Kávé 7 parancsolat – Mit ne tegyél a kávédba

Kávé 7 parancsolat – Mit ne tegyél a kávédba

7 dolog, amit a kávé nem bír ki

Nem is kérdés, mennyi mindent köszönhetsz a kávénak. A kávé javítja a hangulatod, segít elviselni a reggeli ébredést, hozzájárul a szíved egészségéhez. Vannak dolgok ugyanakkor, amiket szeretsz belerakni, hogy megédesítse a napod. Cikkünkben összegyűjtöttünk 7 extra dolgot, amit semmiképp ne tegyél a nedűbe!

1. Kávé zsiradékkal

A legújabb trend, kávé+kókuszzsír. A kókuszzsírnak számos jó tulajdonsága van, már-már csodaszer, de a kotyogósba nem való. Távol jár a tökéletes reggelitől az, aki kikeni vele a kávéscsésze belsejét, mintha tepsi volna. Bár az internet új divathulláma, hogy a presszóba csurgatnak némi zsiradékot, mindenesetre, mi szeretjük a hagyományos kávét, feketén és hosszún, mert ennyi erővel belemártogathatnád a beaconodet is a kotyogósba.

2. ERŐS PISTA a bögre kávédban

Kicsit erős nem? Elgondolkodtató, hogy világunkban hány vállalkozó szellemű ember él? Ezúttal napvilágot látott a paprikás nedű! Kísérletező szelleműeknek ajánlott csak, akik nem érik be, egy egyszerű láttéval. Igazi kávérajongók azonban tudják, hogy máshogyan is fel lehet turbózni a bögre feketét. Ha azonban a szokatlan hozzávaló nem ijesztett el a kipróbálástól, sok sikert kívánunk hozzá, de legyen melletted egy kancsó víz is, szükség esetére, ha tüzet kéne oltani!

3. Tökös kávé

Ennek a cappuccinónak kizárólag a spárgatökhöz van köze és nem a partnered hímtagjához. Mi ennek a kávékülönlegességnek az érdekessége? Vágj félbe egy tököt, szabadítsd meg a magoktól, vágj le belőle egy kis darabot, áztasd benne a feketét és meglátod. Szomorú leszel, mert annak ellenére, hogy undi, a tököt se fogod érezni a kávéscsészédben és oda lesz a kávézási élményed. Talán nem is baj, az efféle meglepetés aroma nem is egy igazi kávéimádó álma.

4. Ne sózd a láttét

Ha van néhány plusz perced, dobd fel a kávéhabot egy kis fahéjjal! Na, de sóval? Persze, mindenki másképp szereti a láttét, de a só már aztán igazán furcsa egy dolog a kávéhabodon. Talán a kávésózás ötlete onnan jöhetett, amikor véletlenül valaki összekeverte a cukrot a sóval. De kétlem, hogy azóta is így inná.

5. Szódabikarbónás kávé?

Inkább házi praktika a nem kívánt arcszőrzet eltávolítására, semmint jelenléte a reggeli kávédban. Előbb lesz tőle gyomorégésed, mint mámorító élvezeted. Márpedig te élvezni akarod ezt a habzó álmot, ugye?

6. Ecet a kotyogósban

Egészségtudatosság, (más szóval: minden, ami trendi és divatos kipróbáltatnak veled) az ecetes kávé inkább hangzik egy folteltávolító csodaszernek, mint kávézási élményeid csúcspontjának.

7. A vaj mindenhez jó

EZ a legújabb fogyókúrás őrület. Ez a hóbort a tengerentúlról jött. Az állítás szerint sok energiát ad és zsírkészletet éget. Ha a reggelit szeretnéd helyettesíteni, csak kiveszed a hűtőből a sütőmargarint és gondosan cikkekre vágva, mintha kockacukor volna, a cappuccinodba pottyantod. Amennyiben vajas kávéval kezded a napod, ne feledd, lényeges tápanyagoktól vonod meg a szervezeted! Ne csodálkozz azon se, ha utána nem érzed magad túl jól, mert oda a kávézamat.

Szerző: Porcza Bíborka

Forrás / Fotó:  www.bigstockphoto.com