A kávé megváltoztatja a DNS-t! Valóban?

DNS

A kávé megváltoztatja a DNS-t! Valóban?

Tudtad, hogy a kávé és a sör együtt képes megváltoztatni a DNS-t? Mind tisztában vagyunk milyen, amikor túl sok sört vagy túl sok kávét iszunk, most pedig nem csak kreatívak leszünk a kettő kombinációjától, hanem szuper DNS tulajdonosok is!

Védd a DNS-ed! Kávé + sör rendel!

Erre most vélhetően sokan felkapták a fejüket. Más szóval nem a nyugalom a hosszú élet titka, hanem a kávé sörrel? Túl szép ahhoz, hogy igaz legyen? Izraeli kutatók szerint kedvenc italaink birodalmában a kávé és a sör az egyik legjobb hatást gyakorolja génállományunkra, és nem csupán gasztronómiai élvezeteket elégít ki, hanem valódi változásokat érhetnek el a DNS szerkezetében. Az ősi titokra a professzorok nemrég jöttek rá, és arra a következtetésre jutottak, hogy a koffein lerövidítheti a DNS védelmére szolgáló és osztódásáért felelős telomereket, ezzel szemben a sör meghosszabbíthatja.

Akkor ez azt jelenti, hogy nem gond, ha a reggeli fekete csésze felett megbillen a csillámló habzó arany pohár? Mostantól félredobhatjuk a különféle kozmetikai szereket az öregedés lassítására, sőt a bio müzlit is hagyjuk a polcon? Az új receptért sem kell speciális helyekre menni, elég csak a sarki közértbe? Mostantól a jelszó: KÁVÉ ÉS SÖR!

 

A kávé, amely halhatatlanná tesz

Erre a két kombinációra bizonyára kevés olyan ember akadna, aki visszautasítaná a forró hosszút és a folyékony kenyeret, főleg, ha ez még megrövidíti a sejt pusztulást. Mert valljuk be, ki ne örülne annak, ha a szem alatti ráncok csak később jönnének?

Micsoda szerencse, hogy a két legkedvesebb ital hozza el számunkra az örök ragyogást. Mindegy, hogy az ebédszünetben a cappucinotól vagy a sörhabtól van cicabajuszunk a kávé és a sör sejtvédő hatását a szervezet élvezni fogja. Magyarán, ez a két fenséges nedű nem más, mint maga az éjszaka, amely mindent látott már és mindent megbocsájt, sőt annyira szeretnek minket, hogy azt akarják lassan öregedjünk meg, mert minél több időt szeretnének velünk eltölteni. Mi ez, ha nem az élet feltétel nélküli ajándéka?

Mit érdemes róla tudni?

Már látom magam előtt, ahogy a reggeli papucsban félig csukott szemmel próbáljuk reggel fél 7-kor megkeresni a bekapcs gombot a kávéfőzőn, közben kibontunk egy dobozost és a kávégép víztartályába öntjük víz helyett. És az íze? Kipróbáltuk, nem keserű, de nem is édes, pont, mint egy kávé. Csak duplán feldob!

A kávé és az aranyló hűsítő természetes barátok. Nem véletlen, hogy a fekete maláta és a fekete kávé szakértők szerint ilyen nagy hatással van a szervezetünkre. Meggyőződésem, hogy a sörrel és kávéval való DNS módosítás az emberiség kultúrájának ékköve lehet – amire nem mondhatunk nemet!

Használati útmutató

Könnyű fekete visszafogott keserűséggel, de vélhetően kávéitalban, csak kávé és sör kedvelőknek. Kávéfogyasztók figyelem! Könnyen csúszik, szóval csak óvatosan, minden egyes korsóban minimum 2 presszó bugyog. Hajnalig is iható, nincs időponthoz kötve, mivel pörgős, mint a búgócsiga és légies, akár egy nyári fuvallat.

Forrás / Fotó: Bigstock.com