10 fantasztikus úti-kütyü nyaraláshoz!

10 fantasztikus úti-kütyü nyaraláshoz!

Fantasztikus dolgok a nyaraló kávéfanatikusoknak!

Nem sikerült még egy kis vakációra sem mennünk? Akkor a nagy nyári hajtás, na meg a hatalmas kánikula után, itt az ideje, hogy útra keljünk és kipihenjük magunkat! Fogjuk a nyári ruháinkat, bikininket, napszemcsinket, egy jó könyvet és meg se álljunk a legközelebbi – vagy éppen korábban kiszemelt – tengerpartig. Ott pedig szép sorjában elővesszük a fantasztikus, ugyan nélkülözhető, de annál mókásabb kávés és egyéb úti kedvenceinket.

Nézzük, miket is?!

Biztosra veszem, hogy a hosszú úton legalább egyszer megállunk, és iszunk egy lattét, vagy egy americanót. Ilyenkor kilométerekkel korábban már a pihenőhelyeket sasoljuk, és a gőzölgő feketén kívül semmi más nem lebeg lelki szemeink előtt. Előrelátóként már otthon bespájzolunk egy-két termosznyi adagot, de azért magunkban megállapítjuk: ez nem az igazi élvezet. Hiába meleg, de valami hiányzik… Éppen az friss kávé zamata! Ezért ti mit szólnátok, ha az autóban, menet közben is lefőzhetnétek az éltető aromájú eszpresszótokat? Nem kell más hozzá, mint egy 12 V-os töltőjű kávéfőző!

De miből igyunk?

A kávé élvezetéhez hozzátartozik az is, hogy milyen kávécsészéből isszuk. Utazásra nem biztos, hogy szívesen vinnénk magunkkal kedvenc bögrénket, viszont tudatos vásárlóként nem vennénk eldobható poharakat sem. Ezért köztes megoldásként jó választás lehet a rozsdamentes acélból készült bögre. A több darabos készletet egymásba csúsztathatjuk, így kevesebb helyet foglal, ráadásul még mosogatógépben is elmoshatjuk, ha már hazaértünk.

 

Jó-jó, nem vagyunk mi azért annyira ügyetlenek! Ragaszkodunk az otthon adta kényelemhez? Amennyiben kizárólag elegáns porceláncsészéből innátok a kávét, akkor mindenképp egy fémkeretes, egymásba illeszthető készletet válasszatok.

 

A csészealjról sem kell lemondanotok!

 

Oké, de megérkezve a homokos partra mégsem vennétek elő, ugye? Nyugalom, mert oda itt a homokba szúrható, csavaros bögre. Nemcsak meleg macchiatót ihatunk belőle, hiszen a kerámia a tűző napnak sem engedi felmelegíteni a jegeskávénkat. 

Autós kütyük

Útközben a kávérajongók is megéheznek. Ha több órás útra indulunk, nem szívesen állnánk meg egy hosszabb éttermi étkezésre. Ugyan ki nem akarna minél előbb a vízparton heverészni? Az autóban is kényelmesen elfogyaszthatjuk az előre elkészített szendvicseket, vagy a gyorséttermi hamburgereket! Az ülések közötti pohártartóba szerelhető tálca simán helyettesíti az asztalokat, hiszen a sofőr és a mellette ülő utas elé is forgatható, attól függően kinek van rá szüksége. Igaz, leginkább automataváltó mellett használható. És azért ne vezetés közben!

 

Ha vezetés közben GPS-t használunk, vagy éppenséggel lemerült a telefonunk, iPadünk, akkor azokat is töltsük stílusosan kávésbögréből.

Tengerparti eszközök

Rendben, de mi van akkor, ha nem a szivargyújtóval rendelkező, járó autóban merülnek le az elektromos kütyüink, hanem a tengerparton? Akkor sem kell megijednünk, hiszen létezik már könnyen szállítható napelemes csatlakozó. Simán beleszúrjuk a homokba, majd a töltőkkel csatlakozunk hozzá. Többféle is létezik, mondjuk ez a könyvméretű.

 

A mindennapi kényelmünket ezekkel az eszközökkel szinte már biztosítottuk is, hiszen könnyedén kávézhatunk, ha van mobilnetünk, netezhetünk, de még valamire nem gondoltunk. Én magam nem szeretem, ha a leterített törölközőmre nem tudok lefeküdni, mert homokszemcsék ragadnak rám mindenhol. Viszont bérelni sem szeretek napozóágyat, mert ki tudja, ki izzadt rá előttem, még akkor is, ha egy fürdőlepedővel fedem le. Inkább húzok magammal egy saját napernyős székecskét, amit oda állítok fel, ahová csak akarok. Még tartókat is helyeztek a karfájára, ahol biztonságosan tárolhatom a naptejtől kezdve a hiányozhatatlan jeges kávékoktélunkig mindent.

 

A kedvencem pedig ez a magyar találmány: az okostojás. Igazi, megbízható széf, amelyhez egy vízálló karkötő a kulcs. Ráadásul a karkötő és egy telefonos applikáció segítségével GPS-en keresztül azt is figyelhetjük, hogy a tojásunkat nem mozdították-e el a helyéről.

 

Ti milyen apróságokhoz, nyaralást megkönnyítő holmikhoz ragaszkodtok?

Szerző: Viv // Beülős

Képek forrása: www.bigstockphoto.com