A kozmetikusod mostantól a telefonod tetején csücsül

telefonod

A kozmetikusod mostantól a telefonod tetején csücsül

Az egyik legnagyobb kozmetikai márka nemrégiben kifejlesztett egy olyan szkennert az archoz, amely az otthoni bőrápolásban nyújt forradalmian új segítséget. Mindössze egy okostelefonra van szükség hozzá, ugyanis erre kell ráhelyezni a szkennert és erre kell letölteni az applikációt, amely a szkennerrel szinkronizálva látja el a felhasználót hasznos arcápolási tippekkel.

 

Hogyan működik az otthoni bőrszkenner?

A telefon tetejére csúsztatható szkenner különlegessége, hogy speciális LED lámpákkal és harmincszoros nagyítású lencsével rendelkezik, valamint a lencséje körül található egy nedvesség érzékelő szenzor.

Csak megnyitod a szkennerhez tartozó alkalmazást a telefonodon, odanyomod az arcodhoz és készítesz róla néhány felvételt. A szkenner így olvassa le a számára szükséges adatokat a bőr nedvességtartalmáról, a ráncok mélységéről és a pórusok méretéről.

Ezután összehasonlítja az eszköz a veled egykorú felhasználók bőrével az eredményeidet és ennek alapján pontozza a bőrödet. A bőröd ápolásához különböző kozmetikai termékeket javasol, természetes a cég saját márkájából.

Valóban hasznos egy ilyen otthoni bőrszkenner?

A bőr nedvességtartalmát mérő szenzorok már eddig elérhetőek voltak, a ráncok és a pórusok személyre szabott otthoni elemzése azonban csak mostanában jelenik meg a szépségiparban. Az amerikai pszichológusok azonban máris támadják ezeket a bőrelemző okoseszközöket, ugyanis az alacsony önértékelésű emberek önbizalmát erősen rombolja, ha reggelente a ráncaikról és a bőrük esetleges nem kielégítő állapotáról tájékoztatja őket az eszköz. A termék gyártója nem osztja ezt a véleményt, ők ugyanis ezzel az eszközzel éppen azt szeretnék elérni, ha az emberek tudatosabban foglalkoznának a bőrükkel és megtanulnának odafigyelni annak változásaira.

A termék nyártól lesz kapható és 50 dollárba fog kerülni várhatóan, egyelőre azonban csak az Iphone tulajdonosok fogják tudni használni az eszközt.

 

Személyre szabottság a szépségiparban

Érdekes tendencia figyelhető meg a szépségiparba. Egyre több olyan okos „kütyüt” igyekeznek kifejleszteni a gyártók, amellyel otthon is személyre szabottan tudjuk kezelni a bőrünket. Míg az elmúlt évtizedekben az volt a jellemző, hogy minél egyszerűbbé és gyorsabbá tegyük az otthoni szépségápolást (kiváló példája ennek a 2 in 1 sampon), addig mostanában éppen arra sarkallnak minket, hogy minél alaposabb munkát végezzünk a fürdőszobában és ehhez kívánnak nekünk személyre szabott megoldásokat nyújtani a kozmetikai ipar cégei.

 

Jó kávézást és szépülést kíván a Collagen Cocktail csapata!

www.collagencocktail.hu

Forrás/ Fotó: shutterstock