FECSKE VAGY BOXER? MITŐL JÓ EGY FÜRDŐNADRÁG?

fürdőnadrág

FECSKE VAGY BOXER? MITŐL JÓ EGY FÜRDŐNADRÁG?

A REJTELMES-SEJTELMES FÜRDŐNADRÁG TITKAI
 A fürdőnadrág kiválasztása mindig óriási dilemma. Gondolhatnánk, hogy csak a nők esetében van ez így, de hallottunk már férfi próbafülkéből kiszűrődő zajokat, ami bár felébresztette bennünk sorstársi jóérzésünket, mégis mély megnyugvással konstatáltuk, hogy ez a fiúknak sem könnyebb. Ahhoz, hogy az üzlet polcáról a valóban versenyképes darabokat emeljük le, fontos ismerni a sarokpontokat. Ezek nemcsak megkönnyítik a választást, de eleve kiszűrik azon fürdőalsókat, melyek szorult helyzetbe hozhatnak.
A TÖKÉLETES FAZON

A kiválasztás első és legfontosabb kérdése: mire fogjuk használni? Férfiak esetében, ahogy az lenni szokott, ritkán merül fel többféle megoldás. Pedig nem mindegy, hogy szörfözni fogunk benne, a gyerekeket kergetjük a tengerparton, vagy hideg sörrel és lángossal a kezünkben a lányokat bámuljuk a partról. A „mindegy, csak jól nézzünk ki” érv számunkra szintén tökéletesen elfogadható, de érdemes átgondolni, hogy a fehér színű fecske mit enged majd láttatni egy másfél órás kiadós csobbanást követően.

 

Photo by JanFillem on Unsplash

A FÜRDŐNADRÁG ANYAGA

Tévedünk, ha azt gondoljuk, hogy az igazán jó fürdőnadrágnak elég, ha egyszerűen csak jól néz ki. Túl a látványon nagyon fontos, hogy anyagát tekintve kényelmes legyen, puha és rugalmas anyagból készüljön még akkor is, ha a strandolás alatt tartózkodnánk a hirtelen mozdulatoktól. A fürdőnadrág anyaga legyen vízlepergető, de ha igazán jó minőségűre vágyunk, már választhatunk a klórnak, kopásnak és UV sugárzásnak is ellenálló modellek közül is.

A fürdőnadrág legyen rugalmas. A poliészterből és nylonból készült darabok ideálisak a nyári strandtevékenységekhez, a hozzáadott lycra, spandex vagy elastan pedig tökéletesen biztosítja az akár egész napos viseletet. Vásárláskor érdemes ellenőrizni az anyag összetételét, hogy a hideg vízzel érintkezve senkinek se okozzon meglepetést.

MEGFELELŐ TARTÁS

Hogy a nyári sportok hevében minden a helyén maradjon, fontos a fürdőnadrág megfelelő kialakítása, és hogy mindenhol tökéletesen tartson, és ahol kell, ott takarjon. A különböző fazonok más-más veszélyforrást rejtenek magukban. A bőszárú boxer fürdőnadrág esetében fontos a beépített hálós bélés, és hogy fűzővel szabályozható legyen  a derékrész mérete. Ha a tervezők gondoskodóan jártak el, akkor biztosan találunk zárható zsebet az oldalsó részen, vagy akár elrejtve a derék belső részénél.

Valamilyen, számunkra érthetetlen oknál fogva továbbra is hódít az Y-fazonú fecske a fürdőnadrágok fehér homokos kifutóján is. Ha ezt a fazont választjuk – mert lebeszélni erről úgysem lehet a fashionisztát -, ügyeljünk arra, hogy méretét tekintve igazodjon testalkatunkhoz. Az elnyűtt, túl kicsi vagy túlságosan elnyúlt daraboknak célszerű búcsút inteni – örökre -, és egy színben, fazonban és anyagösszetételében fittebb, divatosabb modellt választani.

Photo by Pixabay

HOSSZÚ LEGYEN VAGY RÖVID?

A fürdőnadrág hosszát mindenki maga dönti el, de itt is érdemes a célnak megfelelően hosszt választani attól függően, ki mennyit szeretne magából villantani. A túl hosszú nadrágok a kényelmet is negatívan befolyásolják, vízzel érintkezve az anyag elnehezülhet, vízi sportoknál pedig akadályozhatja a mozgást. Ezzel szemben a rövid fazonoknál – amennyiben az nem testhezálló – valós veszélyt jelenthet az optikai környezetszennyezés, így ha mégis ezt a stílusú fürdőalsót preferáljuk, mindenképpen tegyük meg az óvintézkedéseket, és ellenőrizzük a fürdőnadrág belső védelmi szerkezetét.

Photo by Oliver Sjöström on Unsplash

SZÍNEK, CSÍKOK ÉS MINTÁK

Az unalmas fürdőnadrágok ideje lejárt. Mint ahogy pólóban, cipőben, táskában is a színeset választjuk, nyugodtan lehet szárnyalni a fürdőnadrágok színösszetételét illetően is. Akár egy(két)színűt, akár pálmafás, unikornisos, flamingós vagy ananászos mintával ellátott darabot választunk, nem fogunk kitűnni a strandolók közül.

Ha mégis a letisztultabb modelleket preferáljuk, már számtalan elegáns fazon áll rendelkezésre, hogy a nyári napsütésben is kifejezzük a luxus márkák iránti maximális rajongásunkat.

Photo by @timmossholder on Pexels

Szerző: Eat, Move & Smile

Cover photo by @george-desipris on Pexels

 

Komment

KommentGoogle Analytics-et használunk

Elfogadod, hogy az oldal Google Analytics követőkódot használ? Amennyiben igen, úgy bővebb tájékoztatást kapunk olvasási szokásaidról, ami még nagyobb kihívást jelent számunkra, hogy izgalmas témákról írjunk. Ha nem járulsz hozzá, az sem gond, hiszen továbbra is ugyanúgy olvashatod kedvenceidet.