5 SMINK-TIPP NŐNAPRA!

smink

5 SMINK-TIPP NŐNAPRA!

Ha már nőnap, akkor az szóljon csakis Rólad! Szerencsére ehhez a kellékek széles palettája áll rendelkezésedre. Ilyen lehet egy csábító fehérnemű, egy kellemes illatú parfüm, egy új frizura vagy egy gyönyörű, trendi smink. Nézzünk az utóbbi ötletből néhány lehetséges verziót!

Egy az aranyszabály: ha a szemünket hangsúlyozzuk, akkor az ajkak legyenek visszafogottak. Ugyanez fordítva is érvényes!

1. ŐZIKE SZEMEK

Mibe is habarodnának jobban bele az úriemberek, mint az őszinte, ártatlan tekintetbe? És hogy mikre is van szükséged a babaszemekhez?

Egy korrektorra, egy natúr színű szemhéjpúderre, fekete szempillaspirálra, alapozóra, szájfényre és némi pirosítóra van szükség a smink elkészítéséhez. Ebben az esetben az ajkaidra ne, csakis a szemeidre tereld a figyelmet! Kiegészítőként szájfény vagy natúr színű rúzs ajánlott.

2. SZOLID ELEGANCIA

Natúr szemhéjak, és makulátlan arcbőr. Mindez feldobva egy szemhéjtussal, fekete szempillaspirállal, egy narancsos-barnás rúzzsal – és máris tökéletes az összhang.
Ezeket használd: korrektor, alapozó, szempillaspirál, aranyszínű szemhéjpúder, pirosító, narancs/cappuccino színű rúzs.

3. FEMME FATALE

A piros szín mindig is a szenvedély színe volt. A vörös rúzs sohasem megy ki a divatból, hiszen hihetetlen vonzerőt, magabiztosságot és nőiességet biztosít a viselőjének. Olyannyira, hogy önmagában, akár különösebb szemsmink nélkül is megállja a helyét. Hódításra fel az igazi nőiesség színével!

Nem is szükséges más hozzá, mint egy natúr színű szemhéjpúder, egy fekete szempillaspirál, szemceruza, alapozó, egy pirosító és egy tűzpiros rúzs.

4. KILLER LOOK

Az idei trendet nem az éles tusvonal diktálja, hanem annak elmosódottabb, füstösebb változata. Egy lágy füstös szem igazán csábossá teszi a tekintetet és kiemeli a szem színét.

Ezekkel dolgozz: korrektor, alapozó, szempillaspirál, fekete szemceruza, fekete/sötétszürke szemhéjpúder, pirosító, szájfény, highlighter.

Alapos arctisztítás után vigyük fel a korrektort a szemhéjra és a problémásabb részekre. Ezt követően szemceruzával húzzuk ki a szempillatövet vastagabban és egy applikátor vagy szemhéjpúder-ecset segítségével satírozzuk el. Ebbe nyomkodjuk bele a sötét színű szemhéjpúdert és szintén satírozzuk el ezt is. A felesleges sötét részeket fültisztító pálcika segítségével javítsuk, majd a szemöldökcsontra némi highlightert vigyünk fel. Alapozóval, pirosítóval és rózsaszínű vagy színtelen szájfénnyel egészítsük ki a sminket.

5. RAGYOGÁS

Légy Te a kedvesed szeme fénye, szó szerint! Egy visszafogott nappali smink legyen az alap, csillogó, világos színű szemhéjpúderrel, highlighterrel és egy világosabb színű szájfénnyel.

A szemhéjakra kerüljön rózsaszínes árnyalat, fekete vagy barna ceruzával enyhén kontúrozzuk, és barna színű spirál kerüljön a szempillákra. Highlightert vigyünk fel a szemöldökcsontra, az arccsontra, egy leheletnyit a homlok közepére és az állcsúcsra. Nude színű rúzzsal adjunk keretet az egésznek.

Forrás:

  1. kép: Fotó: Venglázz Bence, smink: Králik Márt
  2. kép: Fotó, smink: Králik Márta
  3. kép: Fotó: Rogosz Péter, smink: Králik Márta
  4. kép: Fotó, smink: Králik Márta
  5. kép: Fotó, smink: Králik Márta

Facebook: https://www.facebook.com/sminkesfoto