Segítség! Őrült kávéimádó a barátnőm!

Segítség! Őrült kávéimádó a barátnőm!

Élet egy őrült kávéimádó mellett

Barátnőnek lenni kemény meló. A helyzet azonban még brutálisabb, ha a bestie-d egy őrült kávéimádó. Noha az ajándékvásárlásokat könnyedén letudhatod, nehéz hosszútávon elviselni a féktelen rajongást, és az utálatos érzést, hogy hárman vagytok egy kétszemélyes barátságban. Az őrült kávéimádó fékezhetetlen, ha kávéról van szó, és szeretné, ha a barátai is hasonló érzésekről tennének tanúbizonyságot.

Egy átlagos nap egy őrült kávéimádó mellett

Reggel könnyedén pattanok ki az ágyból, már alig várom, hogy találkozhassak a legjobb barátnőmmel. Lelki szemeim előtt már meg is jelenik az arca, pontosabban az a kifejezés, ami felkelés után kiül rá. Ugyanis kávéimádóként sosem ébred könnyen. A közös nyaralásaink alatt már hozzászoktam, hogy reggelente zombi, és addig nem érti a nyelvet sem, amíg nem iszik egy pohár kávét.

Elhessegetem a szörnyű képet, és gyorsan magamra kapom az első ruhát, ami a kezembe akad. Néhány percen belül már az utcán andalgok a lakásaink között félúton fekvő kávézó felé. Az esetek 99%-ában mindig egy kávézóban találkozunk, ahol én mindössze egy teát vagy egy forrócsokit fogyasztok, ő pedig nyálcsorgatva várja a következő adag koffeint. De nem gond, szeretem. Ezért nem teszem szóvá, hogy a kávézókon túl is van élet.

Már látom is, ahogy közeledik a kedvenc kávés pólójában (nyilván!), amin a következő felirat fog közre egy pisztolyt: make me coffee. Ezekből a pólókból egyébként van neki egy rakat, mert képtelen megunni. A szeme mint mindig, kávébarnára van pingálva, és még a sortja is kávé árnyalatú. A szabadidejében le sem kattan a coffeetry.hu oldalról, ráadásul a fizetését egy pillanat alatt képes elkölteni, ha kávés dolgokról van szó. Legutóbb “muszáj” volt megvennie a kávéscsészét tequila felirattal… Igen, a kávés póló mellett a kávéscsésze a másik mániája.

De mindegy is, mint említettem, én így szeretem! Amikor elém ér, és ad két puszit, tudomást sem veszek a legújabb szerzeményéről: egy egyedi, kézzel készített kávés gyűrűről és egy csésze alakú nyakláncról. Próbálok nem oda nézni, nehogy észrevegye, mert akkor egy végtelenig nyúló áradozás következik a kávés ékszereiről.

A kávé maga

Amint belépünk a kávézóba, azonnal megcsap a frissen főzött kávé ismerős illata, ami az én orromat bántja, de a drága barátnőm akkorát szippant az illatból, hogy én leszek tőle rosszul. Ezt követi a szokásos “úgy imádom a kávé illatát” nyáladzás, amit türelmesen, mosolyogva hallgatok végig, miközben lelki szemeim előtt már ott is táncol a szokásos kép az édes hármasról: a barátnőm, én és a kávé. Idegesen elhessegetem a féltékenységem, és kibámulok az ablakon.

Mikor a barátnőm észhez tér a bódulatból, amit a kávéillat idézett elő, vigyorogva előhúz egy kis csomagot a táskájából, majd felém nyújtja.

Barátságunk jeléül egy barátság gyűrű” – mondja vidáman, és csillogó szemekkel figyeli, ahogy bontogatom. Még életemben nem mormoltam el ilyen gyorsan két miatyánkat is egymás után, de hiába minden igyekezet, hisz a csomagból egy ugyanolyan kávés gyűrű tűnik elő, mint ami az ő ujján is virít.

Ó, hogy még a barátság gyűrűnk is kávéscsésze alakú! – erősen a nyelvemre harapok, mielőtt hangosan is kimondanám a szavakat. Elmosolyodom, majd megköszönöm neki az ajándékot.

Korábban nem jutott eszembe a gondolat, hogy a barátnőm őrült, de amikor a gyűrűs jelenet után még egy kávés tetoválás terveit is boncolgatni kezdi, kikerekedik a szemem, és fuldokolva köpöm vissza a teám a bögrébe.

Most komolyan? Mégis minek? – tenném fel legszívesebben a kérdést, de félek, leharapja a fejem. Mint legutóbb, amikor le akartam beszélni a kávébab alakú cukor megvásárlásáról. Így inkább csendben próbálom megemészteni a tényt, hogy a barátnőm őrült; egy őrült kávéimádó! Én meg a harmadik kerék…

Képek forrása: www.bigstockphoto.com

Szerző: Írók között