Így nézel ki a reggeli kávéd előtt…

reggeli

Így nézel ki a reggeli kávéd előtt…

Vagyis reggeli zombi apokalipszis home made verzió

Bizonyára te is érezted már azt, hogy képtelen vagy felébredni a reggeli kávé előtt. Az első kávé nagyon fontos, mert nélküle nem tudsz gondolkodni, elkezdeni a napot, de még a csipák sem pattannak le a szemedről, míg meg nem ittad a jól megszokott egy csészényi adagot.

Mi történik reggelente, mielőtt megiszod a kávéd? Gyakorlatilag egy zombi apokalipszis, aminek te vagy az egyetlen résztvevője…

Reggel csodásan süt a nap, szinte szikrázik az égbolton. Te az ágyadban nyújtózkodsz éppen, miután kinyomtad az ébresztő órádat. Az első gondolatod, amikor a tudat utat tör magának az álom sűrű ködéből, a kávé. Kipattan a szemed a felismeréstől, már amennyire a csipa engedi, és az életedért küzdve rúgod le magadról a takarót.

Ide a kávét!

Kávét azonnal! – hörgöd összefüggéstelenül, mert egyelőre többre nem vagy képes. El-elesve próbálsz kibotorkálni a konyhába, és aki meglát (családtag, lakótárs vagy épp a párod) fejvesztve menekül előled. Pedig ő is pont ugyanezt a jelenetet adta elő, csak néhány perccel, netán órával korábban. Amúgy nem számít semmi, cél a konyha, a kávéfőző!

 

Amikor megpillantod a konyhát, szinte látod magad előtt a friss kávét, ahogy gőzölög a csészében, és azonnal beindul a pavlovi reflex. Már a nyálad is csorog, igazából a szemed még mindig nem nyílt ki teljesen, és hogy mihamarabb a konyhába érj, már a tempót is fokozod. Lehet, nekimész egy-két berendezésnek, de nem számít! Egyébként így keletkeznek azok a lila foltok, amiket egyszer észreveszünk, és fogalmunk sincs, hogyan került oda. Hát így…

Nagy küzdelmek árán, végül átléped a konyha küszöbét, és célba érsz. Addigra már teljesen kivagy, és egyre rosszabb látványt nyújtasz. A hajad kócos, az arcodon csorog a nyálad, fél lábadra sántítasz, mert annak a tintát nem tűrő minősítésű fotelnak a sarka még akkor is útban van, ha épp kicsattansz az energiától, nemhogy ebben az állapotban.

Szóval lassan úgy nézel ki, mint Samara, úgy is mászol át a házon, ahogy ő a TV-ből, de semmi baj, mert már látod a kávéfőzőt! Ó, az életet mentő kávéfőző! Tudatlan zombi agyadig azért eljut, hogy a kávé már csak egy karnyújtásnyira van tőled. Ez a mennyei manna pillantok alatt rendbe tesz, és képes leszel végigcsinálni a napot.

Már csak néhány lépés. Három, kettő, egy…

Csillogó, csipás szemekkel, hörögve, mint egy medve, odamagasodsz a kávéfőző fölé. Már a szádban érzed azt a mennyei ízt, ami kitölti az életed, és akkor meglátod…

 

nincs lefőzve kávé.

Forrás / Fotó: bigstockphoto.com

Szerző: Írók között