7+1 Tipp, hogyan legyen SZÍNES az életed!

7+1 Tipp, hogyan legyen SZÍNES az életed!

7+1 tipp, hogy színes legyen minden napod

Hazajöttél a nyaralásból, és nem találod a helyed? Vagy éppen ellenkezőleg? Hiába vágod a centit, csak nem akarnak fogyni a napok? Még a nyári forgatagban is megesik, hogy a hétköznapok kicsit felőrlik az embert, pont annyira, mint kávébabot a kávédaráló. De aggodalomra semmi ok. Bár nem vagyok Coelho, mégis, garantáltan a legjobb tippekkel érkeztem, amelyek úgy felráznak majd, mint barista a frappuccinot szervírozás előtt. Hogy mi jelenti a garanciát? Látni fogod, hogy jártam már én is hasonló cipőben, így pontosan tudom, mit kell tenni, hogy színes legyen a napod. Akár szó szerint is.

1. Próbálj ki valami újat!

Mondjuk egy zöld kávét. Van egy őrült ötleted, amibe még sohasem mertél belevágni? Mikor, ha nem most? A hétköznapok legnagyobb veszélye a megszokás. Tegyél ellene! Vagy legalább gondolkodj el rajta. Még akkor is, ha azonnal nem tudsz belevágni. Kinéztem egy tánctanfolyamot, de a tánciskolák is nyáron szüneten vannak, így szeptemberig várnom kell, hogy elkezdhessem. De ez nem gond, tudod miért? Mert addig is tervezek. Tegyél te is így! Képzeld el, hogy milyen lenne, ha már ott lennél.  Ha érzed, hogy már csak a gondolattól is hevesebben kezd el száguldozni a vér az ereidben, mintha három espressot ittál volna, akkor jó úton jársz.

2. Öltözködj odafigyeléssel!

Komolyan beszélek. Ahelyett, hogy reggel csak úgy kikapnál valamit a szekrényből, tervezd meg, hogy mit fogsz viselni. És tanuld meg viselni! Legyen rajtad valami szokatlan, ami akár a védjegyeddé is válhat. Ha igazi kávéimádó vagy, mit szólsz egy kávés kitűzőhöz, vagy fülbevalóhoz? Ha valaki odafordul hozzád, hogy hol szerezted be ezt a csodát, csak mindjárt jobb kedved lesz, nem igaz? Különösen könnyű igazi kincsekre szert tenni ilyenkor nyáron, hiszen már mindenhol elkezdődött a nyári akció. Térj be a kedvenc üzleteidbe, vagy a kedvenc second hand shopodba, ha már kincsekről beszélünk, és vegyél magadnak valamit. Még lelkiismeretfurdalást sem kell érezned, hiszen alig költesz pénzt. Utána pedig, ha belenézel a tükörbe és tetszik, amit látsz, ne legyél rest és mosolyogj rá a tükörképedre. Tudod, hogy mindenkinek milyen jól áll, hogyha mosolyog. Ugyanannyira, mint a vörös rúzs, vagy egy nagy karimájú szalmakalap.

3. Lassíts!

Biztosan hallottál már, a mostanában annyira divatos „slow life” mozgalomról, és én is csak erre tudlak biztatni. Ne hagyd, hogy elszaladjanak melletted az élet apró csodái. Annyi van belőlük. Nehezen indulnak a reggelek? Kelj fel korábban. Nem őrültem meg, gondolj arra, hogy az első fél óra csak a tied. Mi lehetne annál romantikusabb, hogy a szerelmeddel, vagyis a tejes kávéddal együtt kettesben vesztek részt egy igazi kávés élményen? Egyszerűen imádom az ilyen reggeleket. Harapj bele egy igazi „napfényízű” paradicsomba, amikor hazafele sétálsz, nézz fel, és csodálkozz rá a sárga napraforgóra a harmadik emeleti erkélyen. Hogy kerülhetett vajon oda? Látod már, hogy miről maradtál le idáig?

4. Beszélgess!

Sokat. Még akkor is, ha időnként úgy érzed, hogy magadat is nehezen viseled, mégis nagy levegő, és kezdeményezz beszélgetést, akár a délutáni kávészünetben a kollegáddal. Nekem az a tapasztalatom, hogy mindig akkor jönnek „segítő” emberek, amikor nem is számítok rá, mégis a legnagyobb szükségem van rájuk. Érdemes odafigyelni, ki szeretne mondani neked valami fontosat.

5. Alkoss!

Valamit, bármit. És nem jelent kifogást az, hogy neked semmihez sincs tehetséged. Biztos vagyok benne, hogy van. Valamihez mindenkinek van. Mondok egy példát. Két hónapja rákattantam a főzésre, és nem is gondoltam volna, hogy ennyire élvezni fogom. Az összetevők válogatása, az előkészítés, a zöldségek aprítása már önmagában felér egy terápiával, közben érzem, hogy simulnak ki az idegeim. Igyekszem minél több színes összetevőt kiválogatni, így a végeredmény nem csak a hasamat, de a szememet is gyönyörködteti.

6. Menj a vízpartra!

Nincs meg a beach body? Kit érdekel. Ha nem akarsz, le se kell vetkőznöd, bár megsúgom halkan, hogy mindenki pont annyira el van foglalva magával, hogy nem a te alakoddal fognak törődni. De elég csak ücsörögni a parton, figyelni és hallgatni a hullámokat, és meglátod a nagy kékség pillanatok alatt mosolygó kis Buddhává varázsol. 

7. Oldd fel a feszültséget!

Akár egy őrült bulival a hét kellős közepén, ahol lecsúszik pár kávés koktél, akár egy hatalmas, „hasfogós” nevetéssel a villamoson állva, miután szétáztál az öt perccel korábbi viharban. Bármi megfelel, csak időnként tegyél úgy, mintha végre élnél. Most az egyszer arra biztatlak, hogy a szíved és az agyad csatájában, ne a józan eszedre hallgass.

+1 Kávézz!

Mert ha kávé van, van minden. És ha a világ összes problémáját nem is tudja megoldani, a legtöbbre azért gyógyírt jelent.

Képek forrása: www.bigstockphoto.com