az, szép volt, megcsináltad, csak így tovább, megy ez neked!”. Ha valami nem úgy jön össze, mint ahogyan terveztük, ne csüggedjünk, az csak egy útmutató, hogy az aktuális pillanat nem alkalmas arra a dologra.
Értékeink és a személyiségünk mind látható nyomot hagynak a testünkön, a kisugárzásunkon és ez útmutatóként is szolgálhat a belsőnk felé.

 

Próbáljunk meg humort csempészni a mindennapjainkba, és ne véresen komolyan felfogni minden dolgot. A jókedv ragadós, és arra mindenki vevő. Köztudott, hogy a nevetés hatása is jótékony hatással van az emberekre, és oldja a stresszt is.
“Mosolyogj a világra és a világ majd visszamosolyog Rád!”

Minden napra próbáljunk meg egy-egy jócselekedetet beidőzíteni. Lehet ez akár egy növény ápolása, állat gondozása, mások segítése, egy apró ajándék vagy meglepetés. Kicsit feszegessük a határainkat is. Amihez nagyon nincs kedvünk, vagy nem merjük megcsinálni, csak azért is kezdjük el. Az elején nem lesz a legkönnyebb, de ha már benne van nyakig az ember, akkor onnantól könnyebben gördülnek tovább a dolgok. A végén pedig jó érzéssel és magabiztossággal tölt el, ha sikerült megvalósítani a feladatot. Gondoljunk csak például egy banális példára: a nagytakarításra vagy a ruhaselejtezésre- és rendezésre. Nehezen indul el, de aztán ha a végére érünk, valódi hősnek érezzük magunkat.

Ha kétségeink támadnának, vagy elveszettnek éreznénk magunkat a szépség kérdésének értelmezésében, akkor időről időre, minden élethelyzetben értékeljük újra, hogy mit is értünk mi maga a “szépség” fogalma alatt. És ami a legfontosabb: mindig bízzunk meg a NŐ-ben, és a képességeinkben, ami bennünk rejlik!

 

Forrás / Fotó: Bigstock.com

www.kralikmarti.hu