27 márc 3 PERCES BANÁNOS-CSOKIS ZABKEKSZ
A kávé kell, ez nem kérdés. De kávé és kávé között is van különbség. Magában a fekete italban is, de természetesen a körítésben is. Mert milyen jól esik a kávézókban a kávénk mellé kapott kis kekszecske. Mondjuk akár egy banános, vagy csokis. Vagy egy banános-csokis. Miért ne kényeztethetnéd magad ezzel otthon is? Készítsd el a világ legegyszerűbb kekszét házilag!
Nem kell hozzá más, csak banán, zabpehely és csoki. Pár perc az összeállítási idő, a többit pedig bízd a sütőre.
A banános-csokis zabkeksz hozzáadott cukrot nem tartalmaz, így, ha magas kakaótartalmú étcsokival készíted, akkor bőven az egészséges kategóriába sorolható. A zab tökéletes fehérjeforrás, és lassan felszívódó szénhidrátot, tehát JÓ szénhidrátot tartalmaz. A banán bár magas kalóriatartalmú gyümölcs, a délelőtti órákban fogyasztva bőségesen ellát a szükséges energiával.
Tipp: Csoki helyett (vagy éppenséggel mellette) tegyél bele aszalt gyümölcsöt vagy olajos magvakat!
Hozzávalók:
- 1 érett banán
- kb 2 dl zabpehely
- 3-4 kocka étcsoki
Elkészítés:
- A banánt összetörjük villával.
- Hozzákeverünk annyi zabpelyhet, hogy egy formázható, de elég lágy tésztát kapjunk.
- Hozzáadjuk a csokit kis darabokra tördelve/vágva.
- Egyforma nagyságú golyókat formázunk, sütőpapíros tepsire enyhén ellapítva rakjuk őket.
- 180 °C-os sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
A sütés nélküli desszertek mind nagyon egyszerűek, gyorsak, és még a gyerekek is klasszul bevonhatóak az elkészítésükbe. Gyümölccsel kombinálva további variációkat készíthetünk, mint amilyen a szintén sütés nélküli almás-banános golyó, vagy akár szülinapra, nagyobb rendezvényre pillanatok alatt elkészíthető kókuszos-tejbegríz torta.
Forrás / Fotók: www.konyhalal.cafeblog.hu