Alternatív Trónok Harca kávéval- Mi lett volna, ha…?

Alternatív Trónok Harca kávéval- Mi lett volna, ha…?

Képzeljük el azt a középkori Westerost és Trónok Harca világát, ahol létezett a kávé…

Közeleg. A tél is meg a premier is. Július 17. A nap, mikor a Trónok Harca visszatér a 7. évadával és minden rajongó naptárjában ez a Vörös Nap. Ennek a napnak a tiszteletére összeszedtük azokat a helyzeteket az eddigi évadokból, amikor a kávé a legjobb döntésnek bizonyult volna!

1. Minden alkalom, amikor csak vedeltek

Kétségtelen, hogy a bor és a sör rendkívül élvezetes tud lenni. Ahogy a kávé is. Csak ők ezt nem tudták. Pedig lehet, hogy jobban járt volna az első évadban is Robert Baratheon, ha bor helyett a kotyogós kávé lapul a tömlőjében a vadászaton, és akkor nem szúrta volna fel egy hatalmas coca az agancsára. Mint ahogy Tyrion is – akinek egyébként is vág az esze – még jobb döntéseket hozhatott volna, ha kihagyja az ivós játékot és nem szeret bele egy rosszéletűbe. Sőt, ha a harmadik évad Vörös Nászát lazán megakadályozhatták volna, ha legalább a kardforgatók fele hosszú kávét ivott volna, így időben birokra kelhettek volna Freyékkel és talán Rob Starkot meg az anyját sem cakkozták volna ki.

2. Havas Jon és Ygritte esete

Havas Jon simán megelőzhette volna, hogy beleszeressen a vad lányba, aki miatt meg kellett ölnie a társait, nem kapott volna nyilat a húsába, és akinek aztán nem kellett volna végig néznie élete szerelmének a halálát. Hol előzhette volna meg a dolgot? Akkor, amikor foglyul ejtette és összebújtak a hóban „melegedni” és Ygritte szóvá is tette Jon hajnali merevségét. Jobban jártak volna mindketten ha egy bögre forró italt ölelgetnek, vagy szorosan rátapadnak egy kulacsra, mint a termosz elődjére. De hát sajnos ez van. „Nem tudsz te semmit, Havas Jon”…

3. Minden olyan szitu, amikor hirtelen hoztak rossz döntést

Kérdem én, ha a hibbant és elkeseredett Stannis Baratheon kezébe nyomtak volna egy jó erős fekete kávét, mikor felmerült a kislánya elégetése, nem lehet, hogy észbe kapott volna, hogy inkább a vörös asszonyt kellene máglyára dobni?

Ha már itt tartunk… Mivel senki nem pofozta fel Ned Starkot, hogy ugyan ne menjen már Királyvárba családostól, talán a kávé felzaklatta volna annyira az agytekervényeit, hogy rájöjjön baromi rossz ötlet vagy legalább a lányokat otthon hagyja és megkíméli az intrikától meg attól a sok-sok megpróbáltatástól…

Vagy mikor Theon Greyjoy úgy döntött, elfoglalja Derest, lenyirbál két parasztfiút és elbénázza Sir Rodric lefejezését, ha előtte kapott volna egy bitang erős fekete italt, nem lehet, hogy elgondolkozik a tettei várható következményén? És akkor lehet, a kolbásza is épen maradt volna…

4. A pocsék ételeket is feldobhatná

Jó, hát persze Középkorban, ahogy Trónok Harca világában is, gyakran volt nélkülözés meg szegénység. De az tuti, hogy a kávé az üres gyomrot is megmentette volna, hát még a förtelmes kaját. Legalább is Sansa is rámutatott arra a 6. évadban, hogy az Éjjeli Őrségnél elég gyatra a menü. Persze lehet, hogy csak finnyás, mert mézes disznóhúson élt. De a felmosó ízű sörök ízét is lemosta volna.

Meg aztán a kávé karakteres íze kiűzte volna Daenerys szájából a lószív ízét… nyammi!

5. Amikor csak reszkettek a Falon

Ha valahol, hát a Falon aztán mindig retek hideg van. Belefagy a sz… szó, az Éjjeli Őrség tagjaiba. Ellenben a forró haboskávé mindig melegítette volna őket a bor és a sör helyett, ami csak be is álmosította őket. Így sosem aludtak volna el szolgálat közben…

6. Amikor harcolni kellett

Tudom én, hogy mit jelent a csatakiáltás, az összecsapást megelőző bátorító beszéd, vagy szimplán, hogy annyira gyűlölöd a másikat, hogy a gondolatától is felstuffolódik a vérnyomásod. De most komolyan, lehet ezerszeresre duzzadt volna a harci kedv meg a teljesítmény, ha előtte a sereg vagy harcos leborít egy literkávét. És mondjuk nem menekül mindenki fejvesztve a Fekete Vízi csatánál, amikor a zöld lángok elborítottak mindent, mert pörgette volna a koffein kicsi szívecskéjüket.

Meg ott van Oberyn Martell esete. A pasi nagyon gyűlölte a Hegyet, meg aztán isteni kardforgató volt, de elbízta magát. Ha előtte bevágott volna egy bögre kávét, talán jobban koncentrált volna, és akkor nem zúzták volna be a szép fejét és nyomták ki volna a szemeit.

7. Amikor kicsit forrófejűek voltak…

Imádjuk Daeneryst. A modern nők karrierista változata, tökéletes példakép arra, hogy mi-mindent érhet el egy nő, ha akar, meg elég ravasz. Meg ha van három sárkánya. Bár így az 6. évad végére úgy fest elég szépen alakult a sorsa, hiszen végre valahára megindult Westerosra a Vastrónért. De azért olykor-olykor egy pötit elég forrófejű volt a szentem… lehet jót tett volna, ha valaki hozzávág egy jegeskávét, mielőtt feltétlenül felgyújt mindenkit.

De tudjátok mit?! Jó ez így!

És lehet, hogy Melisandre kedélyei is kicsit lecsillapodtak volna és nem akart volna mindenáron mindenkit megsütögetni a Fény Urának nevében…

Na és ha Tywin inkább azt ajánlotta volna Tryionnak, beszéljék meg a dolgokat egy jegeskávé mellett és ne a klotyón ülve lőjje le?

Joffrey-t meg aztán kár is lenne említeni, azon a jegeskávé sem segített volna, csak a fojtózsinór a nyaka köré.

 

Képek forrása: www.bigstockphoto.com

Szerző: Wadolowska Balogh Orsolya