A múlt 5 legrosszabb melója – kávé nélkül

A múlt 5 legrosszabb melója – kávé nélkül

Múltbéli katasztrófa melók, amihez még kávé sem dukált

Bakker, mennyit sír a szánk, hogy de sz@r munkánk van! Pedig gondoljuk csak át, hogy a történelem során, sokkal több katasztrófa meló volt, ahol még csak egy jó bögre kávé sem dukált az idióta főnökök, a hígagyú kollégák vagy egyszerűn a pocsék munkakörülmények mellé. Amikor legközelebb a munkád miatt vonyítasz, jusson eszedbe a következő 5 melós, mert nekik még csak kávé sem jutott.

 

Az egyiptomi balzsamozó

Szerinted ki csomagolta be a fáraókat, meg a nemeseket, mielőtt bevágták volna őket az aranykoporsóba? Hát az egyiptomi balzsamozók, vagyis az Anubisz. Tudod, a sakálfejű isten-papok, akik életük nagyját hullák között élték, ugyanis több hetes meló volt, mire a szeretett fáraót felkészítették a túlvilágra. Amint megkapták a mumifikálandó testet, kipakolták a belső tartalmát. Megmosták a szerveket, amiket utána csinos kis kanópusz edényekbe passzíroztak. És a legjobb a végére maradt, hogy az orron keresztül kikapják az agyat. Gondolj csak bele abba a bűzbe, meg a ténybe, hogy babonaságból szegény balzsamozókat kiközösítette a nép. Legalább egy forró és finom kávé megmelengethette volna magányos szívüket.

 

A római mosodás

Tudod, mi nem lettél volna anno? Római mosodás. Mert ami napjainkban esetleg nehéz, kellemetlen, vegyszeres munkának számít, az az ókorban gyomorforgató volt. Ugyanis ahhoz, hogy a nagyon baba tunikák és méregdrága tógák ismét fehérek és tiszták legyenek, főleg meleg emberi vizeletben kellett áztatni, majd jól megtaposni őket, ugyanis a pisi ammóniatartalma segített a tisztításban. Hát ezen a melón rengeteget lendített volna a frissen főzött kávé illata, ami jó eséllyel elnyomta volna a bűzt.

 

Gladiátor

Ha már Róma és pocsék melók. Bár ugye a legtöbb esetben nem maguk választották meg az emberek, hogy gladiátorok lehessenek, sokkal inkább a rabszolgatartók és hadvezérek, akik szolgasorsba taszították őket. Illetve volt, aki az adóssága miatt, de nagy ritkán olyan is akadt, aki önként vállalta, hogy gladiátor lehessen, mert a győzelmi pénzre hajazott. Kifejezetten kellemes hangulatot varázsolt volna, amellett, hogy megháromszorozza a harci teljesítményüket, ha az arénába lépés előtt leguríthattak volna egy bitang erős feketét, ami felpörgeti őket. Meg aztán élménynek sem lehetett volna utolsó, ha esetleg a halála előtt – ami nagyon is benne volt a pakliban – vér helyett inkább a kávé ízét érzi a szájában.

 

Az árnyékszék kamarása

Komolyan, nem viccelek! Óriási megtiszteltetés volt a Tudor-kori Angliában árnyékszék kamarásnak lenni. De remélem sejted, hogy nem az volt az illető dolga, hogy mindig legyen kéznél klotyópapír meg vécéillatosító, de még csak nem is az, hogy ragyogjon a budi. Különben sem szerezhetett akárki ilyen álommelót, ugyanis az uralkodók, királyok szigorúan olyat neveztek ki erre a posztra, aki abszolút bizalmukat élvezte. Kellett is, mivel igen közeli, intim viszonyba kerültek. Hivatalosan a kamarás dolga volt az, hogy „segítse” a király zökkenőmentes vécézését, akár kicsi, akár nagydologról legyen szó. Lássuk be, azért sokkal kellemesebb lett volna egy ilyen munka, ha van mellette kávé is. Milyen jót dumcsiztak volna egy zamatos, fenséges kávé mellett, miközben az uralkodó trónol és mikor a végén a kamarásnak meg kell törölnie a popiját…

 

A feltámasztó

Egy dolog a sírásás. Régen gyakran éjszakai tevékenység volt, és biztos örültek volna a sírásók, ha korábban terjed el a kávé, így éjszaka vidáman, éberen, élénk szellemmel, turbó sebességgel áshatták volna azokat a gödröket. De ott vannak az úgynevezett feltámasztók is, ami az 1800-as években egy külön szakma volt. A feltámasztó dolga nem más volt, minthogy kikotorja a friss tetemeket és mondhatni lábra segítse őket, hogy azok eljussanak a kíváncsi és igen lelkes, leendő orvosgéniuszok számára, hogy a boncolással tudhassanak meg többet az emberi szervezetről. Igen nemes munka ez így jobban belegondolva, és állítólag jól is fizetett. Már csak a kávé hiányozhatott, hiszen egy ilyen bűnös munkát pláne a sötétben kellett végezni. Igaz, mint kiderült, a sok kávé képes hallucinációt okozni, így még az is megeshetett volna, hogy a feltámasztó kerül kés alá még melegen, aki szellemet vélt látni és halálra rémült a következtében.

Na, ezek után fogsz még rinyálni, hogy sz@r a munkád?

 

 

Forrás / Fotó: Cover Photo by Alexander Mils instagram.com/alexandermils on Unsplash