5 SPORTOS FRIZKÓ-TIPP EDZÉSHEZ

5 SPORTOS FRIZKÓ-TIPP EDZÉSHEZ

Haj-rá! Sportos hajra vágysz?

Mint ahogy az öltözködés, azon belül a sportruházat kérdése is nagyban befolyásolja mozgás iránti vágyunkat, nem mehetünk el a sportos frizura kérdése mellett. Fiúknak ez némiképp egyszerűbb témakör, bár olykor ők is órákig tudnak pepecselni a tükör előtt, a lányoknál ez valahogy mégiscsak központi kérdés. De miért is ne lenne az? Optikailag és funkcionálisan is meghatározó a hajviseletünk, és még ha azt is gondoljuk, ez nem számít, igenis fontos, hogyan nézünk ki izzadás közben. Már aki izzad.

1. ARANYHAJ ÉS NAGYGUBANC

Nem, nem és nem, nem tudjuk elképzelni, hogyan lehet derékig érő, kibontott hajjal edzeni. Azt tudjuk, hogyan lehet kütyüt nyomogatni egy órán át, amihez valóban tökéletes a fényesre kefélt, frissen ondolált sörény, de hogy ezzel kényelmes lenne egy métert is futni, számunkra elképzelhetetlen. A hosszú hajúak bizonyára próbálták már edzés közben kibontott hajjal állni a sarat, lássuk be, kevés annál visszataszítóbb érzés van, mint amikor a nedves haj a csatakosra izzadt hátunkra tapad.

Ha valóban azért járunk edzeni, mert intenzív sporttevékenységgel szeretnénk változtatni életmódunkon, szerencsére akkor sem kell megválni bokáig érő, imádott loboncunktól. Akár egy vagány copffal, egy balerina konttyal vagy egy gyorsan végrehajtható fonással sport-kompatibilissé tehetjük hajzuhatagunkat.

2. LÓFAROK

Egy lazán összefogott lófarok praktikus is, gyors is. Ha vastagabb gumit használunk, akkor egyrészt kevésbé töri meg hajszálainkat, másrészt valamelyest eltartja azt izzadt bőrünktől. Vigyázzunk viszont a szorosan összefogott lófarokkal, mert sem a hajszálainknak, sem a fejbőrünknek nem tesz jót, és könnyen hajhullást okozhat a folyamatos, megfeszített állapot.

3. MESÉS FONATOK

Ha valaki érez rá ingerenciát, hogy minden egyes alkalommal fonogassa a haját, hát hajrá! Millió lehetőség áll rendelkezésre, hogy mutatósabbnál-mutatósabb fonatokkal pompázhassunk tréning közben, ami nem csak szép, de praktikus is. A hajszálakat rendre fonatba parancsolva nincs többé kóbor hajtincs, ami akadályozna bennünket a mozgásban. A legegyszerűbb parketta fonástól a legbonyolultabb csűrcsavarig bátran alkalmazzuk az aktuális életérzésünknek legmegfelelőbb fazont!

4. FRUFRU

Ha sportolás közben zavar a frufru, tűzzük el! Akár egy csattal oldalra, akár pici copfba fogva a fejtetőnk irányába megcsavarva rögzítjük, arcunk és homlokunk megfelelően fog szellőzni, elkerülve, hogy az izzadság és levegőhiány miatt kipattogzzon arcbőrünk. Ha biztosra akarunk menni, hajlakkal rögzíthetjük a feltűzött frufrut, amiben az a klassz, hogy edzés után csak megmossuk ezt a részt, 1 perc alatt megszárítjuk és gyakorlatilag vissza is nyertük hajunk eredeti fazonját.

5. SPORTOS RÖVID

Vitathatatlan, hogy sportoláshoz a rövid haj a legpraktikusabb fazon, de azért ne kényszerítsünk senkit hirtelen fazonváltásra azért, mert négy év kihagyás után Csipkerózsika álmából ébredve nekiáll edzeni! A rövid is lehet kompromisszum, hiszen a pixie-től a long bobig széles a hajhossz-spektrum, ami már mind-mind kényelmes a mozgáshoz, mégis vagány kombinációt alkothat hétköznapjainkkal.

 

Forrás / Fotó: Cover Photo by Clem Onojeghuo on Unsplash

Szerző: Eat, Move & Smile