KAKAÓS CSIGA | SÜTŐPOROS RECEPT

Kakaós csiga

KAKAÓS CSIGA | SÜTŐPOROS RECEPT

 

Kávé rajongóként elengedhetetlen a néhai ínyencség fogyasztása, kísérőként kedvenc forró italunk mellé. Ezúttal egy egyszerű, de nagyszerű kakaós csiga receptet hoztam Nektek, amelyet könnyedén elkészíthettek.

 

A sütés szerintem kiváló benti program, akár családostul, akár egyedül; az édesség mindenkinek kecsegtető, és közben pedig nagyon jól lehet szórakozni, és a gondolatainkat is eltereli. Egy olyan édességet készítettem el, ami szerintem kiváló kísérő kávé mellé, tea mellé, vagy csak úgy snacknek is. Az adott recept igen egyszerű, hiszen ez egy olyan változat, amelyhez nem a hagyományos élesztőt, hanem sütőport kell használnunk. Sőt, a jelenlegi helyzetnek is kedvez, hiszen a kakaós csiga hozzávalóinak jórésze megtalálható minden háztartásban.

Olvassatok tovább, hogy Ti is elkészíthessétek ezt a finomságot!

𝓗𝓸𝔃𝔃𝓪́𝓿𝓪𝓵𝓸́𝓴
A tésztához:
60 dkg finomliszt
10 dkg olvasztott vaj
4 dkg cukor
3 dl tej
1 csipet só
1 csomag sütőpor ( A liszttel elkeverve ) 2 db tojássárgája

A kakaós töltelékhez:

6 ek cukrozatlan kakaópor 3 ek cukor

A kakaós csigák lelocsolásához:

3 dl tej
1 csomag vaníliás cukor

Kakaós csiga

𝓔𝓵𝓴𝓮́𝓼𝔃𝓲́𝓽𝓮́𝓼

A tésztáé:
A tejet, a tojássárgáját, és az olvasztott vajat össze kell kevernünk egy keverőtálban. – Ehhez kell hozzáadnunk a sütőporos,sós lisztet, míg nem egy jól gyúrható tésztát kapunk. Ezután néhányszor átgyúrjuk a kapott masszát, majd fél órára a hűtőbe helyezzük pihenni.

A kakaós töltelék adagolása:

Először összekeverjük a kakaóport és a cukrot. A fél óra elteltével kivesszük a tésztát a hűtőből, és ezután négyzet alakúra nyújtjuk. Első lépésként megkenjük olajjal, majd megszórjuk a kakaós – cukros keverékkel. Ezután jön a csiga formák kialakítása, amelyhez fel kell tekernünk a tésztát, s 1,5 cm széles csigákra szeletelni. Ezt követően helyezzük őket sütőpapírral kibélelt tepsire, jó szorosan egymás mellé.

𝓛𝓸𝓬𝓼𝓸𝓵𝓪́𝓼 𝓮́𝓼 𝓢𝓾̈𝓽𝓮́𝓼

A tejet fel kell melegítenünk, majd a vaníliás cukrot belekeverni, végül pedig lelocsolni (decinyivel) ​ezzel a keverékkel a tepsibe helyezett csigákat. Sütni 200°C fokra előmelegített sütőben süthetjük őket, és nagyjából 20 – 22 perc alatt készülnek majd el!

Kakaós csiga

A hétvége és az ünnep ugyan elmúlt, de remélem, hogy meghoztam a kedveteket egy kis sütögetéshez, s elkészítitek ezt a receptet! Tökéletes harapnivaló a nehéz napokra!

A recept forrás: Nosalty

 

További cikkekért keress meg alábbi elérhetőségeimen

Facebook: https://www.facebook.com/fanniroka99/ 

Instagram:  https://www.instagram.com/_fannysworld_/  

Blog: https://fannysworldblog.blogspot.com/