Kávés nyaralás Bali homokos partjain

Kávés nyaralás Bali homokos partjain

Bali a rizsteraszok és a misztikus vallási központok hazája

Bali egyszerűen varázslatos! A kultúra, a vallás misztikuma, az isteneik, a végtelenül kedves helyiek és a gyönyörű partok a világ minden tájáról vonzzák a turistákat. Bali a nyugalom szigete és a meditáció, a vallás központja. De a legfőbb ok, amiért annyira szerethető, hogy a kávéidő a napjuk kedvenc pillanata.

Kávényaralás Bali homokos partjain

Balin a robusta kávé termelése a széles körben elterjedt, de már az arabica is egyre nagyobb teret hódít. Ezen a szigeten nem is az a kérdés, kávézzunk-e, hanem hogyan osszuk be a napunkat úgy, hogy ne kapjunk kávémérgezést. Itt a kávé tényleg a kultúra része, egy szertartás, amit szeretnek. Leginkább Ubud kávézóiban lehet igazi kávé-ízélményt szerezni, feledhetetlen emlékeket pedig néhány kávéültetvény bebarangolásával. A balinéz kávét gondosan, ellenőrzés mellett, nedves módszerrel dolgozzák fel, így az eredményt az édes és lágy szavakkal lehet jellemezni.

A helyi gazdák örömmel fogadják a látogatókat, hogy bemutathassák a kávéültetvényüket, és elmondhassák, hogyan készítik a kávét. A legtöbb közülük még ízelítőt is kínál. Számos túravezető szervez túrákat ültetvényekre, de magunk is körbejárhatjuk a szigetet.

Bali déli részen húzódó strandok mindegyike saját bájjal rendelkezik, és tökéletes üdülőhely mindenki számára. Emellett Ubud is megér egy látogatást, főleg a békés rizsföldek megnyugtató látványa miatt. Ó, és láttad már Seminyak partjait? Ha tehetném, biztosan Balira költöznék!

A nyugalom kedvelőinek Ubud a nyerő

Ubudba a legtöbb turista azért érkezik, hogy megnézze a Majmok Erdejét, megcsodálhassa a gyönyörű természeti környezetet és a helyi kézműves árukat. A kisváros számos kedvező árú éttermet és kávézót kínál a látogatóknak, természetesen a legélvezetesebb kávékkal. Ubud nyugodt, hihetetlenül gyönyörű és jól őrzi a hagyományokat. A leghíresebb látnivalók között szerepelnek a sziklafalú szentélyek, a meditációs barlang, amelyet Buddhista szerzetesek használtak, és a különböző vallási erővel bíró szent helyek.

Ubudban a Seniman Coffee Studio az a hely, ahol beleszeretsz a balinéz kávéba. A kávézó valódi hidegen csepegtetett kávét is kínál, amit elvitelre is kérhetsz.

A tenger szerelmeseinek Bali legdivatosabb partszakasza jön be

Seminyak olyan gyönyörű, hogy ilyet még az álmaidban sem láttál. Nem véletlenül hívják Bali legdivatosabb partjának. A környék tele van nívós bárokkal, éttermekkel és kávézókkal. A Paideia Cafét például mindenképp írd fel a bakancslistádra, ha meg akarod kóstolni Bali legjobb waffle-jét. Egy jó kávéval párosítva meg aztán nem győzöd majd halmozni az élvezeteket.

Ha egy pillanatra képes vagy ellenállni a kávé csábításának, keresd fel a parton a Cocoon Beach Clubbot, ahonnan gyönyörű rálátás nyílik a tengerre. Az ételek és a snackek is finomak, a mennyországba mégis a koktélok repítenek. Főleg, ha kávé az alapjuk…

Képek forrása: www.bigstockphoto.com

Szerző: Írók között