HABOS PILLANATOK

HABOS PILLANATOK

Vannak rossz napok és vannak olyan hétvégék, melyek egész kibírhatatlanok.

Semmi sem unalmasabb, mikor az idő is ellened dolgozik, mikor esik az eső és borús az ég. Futni és sétálni sem tudsz elmenni a közeli parkba, hogy ne a négy fal közt kuksolj egész nap. A barátnőid dolgoznak, vagy a párjukkal szerveznek programot, vagy épp elérhetetlenek, mert külföldön tartózkodnak, így fizikailag képtelenség közös programot szervezni.

Mit is csinálhatnál ilyenkor, mint addig alszol, hogy már fájjon a hátad és korogjon a gyomrod és csak akkor kelsz fel, mikor a hólyagod is ki akar durranni. Bekapcsolod a tévét és folyamatosan nézed a rosszabbnál rosszabb műsorokat, sorozatokat. Közben megeszel mindent, amit csak találsz otthon; mindegy hogy lejárt ropiról van szó, vagy egy egész tábla csokiról. Az a terved, hogy összeszeded magad, kimész a boltba és főzöl valami egyszerűt és finomat, de sosem jutsz odáig, hogy átöltözz, és vállalható módon lépj ki a lakásból. Inkább beosztod ami otthon van és úgy vagy vele, hogy egész héten egészségesen eszel, hát ma tarthatsz egy csaló napot.

Főzöl egy finom teát,

azt még sikerül kivitelezni, és begubózol a kanapéra, közben ostorozod magad, hogy nem lehetsz ennyire lusta, hogy még kaját sem rendelsz magadnak házhoz. Elkezdődik egy romantikus film, ami legalább a lelkedet simogatja és talán szórakoztatni is fog egy kicsit. De a felénél kiderül számodra, hogy ugyanaz az unalmas sztori, mert ez is csak egy “C” kategóriás film, ami ugyanarra a sémára épül, hogy először egy nagy csalódás éri a főszereplőt, majd a vége mindig happy end. Elkezdesz unatkozni, így eszedbe jut, hogy ki kéne próbálnod azt a kávézaccos arcpakolást, vagy a testradírt, amit a múltkor olvastál a közösségi oldalon.

Főzöl egy kávét,

habosítasz hozzá tejet és megszórod az egészet egy kis fahéjjal és egy kis kakaóval, meg csorgatsz bele mézet is, hogy minden élvezeti értéket kihasználj, ha már más nem kényeztet, hát kényeztessen a kávéd egy kicsit. A film nem érdekel, így beraksz egy zenei válogatást, ami ellazít. A kávédat kortyolod, miközben pizsamában és köntösben andalogsz a szoba közepén. Mikor kihűlt a zacc, megcsinálod az arcpakolást, felengeded a kádat jó meleg vízzel, és teszel bele habfürdőt is. Kicsit túlzásba viszed a mennyiséget, hogy jó habos legyen, és bele tudj temetkezni a habokba.

A hangerőt felkapcsolod, hogy a saját gondolataidat se halld meg, csak add át magad a vasárnapi kényeztetésnek; ha már így alakult hozd ki a lehető legtöbbet ebből a szomorkás vasárnapból. Leveszed a köntöst és a pizsit. A fürdőben gyújtasz néhány gyertyát és beszállsz a kádba, közben rázod a popsid a zenére. Kezd a hangulatod emelkedni, ahogy a forró-habos vízbe lassan belecsusszansz. A testedet átjárja a meleg és érzed, ahogy a sejtjeid ellazulnak és talán még ez a szomorkás nap is jól végződhet. Elmosolyodsz, hisz nem így indult ez a nap, de megérdemled ezt a kis törődést. Sok helyen halandzsával, de énekeled a kedvelt zenéid szövegét, ahogy játszol a habokkal.

Megmosod a karod, a nyakad, elkezded simogatni magad, a melled, a hasad. Megmosod a lábad, egész a lábfejedig, majd ahogy visszatérsz a combodhoz, beszöknek az ujjaid a lábaid közé. Megsimítod mindenütt magad, hogy érezd a bizsergést. A torkodban dobog a szíved és nagyokat nyelsz. Szétnyitod a lábaid, hogy kényelmesen élvezd a pillanatokat és egyre jobban simogatod magad. Egyre hosszabban és mélyebben veszed a levegőt és az egyik kezeddel megszorítod a kád szélét. A pillanatok egyre gyorsabbak és habosabbak lesznek. Az ajkaid lüktetnek a gyönyörtől és a belsőd ujjong. Jó lezárása ez egy forró habfürdőnek és egy nyomott vasárnapnak…

De akkor a kéjes csendet megtöri egy zaj, a csengő zaja…

Forrás /Fotó: bigstockphoto.com