5 dolog, aminek sose higgy – A tükör, a …

5 dolog, aminek sose higgy – A tükör, a …

Ne higgy, mert csalhatnak!

Fogadjunk, hogy ezt a címet látva beugrott megannyi ilyen tipp, és pasiként a nőket, nőként a pasikat tuti várnád a kategóriáim között. De azt már megírták rajtam kívül sokan. Én most más szerint nézem mindezt.  Lássuk. Tehát mik azok a dolgok, amiknek sose higgy?

Tükör

A tükör ritka rosszindulatú jószág tud lenni. Szegénynek naphosszat ott kell ácsorognia egy helyben, miközben egyetlen társa a rászáradt fogkrém-maradvány. Mint egy sajátos mészárlás helyszíne… És ilyen unatkozás mellett érthető, ha ő is megkívánja a nasit. Irigyli tőled, ha csokit, sütit eszel, vagy éppen beszaladsz valahova és megrendeled a legfinomabbnak tűnő kaját a plakátról. Hiszen ő ezt nem teheti meg. Fanyar, vagy épp a fogkrémfolttól mentolos szájízzel fintorog, ha mégis rád nézhet. És épp ezért mond olyan butaságokat, ami rombolhatja az önbizalmad. Torzítja a képed, hogy rosszindulata miatt legalább arra a kis időre értsd, mit jelent mindig mást látni önmagunkban. Mint amit neki kell. Nap mint nap.

 

Mérleg

Soha ne higgy a mérlegnek. Nem, nem fogok horoszkópozni, itt a tárgyibb változatáról lesz szó. Nekem is nyöszörgősen mondta, hogy Error, aztán még pislogott egyet, és elhalt. De pár nap múlva kiderült, hogy csak elem kellett bele. És utána valahogy már nem 247 kilót mutatott, sem 128-at, amiktől elhűlve terveztem a harakirit. Ha meg nem ilyen mértékű a különbség, csak pár kiló, akkor simán lehet, hogy csak unalmában picit ő is rátehénkedik melletted. Hiszen eseménytelen napjaiban egy-egy általad elvégzett drámázás, és könnyek közti kalóriaszámolós fogadalom gyereknap jellegű lehet számára.

 

Kávégép

Mindenkinek ismerős lehet a történet, amikor reggel, még a kávémentes időszakban csak a fél szemünk hajlandó résnyire nyílni. Hogy ezért aztán elszántan puszilkodhasson a homlokunk az ajtó élével, a nagylábujjunk a szekrény sarkával, a talpunk pedig a szétszórt legókkal kössön bizalmasabb ismeretséget. És az is ismerős lehet, amikor már fél órája várod, hogy meglegyen végre az a nyamvadt kávé, hogy amíg készül, ürügyet adjon a kómás pofival való félálomban töltött ücsörgésre. De az a sunyi kávégép elfelejt szólni, hogy hiába mész oda tíz percenként megnézni, ő bizony a gombbal működik, nem a lapos pislantások és elmormolt “csak még egy percet hadd aludjak”-ok indítják be.

 

Szem

A következő, aminek nem szabad hinni, az a szem. Legalábbis pár pia után semmiképpen sem megbízható. Nem hiába szól erről megannyi vicc, hogy hány feles után szép valaki, vagy hogy milyen áldásos is kontaktlencse nélkül menni csajozni/pasizni. Úgy valahogy megszépül a világ. De főleg az emberek. Szívesen a tippért.

 

Óra

Hiába áltat azzal, hogy odaérsz, ne aggódj, a végén úgyis úgy alakul, hogy mikorra oda kéne érni, akkor fogsz elindulni. De legalább a sminked tökéletes. Az összes növény vidáman szürcsöli a vizet. És az összes exednek megnézted, milyen rossz lett az ízlése, mióta nem veled van. Hiszen a fontossági sorrendet igenis tartani kell, akármit is hisztizik a főnök.

 

Az “ismerem valahonnan” -érzés

Na, ez a legveszélyesebb. Meglátod, és már önkéntelenül is színlelt, vagy őszinte mosolyra húzódik a szád. Hogy aztán, mikor zavart arccal közelebb ér, lásd, hogy vagy azalatt a pár nap alatt öregedett húsz évet, amíg nem láttad, vagy gyorsan elverte az egész vagyonát plasztikára, de mostanra már cseppet sem hasonlít az akár tegnapi önmagára. És akkor kell rájöjj, hogy megint kis híján leszólítottál egy idegent, hogy megbeszéljétek az élet nagy dolgait. Mint a múlt héten is minimum háromszor…

 

Matektudás

Legalábbis tekintve, hogy mennyi az annyi, és milyen szép kamatosan lett ez öt… Úgy látom, hiába lett papírom róla, hogy nincs baj a matekommal, valami turpisság azért mégiscsak lehet itt.

 

Forrás / Fotók: Cover Photo by Ivy Barn on Unsplash

Szerző: https://firkalmania.blog.hu/