Vágyad egy PRADA? Spórolj a kávén!

Vágyad egy PRADA? Spórolj a kávén!

Ha álmaid netovábbja egy igazi Prada, megmutatjuk, hogyan spórolj a kávén, hogy meg legyen a rávaló!

A kávé alapvetően kinőtt a luxustermékből, ma már a fogyasztása széles körű és mindennapos. Ennek ellenére a napi szintű kávéfogyasztók néha azon kapják magukat, hogy a pénztárcájuk és a vágyálmuk, egy igazi Prada sínyli meg a finom függőségünket. Nem is hinnéd, hogy éves szinten mennyi pénzt takaríthatsz meg pár változtatással. Ezekkel az apró trükkökkel rengeteget spórolhatsz a kávén úgy, hogy a minőségről nem kell lemondanod.

1. Fizess készpénzzel a kártya helyett
Ez a trükk minden pénzköltésnél bejön, nem csupán a kávézásnál. A praktika abból fakad, hogy ha készpénzt használsz, érzed a pénz költésének súlyát, míg a kártyát használva nincs meg ugyanez az élményed. A másik előnye a készpénz használaténak, hogy így rá vagy kényszerítve arra, hogy jól beoszd a pénzed, mert ha nem jól csinálod, nem marad a napi keretedből kávéra. Ha spórolni szeretnél, a kártyádat csak nagyon ritkán használd!2. Vidd otthonról a kávét

Oké, ez elég triviálisnak tűnik, de tényleg működik. Ha a kávézókban elköltött pénzre gondolsz, napi egy adag kávét megspórolhatsz azzal, ha egy cuki termoszban magaddal viszed a kedvenc kávéd. Míg egy otthon készített kávé ára körülbelül 100-200 forint, egy kávézós kávé 500-1000 forint körül mozog, napi szinten 400-900 forintot megspóroltál, ez hetente 2000-3600 forint. Sőt, a környezetet is óvod, hiszen az eldobható poharak helyett elmosható bögrét/termoszt használsz. Földanya örül, neked több pénzed marad, és azért lássuk be, mennyivel szebbek ezek a termoszok, mint az eldobható papírpoharak!

3. Légy kreatív

Amikor úgy érzed, most aztán igazán vágyakozol egy adott kávézó karamellás frappéja vagy jegeskávéja után, akkor érdemes aktiválni a kreativitásod. Ezeket a finomságokat általában otthon is elkészítheted magadnak, csak ügyesen kell csinálnod. Itt az oldalon nézelődve is rengeteg finom és különleges kávéreceptet találsz. Ha nagyon szereted a szirupos, ízesített kávékat, érdemes nagyobb kiszerelésben megvásárolni az ilyen hozzávalókat, meg fogsz lepődni, hogy egyetlen kávéházi kávé árából hány adag finomság jön majd ki.

4. Nyisd ki a szemed

Emlékszel még, mikor legutoljára csak beugrottál egy kávéért, akkor mennyit fizettél érte? Én pont tegnap vásároltam egy tejeskávét egy közepes árkategóriájú kávézóban 610 forintért. Jó, ha tudatosítod magadban ezeket az árakat és a kérdést nem úgy kezeled, hogy „de csak egy kávét vettem”. Ha ennyi pénzért veszel napi szinten két kávét (egyet mondjuk reggel, munka előtte, egyet pedig ebéd után, és még csak két kávét ittál), az naponta 1 220 forint, egy héten ez már 6 100 forint, ha csak a munkanapokkal számolunk. Ez havonta 24 400 forint, ez éves szintre felszorozva nagyjából 292 800 forint. Jól érzem, hogy most egy kicsit elakadt a szavad? Egy Prada cipő 150 000 és 270 000 forint között van, csak úgy mondom! 😉

 

Képek forrása: www.bigstockphoto.com

Szerző: Elek Dóra