DIY FÜRDŐSZIVEK – FÜRDŐBOMBA HÁZILAG

fürdőbomba

DIY FÜRDŐSZIVEK – FÜRDŐBOMBA HÁZILAG

A fürdőbomba készítés régi vágyam, és már egy jó ideje ki akartam próbálni. Évek óta nézegettem a különböző recepteket, tippeket, inspirációkat, s most végre eljutottam odáig, hogy ezt a tervet megvalósítsam. Mondanom sem kell, hogy nekem kreatív és alkotás mániásnak mekkora örömként szolgált ez a dolog.

Gondoltam Veletek is megosztom ezt az inspirációt, hátha ihletet kaptok a fürdőbomba elkészítéséhez, s meglepitek önmagatokat vagy akár párotokat.

fürdőbomba

Amikre szükségetek lesz:
– 200 g étkezési szódabikarbóna
-100 g étkezési citromsav 
– 150 g étkezési keményítő
– 2 ek. olívaolaj / kókuszolaj / babaolaj
– Illóolaj (100 % – os )
– Ételfesték
– Tetszés szerinti szilikon forma, vagy a hobby boltokban kapható műanyag formák egyike.
– Plusz dekoráció ( opcionális ) : Virágszirmok, csillámpor, szárított apróságok.
fürdőbomba
Az elkészítés:
Először a szódabikarbónát, a citromsavat, és az étkezési keményítőt keverjük össze. Ezután hozzáadjuk az általunk választott olajat, majd egy újabb keverés után az illóolajat, és az ételfestéket. A kapott massza állagát ellenőrizzük le, méghozzá úgy, hogy egy kis adagot összegyúrunk tenyerünkben. – Ha nem esik szét, akkor jó a masszánk állaga, de ha még porzik, pár csepp víz hozzáadásával elérhetjük a kívánt hatást!

Ezután a tetszőleges formába szórjuk/helyezzük az általunk választott dekorációt, majd rátöltjük a masszát. Érdemes figyelni, hogy a forma teljes egészében ki legyen töltve, hiszen csak így tapad kellően össze fürdőbombánk.

Az elkészült remekműveket érdemes 2-3 napig száradni hagyni; száraz, szobahőmérsékletű helyen, így biztosan nem esnek szét.

fürdőbomba
Engedjük szabadjára a fantáziánkat, hiszen számtalan illatban, illben és formában készíthetjük el őket. Fürdőbombánk akkor lesz igazán egyedi és személyre szabott, ha valamit változtatunk az alaprecepten, valahogyan ,,megspékeljük” azt. Fürdés közben tapasztalhatjuk, hogy a víz színes lesz és az egész kádat elárasztja a pezsgő felüdülés.

További cikkekért keress meg alábbi elérhetőségeimen

Facebook: https://www.facebook.com/fanniroka99/ 

Instagram:  https://www.instagram.com/_fannysworld_/  

Blog: https://fannysworldblog.blogspot.com/