Édesítés formacukorral: Itthon jobb, mint Amerikában..

édesítés

Édesítés formacukorral: Itthon jobb, mint Amerikában..

 

A minap teljesen véletlenül, ahogy a neten szörfözgettünk, valahogy kilyukadtunk az Amazon oldalon. Nagy kávérajongóként egyből elkezdtük nézegetni, hogy mi a helyzet a kávéval, és a hozzá kapcsolódó termékekkel. Rendkívül érdekes dologra lettünk figyelmesek, és ezt most meg is osztjuk Veled.

Nem csak kávé, hanem cukor – Kezdődjön az édesítés!

Ahogy abban az emberek 99 százaléka egyetért, a kávé cukor nélkül nem az igazi. Lehet ez nádcukor, stevia, eritrit, a lényeg, hogy valamilyen édesítőszer legyen. Nos, több sem kellett nekünk, el is kezdtünk az amerikai cukrok között keresgélni.

Konkrétan két kulcsszó volt, amelyre kimondottan kíváncsiak voltunk a „sugar shape” és a „candy stick”. Igazság szerint mi sem lepődtünk meg rajta, hogy az egyik első találat az M&M’s lett.

Emellett pedig jellemzően többféle színű pálcákra leltünk. Nem mondjuk, hogy nem jópofák, de azért maradt bennünk némi hiányérzet. A „candy stick” névre hallgató hosszúkás alakú cukrok (pálca formájú) számos színben, sőt több színben is fellelhető, és tényleg hangulatosan néznek ki. Mivel nagyobb kiszerelésben lehet rendelni, ezért olyan 15-20 dollár közötti összegért lehet beszerezni.

Ami pedig a formai világot illeti, találtunk még egy rendkívül sok színű halálfej alakú cukrot is, de ezzel nagyjából végére is értünk a választéknak. Bezzeg a coffetry.hu oldalon mást tapasztaltunk.

Több forma, több szín, élvezetesebb kávézás

Ahogy többször is írtuk már a kávézás nem egy „kötelező” monoton tevékenység, hanem egy rituálé, egyfajta lelki wellness. Ehhez nagyban hozzájárul, hogyha nem natúr cukorral isszuk a kedvenc italunkat, hanem hangulatos formacukrokkal.

Nos, míg Amerikában alig találni ilyet, addig nálunk Magyarországon még akár amerikai focilabda alakú formacukorral is a kávét. A teljesség igénye nélkül elég, hogyha csak a kávébab-; tealevél-; euró-; fenyőfa alakú cukrokból is válogathatunk.

Árban természetesen kedvezőbbek, mint a fent is említett oldalon. Ráadásul nem csak 100 százalékos nádcukorból készült termékeket választhatunk, hanem akár a legegészségesebb, azaz 100% eritrit cukrot is rendelhetünk.

Ebből egyértelműen látszik, hogy számos dolog van, amelyben megelőzzük Amerikát. Ilyen például a kávézáshoz elengedhetetlen cukorélmény is. Neked melyik a kedvenc formacukrod?