𝓔𝓵𝓴𝓮́𝓼𝔃𝓲́𝓽𝓮́𝓼
A tésztáé:
A tejet, a tojássárgáját, és az olvasztott vajat össze kell kevernünk egy keverőtálban. – Ehhez kell hozzáadnunk a sütőporos,sós lisztet, míg nem egy jól gyúrható tésztát kapunk. Ezután néhányszor átgyúrjuk a kapott masszát, majd fél órára a hűtőbe helyezzük pihenni.
A kakaós töltelék adagolása:
Először összekeverjük a kakaóport és a cukrot. A fél óra elteltével kivesszük a tésztát a hűtőből, és ezután négyzet alakúra nyújtjuk. Első lépésként megkenjük olajjal, majd megszórjuk a kakaós – cukros keverékkel. Ezután jön a csiga formák kialakítása, amelyhez fel kell tekernünk a tésztát, s 1,5 cm széles csigákra szeletelni. Ezt követően helyezzük őket sütőpapírral kibélelt tepsire, jó szorosan egymás mellé.
𝓛𝓸𝓬𝓼𝓸𝓵𝓪́𝓼 𝓮́𝓼 𝓢𝓾̈𝓽𝓮́𝓼
A tejet fel kell melegítenünk, majd a vaníliás cukrot belekeverni, végül pedig lelocsolni (decinyivel) ezzel a keverékkel a tepsibe helyezett csigákat. Sütni 200°C fokra előmelegített sütőben süthetjük őket, és nagyjából 20 – 22 perc alatt készülnek majd el!