KUGLÓF – A LEGTUTIBB FRANCIA REGGELIZŐHELY BUDAPEST SZÍVÉBEN

kuglóf

KUGLÓF – A LEGTUTIBB FRANCIA REGGELIZŐHELY BUDAPEST SZÍVÉBEN

EGY CSIPETNYI KUGLÓF BUDAPESTEN, FRANCIA SANZONNAL MEGHINTVE

Puha, porcukros kalács házi készítésű lekvárral, répatorta lágy citromos sajtkrémmel, vékony, olvadó francia vajtekercs alatt forró, házi sonkával és hazai sajttal töltött croissant, na meg a reggelt beindító, frissen darált kávéból készített tejes-habos latte. Óriási, hófehér kerámia bögrében, egy pirosgyümölcsös vitaminbomba-smoothie kíséretében.

Ez várt bennünket a Kuglóf teraszán egy napsütéses kedd reggelen, ahová véletlenül toppantunk be. Nem voltak elvárásaink, szimplán egy reggelizőhelyet kerestünk Budapest szívében, ahol végigrobogva kötelező üzleti dolgainkon kényelmesen meg tudjuk majd beszélni a hétköznapok eseményeit.

 

Arra viszont egyikünk sem számított, hogy a Váci utcát a Március 15-e térrel összekötő romantikus árkád alatt egy igazi kis francia ékszerdobozra bukkanunk, ahol nemcsak az atmoszféra idézi fel a montmartre-i sétánkat párizsi kiruccanásaink során, de a gyöngyök és gyémántok is új értelmezést nyernek, és lazacos Eggs Benedict, gyümölcsös muffin, valamint hatalmasra kelesztett, csokoládéval megtömött kakaós csigák képében kelnek új életre a hazai és külföldi vendégek autentikus tányérjain. És persze a miénken is.

EGY FRANCIA CSOKIS CSÓK

Felocsúdva az első jóleső sokkból körülnéztünk kicsit, hiszen ha a Kuglóf antréja ilyen lenyűgöző volt, kíváncsiak voltunk, mi vár ránk az étlapon, ha mondjuk valami oknál fogva – egészen véletlenül – ebédig maradunk. Bár az étlap kínálata könnyen áttekinthető és magával ragadó volt, mi mégis inkább a mosolygós pincért kérdeztük. Szerettük volna tudni, hogy mi az az ebédre kínált francia csók, amivel a szertelen reggeli randevút romantikusan megfejelhetjük, és ami akár az este hétórás zárásig pusztán gasztronómiai szempontból maradandó élményt okoz.

A minőségi alapanyagokból helyben készített, tradicionális ételek mind jó választásnak tűntek, arról nem is beszélve, hogy a bisztró jelleget megcélzó, folyamatosan változó étlapkínálat nemcsak a pazar ízélményt, de a megújulás lehetőségét is magában rejti. A tíz-tizenkét féle reggelit, grill szendvicseket és süteményeket déltől menü rendszerben elő-, és főételek egészítik ki, mely minden esetben kétféle levest, háromféle főételt kínál oly módon, hogy akár a paleo, akár a glutén-, vagy húsmentes étrend szerint élünk, semmiképp se maradjunk éhesek.

A grillezett kecskesajtos, mentás zöldborsóleves jól megfér az újragondolt főzelékek és a tradicionális gulyásleves mellett – szigorúan a kemencében folyamatosan sülő gluténmentes bagett társaságában -, amit egy wok zöldségekkel, wasabi burgonyapürés, gyömbéres-narancsos szójaszószos ropogós kacsamell, vagy akár egy jóféle töltött káposzta is – a séf parádés tudásának hála – nyugodtan kísérhet.

MI A TITOK?

A Kuglóf esetében a minőség, a környezeti tudatosság és a biztonság. Halpiacon válogatott lazac, biogazdálkodásból származó tojás, tanyasi baromfi és az előre mutató tulajdonosi gondolkodás. Cukormentes, „aliglisztes” sütemények, sok-sok pisztácia és dió, természetes alapanyagok és összetevők, és ha rendszeresen túl sokat hagy a tányéron a vendég, akkor a környezetvédelmet szem előtt tartva inkább visszavesznek az adagokból.

Mert a Kuglófban nem kávébabra megy az érték, itt a vendég valóban számít. Így ahogy a betoppanó éhes-szomjas látogatót a Safety in Hungary minőségbiztosítási szolgáltatásai védik, úgy az elkészített sütemények, ételek színvonalának folyamatos fejlesztését és a befektetett energia megtérülésének erejét a Kuglóf-csapat rendszeres oktatásában és képzésében mérik.

Mi még maradtunk volna, de a hely már zárt. Fátyolos tekintettel szemünkben annyit viszont megígértünk, hogy amit most nem tömtünk magunkba, az a mi szervezetünknek valamikor a közeljövőben bizony még jár.

Szerző: Eat, Move & Smile