EGÉSZSÉGES KÁVÉZÓ A MÓRICZON? #OTTALI!

EGÉSZSÉGES KÁVÉZÓ A MÓRICZON? #OTTALI!

4 STREET COFFEE – TRENDI KÁVÉZÓ, EGÉSZSÉGES SÜTIK & GO

„Tali a Móriczon?” – hangzik el milliószor a kérdés munkába menet, suli után, buli előtt, vagy csak úgy, átutazóban Budapesten, amikor egyszerűen csak csattannánk egy kicsit a barátokkal, munkatársakkal, ismerősökkel. Iszunk egy kávét, lökünk egy jó sütit és ha már ott vagyunk, az aktualitások alapos kitárgyalása közben bedobunk egy szuper frissítő smoothie-t. Na meg egy szendvicset. A lényeg, hogy útba essen, legyen központi és trendi, ha meg mindemellett még arra is figyelnek – helyettünk -, hogy az újhullámos kávézó teljes kínálata az egészséges táplálkozást segítse, akkor nem is kérdés, hogy a 4 Street Coffee-ba térünk be reggelire, vagy akár egy gyors ebédre. A földi halandók kuponfüzettel, a diákok meg 10% kedvezménnyel!

EGY JÓ KÁVÉRA MINDIG VAN IDŐ

Négy éve nyitott meg a „Gombában”, vagyis a Móricz Zsigmond tér központjában terebélyes kör alakban elhelyezkedő épületében ez a fiatalos, színeiben, hangulatában és árfekvésében is a hétköznapi kávézás igényeit teljes mértékben kielégítő kávézó. Túl azon, hogy a hatalmas ablakok, a fa bútorok és a fancy türkiz szín még a legmorcosabb reggeleket is bearanyozza, a bejárattal szemben található hűtőpult, vagyis annak tartalma tuti, hogy a legzordabb kedélyeket is felvidítja.

A 4 Street Coffee nem a stresszről híres. Itt, ahogy az aranyló kávé lustán utat nyer a bögrénkbe, úgy hagyjuk kívül a rohanást, az induló villamosok zaját, és váltunk át korgó gyomrunk heves unszolására az ínycsiklandó pohárkrémek, sütemények és kávékülönlegességek válogatásába.

AMI SZEMNEK, SZÁJNAK

A 4 Street Coffee lányai mindenre és mindenkire gondoltak, így a nap bármelyik szakában is térjünk be hozzájuk, mindig bőséges a választék. A hagyományos paninik, sonkás-sajtos melegszendvicssek és baguettek mellett ott pihennek a teljes kiőrlésű és tönkölylisztből készült szendvicsek pestoval,  mozzarellával, paradicsommal, ruccolával tömve, vagy éppen a házi áfonyalekvárral bódított camambert sajt friss croissant-ba töltve. A tonhalas vagy csirkemelles tortillakat – na meg a szendvicseket is – választhatjuk frissen felsütve, és azon sem kell meglepődni, hogy mindezeket a pultnál mézes-mustáros szósszal nyakon öntött salátával kísérve kapjuk meg egyenesen a kezünkbe.

EGÉSZSÉGES POHÁRKRÉMEK

A rogyásig töltött hűtőpultból nehéz kiválasztani a kedvencet, de vissza-visszatérve érdemes próbálkozni. A kínálat széles, a paleo, vegán pohárkrémek gyümölccsel megrakva igazi csemegének számítanak, de a saját készítésű sütemények – amiből találhatóak cukrosak is – szintén viszik a prímet. A rebarbarás-meggyes pite örök sztár a 4 Street Coffee pódiumán, amit a szintén menő ICE latte-val kísérve, cukormentes sziruppal ízesítve már megenni nem is bírunk, így elvitelre kérjük a kávézó teraszán.

ISMERETLEN ISMERŐSÖK

Hétköznap, reggel 7.00 óra. Ekkor nyit a hely. Az ablak melletti pultnál öltönyös férfi, az inge frissen vasalt, a nadrágja tökéletesen szabott, a cipője patika. Kezében presszó kávé, mellette egy cukor, egy gyors hörpintés, és már véráramba is került a napi indító. A hét minden napján, akárcsak régen, a feles a kocsmában. A reggeli rutin a Móriczon viszont már korántsem az, ami régen volt, hiszen a tökéletesen pörkölt eszpresszó után az üres pohár egy kedves mosoly társaságában visszakúszik a pultra a kolleginákhoz, az elvitelre készített camambertes tönköly szendvics és a cukormentes répatorta az újrahasznosítható papírzacskóban pedig megadja majd mindazt, ami a törzsvendégnek kell az aznapi munkához.

EGÉSZSÉG A KÖZPONTBAN

Frissen facsart gyümölcslevek, helyben készített cukormentes, alternatív, egészséges alapanyagokból kevert és sütött sütemények, parádés kávékülönlegességek. Ez történt velünk Budapesten. Ezt ajánlotta nekünk a Safety in Hungary. És nem is csalódtunk. Hiszen ha már ennyit is tudtunk tenni egészségünk érdekében, akkor nekünk tényleg megérte eltölteni azt a két-három órát römizés közben itt, a 4 Street Coffee „mindenmentes” kávézójában, a Móricz Zsigmond körtéren!

Szerző: Eat, Move & Smile