Kézfertőtlenítés a valóságban

Kézfertőtlenítés

Kézfertőtlenítés a valóságban

A valóságban a kézfertőtlenítés rendkívül jelentős. Rengeteg helyen tájékozódhatunk arról, hogy melyik a megfelelő kézfertötlenítő, vagy hogyan is kell azt tökéletesen használni.

 

A mai helyzetben rendkívül fontos ez a tudás, azonban a kézfertőtlenítés számos kellemetlenséget is okozhat, ha a múltban még nem voltunk  folyamatos használói a kézfertőtlenítőknek. Voltak korszakok az életemben, amikor rengeteget kellett használnom ilyen készítményeket, ezért kifejlesztettem néhány apró praktikát, amik jól jönnek a hétköznapokban.

 

Légy türelmes!

Számtalanszor megtörtént velem, hogy a nagy sietségben használtam kézfertőtlenítőt, azonban nem vártam meg a behatási időt. Nem csak a kórokozók miatt probléma, ha nem szívódik fel teljesen a bőrünkről a szer és ételhez vagy a szánkhoz nyúlunk, annak nagyon nincs jó íze. Szóval ez már 2 ok is, hogy miért légy türelemmel.

Ne közelítsd az arcodhoz!

Ha nem illatosított gélt használunk, akkor a készítménynek bizony nincs jó illata. Ami még bosszantóbb, hogy belélegezve nagyobb mennyiségben köhögést vált ki. Szóval figyelj a mennyiségre és ne szagolgasd, ne tartsd közel az arcodhoz, ha nem akarsz köhögni tőle.

Válassz okosan!

Tudom, hogy a gél készítmények a jó illatukkal és a pici kék szemcséikkel nagyon menőn néznek ki. Azonban ezek után rendszeresen ragacsos érzet marad a tenyerünkön, ami igen kellemetlen lehet számos helyzetben. A már előbb említett étkezések előtt vagy munka során például. Nyugodtan válassz folyékony kézfertőtlenítőt is, hamar meg fogod szokni!

Hidratálj!

A kézfertőtlenítés szárít, ezen nincs mit szépíteni, ez tény. Lehet, hogy az első pár napban nem érzed, de hosszú távon meg fogod bánni, ha nem hallgatsz rám. Használj rá bármilyen testápolót, kézkrémet vagy kenőcsöt, ami neked már bevált, nem mellesleg ez Én-időnek sem utolsó. A bőröd is meg fogja hálálni. Nem túl esztétikus egy száraz, kirepedezett kézfej egy üzleti megbeszélésen, azon túl, hogy kellemetlen fájdalommal is jár.

Ellenőrizd a kupakot!

Értem én, hogy gyorsan felszárad, de te sem szeretnéd eláztatni a táskád tartalmát ugye? Mindig ellenőrizd a kupakot! Ha van lehetőséged rá, rakd külön kis zsebbe a táskádban, hogy véletlenül se tudjuk valamit összekenni. Esetleg rakd bele a neszesszeredbe, így kevesebb az esélye, hogy útközben kinyílik és tönkre teszi a holmidat.

Remélem hasznosak voltak a jótanácsaim, nekem már beváltak az évek során. A saját bőrömön tapasztaltam, ha ezeket nem tartja be valaki, akkor gyorsan kínos szituációban találhatja magát. Fokozottan kell figyelnünk a gyerekekre, ezek a példák rájuk is hasonlóan érvényesek. Ebben a nehéz időszakban ne felejts el ugyanúgy magadra, a testedre is figyelni!

További tartalmakért látogass el a blog oldalamra!