Margarita? Ugyan már! Itt a kávékoktél!

Margarita? Ugyan már! Itt a kávékoktél!

A nyári hőséghez kávékoktél dukál

Honnan ismered fel a tengerparton a kávéimádót? Onnan, hogy az ő kezében biztosan nem Margarita pihen, hanem valamilyen kávékoktél. A kávéimádók amúgy is mindenből a kávé ízűt szeretik, miért pont a hűsítő koktél maradjon ki? Válaszd csajos bulikhoz, délutáni napozásokhoz, vagy egy jó könyv mellé.

Ebben a cikkben három kávékoktélról lesz szó, amit otthon is könnyedén elkészíthetsz. Az egyik a Limoncello Hot Shot, a másik az Angyalok csókja, a harmadik pedig az Espresso Martini. Ugye, milyen jól hangzik?

1. Limoncello Hot Shot a forróvérűeknek

Azért Hot Shot, mert 5cl-es pohárban szolgálják fel, és egy hajtásra meg kell inni, továbbá azért Limoncello, mert az ötből két centet a citromlikőr foglal el a pohár alján. Erre öntsd rá a forró eszpresszót, majd a citromhéjjal megízesített tejszínt.

TIPP: folyasd a kávét és a tejszínt egy fordított teáskanál felületére, így könnyebben tudod rétegezni, és nem fog összekeveredni.

Azoknak ajánljuk, akik nem szeretik kóstolgatni az italt, hanem szívesebben tűntetik el egy szempillantás alatt. Ők a „megmelegszik a pia a kezedben” típusú emberek, akiknek a leghamarabb pezsdül fel a hangulatuk a tintázós estéken.

Pörgesd fel a bulit, és forrjon a véred a Hot Shottól!

2. Angyalok csókja az ördögszarvas csajoknak

Ezt a koktélt talpas, ipszilon alakú pohárba szokták elkészíteni. Többféle recept is ismert, én most ebből a sokból egyet fogok megosztani veletek. Önts a pohár aljára hűs 2cl kávélikőrt, erre jön 2 cl Bailey’s, majd a tetejére a gőzölt tejhab. Készíts körülbelül 2cl presszókávét, amit a tejhabon keresztül óvatosan tölts a pohárba. Ha ügyesen csinálod, olyan szép réteges lesz a kávékoktélod, mint a fent említett Limoncello Hot Shot, vagy az ismertebb Latte Machiato.

VIGYÁZAT: A könnyed, szopogatnivaló italok kedvelői hamar függővé válhatnak. A bulizós, beszélgetős estékhez, a nyáresti kávéimádós összejövetelekhez az egyik legjobb döntés.

 

3. Espresso Martini az előkelő kávésznoboknak

Az Espresso Martinit ugyanolyan pohárban szolgálják fel, mint az Angyalok csókját. A tökéletes Espresso Martini alapja a rengeteg jég. Ezt követi 25 ml vodka, 35 ml kávélikőr, majd 35 ml friss eszpresszó. Ízlés szerint adhatsz hozzá több likőrt, és díszítheted kávébabbal.

Az Espresso Martinit az úri kávéfogyasztók fogják leginkább értékelni, de az előkelősége, a teltsége a fanatikus kávérajongókat is magához láncolja majd. Ajánljuk egy tengerparti hassüttetéshez, vagy egy medence parti lazuláshoz.

Neked melyik kávékoktél a legszimpatikusabb?

Képek forrása: www.bigstockphoto.com

Szerző: Írók között