ÍGY KÉSZÍTSD FEL A BŐRÖDET A HIDEG NAPOKRA

készítsd fel

ÍGY KÉSZÍTSD FEL A BŐRÖDET A HIDEG NAPOKRA

Mese nincs, sajnos lassan véget ér a váratlanul ölünkbe pottyant vénasszonyok nyara és beköszönt a hideg.

Miután a gardróbodat átrendezted, érdemes körbenézni a fürdőszoba polcain is. Ahogy a nyári melegnek, úgy az őszi-téli hűvös időnek is megvannak a maga szépségápolási trükkjei, szabályai.

A hideg sajnos nagyon nem kedvez a bőrnek. Hajlamosabbá teszi az irritációra, kipirosodásra és a kiszáradásra és ha ez még nem lenne elég, sokak bőre nagyon kiszárad a fűtés miatt is. A hideg őszi napok beköszöntével érdemes nagyobb figyelmet fordítanunk az egész testünk hidratálására, a fejünk búbjától a lábunk ujjáig. Szó szerint, ugyanis még a hajunk, az arcunk, a kéz- és lábfejünk és a végtagjaink is mind-mind extra törődést igényelnek a hideg miatt.

Lássuk, hogy milyen szépségtrükköket kell bevetnünk a hidegben!
Hidratálj belülről is

Haladjunk belülről kifelé, a szép bőr ugyanis belülről kezdődik. Attól még, hogy nem negyven fok van kint, ugyanúgy nem szabad elfeledkezned a napi két liter víz elfogyasztásáról, még akkor sem, ha hidegben jobban esik egy forró kávé vagy tea.

Vitaminok és étrend-kiegészítők

Érdemes minél hamarabb elkezdeni az általad preferált vitaminok és/vagy étrend-kiegészítők fogyasztását, ne várd meg, amíg elér az első betegség, próbálj meg elébe menni. A C-vitamin rendszeres fogyasztása nélkülözhetetlen télen. Amellett, hogy erősíti az immunrendszeredet, ez az egyik leghatásosabb antioxidáns a bőr számára, mivel védelmet nyújt a szabadgyökök káros hatása ellen. Ráadásul tested kollagén termelődését is ösztönzi!

Gazdagabb arc- és testápolók

Télen mindenképpen gazdagabb arcápolókat használj és ugyanez vonatkozik a testápolódra is. Érdemes gazdag állagú, esszenciális olajokkal, gyümölcskivonatokkal, sheavajjal, kakaóvajjal és méhviasszal dúsított krémeket keresni, mert ezek mind-mind kiválóan ápolják, védik és hidratálják a bőrt.

Olajos testápolás

Télen még azok is használnak időnként testápolót, akik amúgy soha sem szoktak. A testápoló olajok csodát tesznek a bőrrel, de nagyon sokan nem szeretik használni őket, mert elég sokára szívódnak fel a bőrön. Ha te is így vagy vele, fogadd meg a tippünket és csak mindössze néhány cseppet tegyél belőle a tenyeredbe, amikor a testápolóddal krémezed magad. A krémmel keveredve pillanatok alatt beszívódik az olaj és reggelre nyoma sem lesz a száraz bőrnek.

Extra hajápolás

A hideg és a fűtési szezon bizony a hajunkat sem kíméli, ráadásul a sapkaviselés miatt a szokásosnál gyakrabban mosunk hajat. Havonta legalább egyszer használjunk speciális pakolást vagy mélykondicionáló termékeket. Télen ráadásul gyakrabban használunk hajszárítót, ezért fontos, hogy azt minél alacsonyabb fokozatra állítsuk.

Kézápolás

Télen szinte minden nő táskájában lapul egy kézkrém. Nem csoda, hisz a téli hidegtől a kézfej bőre kiszáradhat, kirepedezhet, sőt, akár ki is sebesedhet. Sokak életét keseríti meg a hidegallergia is, ami még jobban megnehezíti a téli kézápolást, hiszen a sebes és irritált bőrt csak még fájdalmasabbá teszik a parfümmel ellátott kézápolók. Számos valóban natúr kézápoló létezik ma már, ilyenkor érdemes ezeket bevetni. És emlékeztek Miranda kézápoló titkára a Szex és New Yorkból? Egyszer megsúgta a csajoknak, hogy imádja, amikor este otthon a tévé előtt vastagon bekeni a kezét vazelinnal, ráhúz egy kesztyűt és másnapra csodálatosan hidratáltak lesznek a kezei. Próbáld ki te is a legközelebbi kanapés-tévézős estéden!

Jó kávézást és szépülést kíván a Collagen Cocktail csapata!

www.collagencocktail.hu

Forrás/ Fotó: Shutterstock, www.bigstockphoto.com