A koffein a hülyeség ellenszere!

A koffein a hülyeség ellenszere!

Koffein-kisokos az igazi függőknek

Tudtad, hogy a koffein stimulálja a központi idegrendszert, és ennek köszönhetjük a mindennapi lendületünket, amit a kávéból nyerünk? Hallottunk már jó és rossz dolgokat is a koffeinről, de érdekeset csak keveset. Ebben a cikkben összeszedtünk néhány meglepő tényt, amit eddig nem tudtál a koffeinről.

A koffein mérsékelt mennyiségben pozitív hatással van az emberek testére és elméjére. Javíthatja a memóriát, fokozza a koncentrációt és növeli az állóképességet. Igen, hölgyeim! Nyugodtan növeljétek férfipajtásotok koffein adagját!

Tehát mivel javítja a memóriát, kijelenthetjük, hogy az „ha nincs esze, legyen notesze” mondás némiképp módosul. Ha te is azok csoportját erősíted, akik az „eszembe jutott” helyett a „fejembe jutott” frázist használják ész hiányában, akkor ajánlom a kávét; ha nincs esze, legyen kávéja!

Kend a hajadra! Vagy a testedre, de hagyj az anyaföldnek is!

A koffein a legváratlanabb helyeken is képes előfordulni. Nem csak a kávé vagy a kóla tartalmazza, hanem fellelhető bizonyos palackozott vizekben, a mogyoróvajban, vagy a rágógumiban.

Még koffeines szappanok is vannak, amik elvileg segítenek a reggeli ébredésben. Ugyanis a hatóanyag képes felszívódni a bőrön keresztül is! Így kétségtelen, hogy ha a koffeines szappant ötvözöd a reggeli kávéddal, tuti hatást érsz el. Nincs is jobb gondolat, mint egy kellemes, koffeines fürdőben ücsörögni a nap kezdetén, miközben kávét kortyolgatsz a kedvenc kávés bögrédből. Mert egy igazi kávéimádónak van kedvenc kávés bögréje!

A koffein sampon talán nem ismerős fogalom számodra. Az ilyen típusú samponok dúsabbá teszik a hajat, és megállítják a hajhullást. Úgyhogy ha kávé, akkor akár a hajadra is kenheted, mégpedig szó szerint. Kijelenthetjük hát, hogy a koffein gyógyítja a hülyeséget, és még a hajad is szebb lesz tőle!

Bizonyos fejfájás csillapító gyógyszerek is tartalmazzák a kávé-esszenciát, mert fokozhatja a fájdalomcsillapítók hatékonyságát és a fájdalom gyorsabb lefolyását eredményezheti. Ó, és amúgy fogyókúrás készítmények is tartalmazzák.

A koffein nagyon hasznos például a kertben is, úgyhogy a kertészkedő kávéimádók, akik szívesen kenik a hajukra (vagy a testükre) a kávét, azok most halmozhatják a szer adta élvezeteket. A kávé hatóanyaga ugyanis hasznos lehet a kártevő rovarok és a nyomnövények ellen is.

 

Függni vagy nem függni?

Az állóképesség fokozását egyébként az is alátámasztja, hogy ezt a fajta gyorsítót nyomatták a katonákba a háború alatt, hogy jobban bírják a strapát, és még az éj leple alatt is ébren maradjanak. Ma ezt egyébként úgy hívjuk, hogy egyetem, ahol a diákok koffein tablettákkal tömik magukat, hogy még az éj leple alatt is képesek legyenek a tanulásra… khm vagyis a puskaírásra koncentrálni.

A koffein amúgy tényleg okozhat függőséget, ahogy minden más is egy gyenge akaratú ember esetében.

 

Forrás / Fotó: Cover Photo by Toa Heftiba on Unsplash

Szerző: Írók között