Amikor összefonódik a kávé és a művészet

művészet

Amikor összefonódik a kávé és a művészet

Vannak, akik annyira szeretik a kávét, hogy nem csak isszák, de alkotnak is vele. Íme néhány művész, akik forradalmasították a kávé felhasználását.

Maria Aristidou brit művész festményei elképesztőek, de ami igazán érdekessé teszi művészetét, az a kávé. Jogosan teheti fel mindenki a kérdést, de hogy jön ide a kávé? A festőnő festék helyett kávét használ és teszi mindezt hatalmas tehetséggel és kreativitással.

„Kávéval olyan festeni, mint vízfestékkel, sok különböző terméket használhatsz annak érdekében, hogy a megfelelő árnyalatot kapd.” mondta Maria, aki hasonlóan bánik a kávéval is, mint bármely más festékkel, a különböző kávéfajtákat, márkákat próbálgatja annak érdekében, hogy azt az árnyalatot kapja, amit szeretne. Elképesztő, hogy csupán a kávéval mennyi – mennyi árnyalatot lehet létrehozni, így még élethűbbé varázsolva a képet. A kávéval való festés akár egy új művészeti ágat is teremthet, melynek segítségével a képek gazdagabb, melegebb árnyalatot kapnak, hasonlóan a szépia effekthez.

A festőnő maga is szereti a kávét így a vele való festés igazi élmény lehet számára. A kávéval nem csak magunknak okozhatunk örömet, hanem mások számára is élvezhető és maradandó értéket hozhatunk létre.

Körülbelül 5 különböző kávéfajtát használ képei elkészítéséhez, mindegyikkel más árnyalatot hozva létre.

 

Elisa Southwood a Glasgow-i egyetemen tanult régészetet, de ma már minden idejét a festészetnek szenteli. Vannak képei múzeumokban, kávézókban, főként illusztrációkat készít és fest. Ő is a kávéművészet lelkes tagja, aki képsorozataihoz fekete kávébabból állítja elő a színeket. Coffe peloton, Coffe break és eszpresszo néven futnak a képei.

Coffe break

További érdekessége a képeknek, hogy minden bicikli kerekéhez igazi kávés csészét használ megrajzoláshoz. Ízig vérig a kávéból születnek ezek a képek és a kávé fekete erejének segítségével próbálja visszaadni a bicikli versenyek intenzitását. A sport és a kávé igazi összeillő páros, az edzés előtt megivott kávé nemcsak felpörgeti az embert, de a fájdalmat/izomlázat is csökkenti. A kávéból készített biciklis képek még inkább összekapcsolják a sportot a kávéval. Továbbá megszerettetik velünk a kávét, és arra ösztönöznek, hogy legyen szó sportról vagy művészetről bátran igyuk, élvezzük a kávét és használjuk fel minél többféle módon.

Érdekel minden, ami a kávéval kapcsolatos? Kiváncsi vagy, hogy hogy néz ki egy kávéfüggő táskája? Itt mindent megtudhatsz!

Forrás/ Fotó: www.facebook.com/Maria.A.Aristidou/photos