7 ok, amiért a kávéimádók jobbak az ágyban

kávéimádók

7 ok, amiért a kávéimádók jobbak az ágyban

ÉS VAJON MI AZ IGAZSÁG?

Növeli a libidót, frissíti a testet és a szellemet – meg még egy csomó oka van, ami alapján a (brit?) kutatók megállapították, hogy azok, akik kávéznak, jobbak az ágyban, mint azok, akik nem. Persze akinek nem inge…

Hogy mitől lesz valaki jó az ágyban?

Az természetesen sok mindentől függ. Például attól, hogy milyen a partnere. Valójában senkiről nem állíthatjuk, hogy ő a világon a legjobb, ehhez nagyon tárgyilagosan kellene megközelítenünk a témát, de azt hogyan tehetnénk, amikor mindenkit más valaki és más valami indít be. Vagyis, ami az egyiknek tetszik, az a másiknak nem és fordítva – így van ez sok mindennel. A szeretkezéssel is.

A minőség tehát személytől függ, de a szakemberek szerint többek között bizonyos ételek mindenkire ugyanúgy hatnak, növelik a libidót, fokozzák a vágyat– és egyszerűen jobbak leszünk tőlük az ágyban. Nos, ilyen a kávé is. És ez tudományosan alátámasztott tény! Mutatjuk, hogy miért!

 

 

Növeli a nők libidóját

A kutatók ugyanis megállapították, hogy a kávétól a nők jobban kívánják a szexet. Az elfogyasztása után ugyanis fokozottabban áramlik a vér a nemi szervek körül, ezért a tudósok úgy vélik, hogy a nők, akik koffeint visznek be a szervezetükbe, nagyobb nemi vágyat érezhetnek, mint azok, akik nem kávéznak. Az pedig tudvalevő, hogy ha valakinek egészséges a libidója, a szexuális élete is egészségesebb.

 

Csökkenti a férfiaknál a merevedési zavart

Ahogyan a nőknél, úgy a férfiaknál is fokozza a véráramot a nemi szervek környékén az elfogyasztott kávé. Éppen ezért a kutatók úgy vélik, hogy akik egy nap akár két csésze feketét is elfogyasztanak, azoknál kevesebb az esély a merevedési zavarra. Tévedés ne essék: nem mindegy, hogy a koffeint hogyan visszük be a szervezetünkbe! Más ételek vagy italok révén (például cukros üdítők) nem biztos a hatás. A kávé azért tűnik jó választásnak, mert abban a koffein mint természetes antioxidáns van jelen.

 

 

Sportolók is ezt szedik

A jobb fizikai teljesítmény érdekében, amire az ágyban is szükségünk lehet. Vagyis ott mindannyian sportolunk, nem igaz? A tudósok és sok sportoló már évek óta ismerik a kávé és a teljesítmény közötti pozitív összefüggést, azt, hogy egy csésze kávé az edzés előtt jó hatással van a sportteljesítményre, különösen azoknál a sportoknál, ahol fontos a kitartás, mint például a futás vagy a bringázás. Vagy a szex, ugye…

Az érzékeinkre is hat

Egy igazán édes ébredés lehet, amikor a behúzott függönyökön már átszűrődik a felkelő nap fénye, és a konyhából bekúszik a friss kávé illata. Nyújtózunk még egyet a puha ágyunkban és valószínűleg a párunkat is könnyedén rávehetjük egy reggeli vissza-, pontosabban összebújásra… Mert már a kávé illata is beindít.

Már a kávé illata is csökkenti a stresszt

És ha már az illatról, meg a hangulatról esett szó, akkor időzzünk is itt egy keveset. A szakemberek szerint ugyanis a kávé illata csökkenti az alváshiány okozta stresszt. És aki kevesebbet stresszel, az minden bizonnyal fogékonyabb a szeretkezésre, vagyis jobb szerető lehet, mint az, aki folyamatos alváshiányban szenved és sokat idegeskedik, sokat stresszel.

Boldogabbak a kávézó emberek, mint a többiek

Mit tehetnénk, ezt is a kutatók állapították meg. Egyes tanulmányok szerint ugyanis akik kávét isznak, boldogabbak, mint azok, akik egyáltalán nem kávéznak. És azért a kávét javasolják, mert abban nincs hozzáadott összetevő, mint például a már említett különböző édesített üdítőkben. Ezért érezhetjük tehát boldogabbnak magunkat a kávézás után. És ha belegondolunk… Nemigen látni szomorú embert szeretkezni. De boldogat annál többet!

Jobban működik az agyunk a kávétól

Végül megállapították azt is, hogy akinek tisztább a tudata, aki világosabban, logikusabban gondolkodik, azok jobb szeretők. A tudósok szerint a kávéban található koffeintől az agyunk hosszabb ideig maradhat egészségesebb (állítólag késleltetheti az Alzheimer kialakulását is). De rövidebb távon is: a kávé bekapcsolja az agyunkat, azonnal felráz bennünket és cselekvésre késztet. Ugye nem is kell mondani, hogy miféle cselekvésre…

Forrás / Fotók: Pexels/ CCO License