10 OK, MIÉRT SIKERESEK A KÁVÉFOGYASZTÓK

7 tipp

10 OK, MIÉRT SIKERESEK A KÁVÉFOGYASZTÓK

SIKERESEK, EGÉSZSÉGESEK, KÁVÉSOK

Imádjuk a kávét. Ezer és még egy okot fel tudnánk sorolni a mikéntjét, aztán a hogyanját firtatva. Sosem fogyunk ki a kávés élvezetekből! Isszuk melegen, jéggel, felrázva és keverve, sütibe sütjük, szószként tunkoljuk, és fagyi formájában majszoljuk. Írunk róla, pletykálunk mellette, és kockára fagyasztva feldobjuk este a sistergően forró hangulatot. Aztán reggel vígan a hajunkra kenjük, narancsbőrnek búcsút intünk, és a maradékkal délre vicces képeket festünk. És hogy miért vagyunk sikeresek? Mert szeretjük! Akár rendszeresen, akár csak olykor isszuk ezt a fekete csodát, vajon gondoltunk már arra, hogy ez a pörkölt bogyó nem csak összehoz bennünket, de befolyással bír sikereinkre is? Nézzük csak, mi is történik itt?!

BENNÜNK VAN AZ ERŐ!

Abban a szent pillanatban, ahogy a koffein beáramlik a vérereinkbe, úgy üt be, mint nagyapánk házipálinkája nyáridőben, déli tizenkettőkor. A koffein berobbanva a szervezetbe megemeli az adrenalin szintet, ami nagymértékben fokozza fizikai képességünket is. Nem véletlenül ajánlott edzés előtt egy órával kávézni, így sokkal hatékonyabb lesz a tesizés.

Kutatásokkal kimutatták, hogy a kávéfogyasztóknál alacsonyabb a 2. típusú diabétesz megbetegedések száma, illetve azt, hogy pozitívan befolyásolja a szív-, és érrendszeri megbetegedéseket.

EGYSZERŰEN OKOSABBAN

A kávéban található koffein blokkolja az agyban található adenozint, ami önmagában egy gátló neurotranszmitter, Ezért van az, hogy a kávéfogyasztóknak több energiájuk van, és az agyi funkcióik is sokkal magasabb szinten működnek. A kávé növeli a reakcióidőt, javítja a memóriát és az általános kognitív funkciókat. Már ezért is megéri kávét inni!

AGYBAJ ELLEN NEM VÉD

Azért mindenre a kávé sem jó, kutatások ide vagy oda, hülyeség ellen a kávé sem véd. Viszont felveszi a harcot a Parkinson-, és Alzheimer kór kialakulásáért felelős betegségekkel. Még ha a kávét nem is alkalmazzák kúraként ezen betegségek kezelése során, a kávéfogyasztók között alacsonyabb számban fordulnak elő ilyen típusú megbetegedések.

KÁVÉVAL A DEPI ELLEN

Döbbenet, hogy néhány csésze kávé a nőknél és férfiaknál egyaránt akár 50%-kal is csökkentheti az öngyilkosságra való hajlamot. Még ha a kávéfogyasztást nem is tekintik alapvetően a depresszió elleni védelemnek, a kávéban található antioxidánsok pozitív hatással vannak kedélyállapotunkra. De hát miért is lenne szomorú az, aki kávézik? A kávé összehoz, beszédre késztet, barátságok élednek újjá és egyáltalán! Önmagában fantasztikus!

AZ ÉLET KÁVÉVAL ÖRÖKKÉ TART

Bízhatunk ebben is, amikor kora reggel megtöltjük a kotyogóst, de ha örökké nem is tart, abban biztosak lehetünk, hogy jótékony hatásai az egészségünket is befolyásolják. Egészségesebb szívvel, alacsony koleszterin szinttel és vérnyomással megadjuk magunknak legalább az esélyt a hosszú élethez. Mi megkérdeztük orvosunkat, gyógyszerészünket és emeltük kávéscsészénket az egészségre!

BYE-BYE HÁJ!

A lustaság, lomhaság és fókazsír nem a kávéfogyasztók ismérve! Nem véletlen, hogy a legtöbb zsírégető termék a koffeinre épül. Tudományosan alátámasztották, hogy a koffein gyorsítja a zsírégetést és 3-11%-kal fokozza az anyagcserét, ami 10-30%-kal növeli az undok zsírok elégetését.

EGYSZERŰEN VICCESEK

Egy ilyen típusú kutatáson mi is szívesen részt vennénk! Egy olyan széleskörű vizsgálat, ahol azt mérik, mennyire mosolygunk, ha kávét iszunk, igazán testhezálló lenne számunkra is! A vidulás az nagyon megy! Azon kívül, hogy a kávésok jó fejek, azt is kimutatták a tudósok – naná, hogy a britek voltak -, hogy a kávézók – ha magánéletüket nem is, de jókedvüket beviszik a munkahelyre, így pozitívan hatnak környezetükre, és sokkal hatékonyabbak a munkavégzésben. Részünkről megszavazzuk az éves bónuszt a kávézó munkavállalóknak!

VASTAGABB A BUKSZA

Fogalmunk sincs, mi az összefüggés, de tény, hogy akik kávét isznak, valamiért többet keresnek. Lehet a véráramba jutott koffein miatt nagyobb a munkabírásuk, kevésbé késnek el, emellett még szuper jó fejek is, és tényleg megkapják az általunk támogatott éves bónuszt? Hát ez egyszerűen mesés! Kávét mindenkinek!

 

AKI A KÁVÉT SZERETI, CSAKIS GYŐZTES LEHET!

Szerintünk az egész már reggel kezdődik. Megisszuk az ébresztő bummot, és beindul a gépezet. Ha pedig a rendszer egyszer beindul, azt utána már csak jól kell csinálni, amit egy ilyen remek társsal, mint amilyen a KÁVÉ, kizárt, hogy bármit is el tudnánk rontani!

Ha egyetértesz fenti rém tudományos okfejtéseinkkel, kávéimádóként készíts egy espressot, lattét vagy macchiatot, és veregesd meg bátran a vállad! Miért is ne tennéd?! Kávéfogyasztóként maximálisan hozzájárulsz saját sikereid eléréséhez, hiszen hoztál egy remek döntést. Kávézol.

 

Forrás: lifehack.org

Képek forrása: www.bigstockphoto.com

Szerző: Eat, Move & Smile