Mutasd a kávéd, megmondom ki vagy!

kávéd

Mutasd a kávéd, megmondom ki vagy!

“Az vagy, amit megeszel”- tartja a mondás, de az utóbbi időben egyre inkább kezd bizonyossá válni, hogy valóban van összefüggés aközött, hogy mit fogyasztunk és hogy milyenek vagyunk. Több kutatás folyt azzal kapcsolatban, hogy bizonyos termékeket kik esznek vagy isznak szívesebben, amiért pedig marketingesek hada kopogtat a kutatók ajtaján, hogy vajon bizonyos személyiségjegy megléte előrejelezheti-e, hogy mit fognak szeretni és utálni  a fogyasztók.

Feketén iszod a kávét?

Akkor nagy valószínűséggel kifejezetten türelmes típus vagy, aki nagyon hatékony mindig a feladataiban. Viszont gyakran van rossz hangulatod és nehezen alkalmazkodsz az új helyzetekhez. Ramani Durvasula, Los Angeles-i pszichológus kísérletében több mint 1000 rendszeresen kávézó személyt vizsgált, és rájött, hogy bizony egyes személyiségjegyeink összefüggnek azzal, hogy hogyan szeretjük a kávét.

A kísérletben

megfigyelték a részvevők mindennapi rutinjaikat, mint például egy vacsora megszervezése, sorban állás, vagy munkába készülődés. Közben arra kérték őket, hogy a lehető legtermészetesebben viselkedjenek, amibe persze az is beletartozott, hogy úgy készítsék el kávéjukat, ahogy a legjobban szeretik.

Az eredmények

azt mutatják, hogy valóban van némi összefüggés aközött, hogy milyen kávét fogyasztanak és hogy egyes élethelyzetekben hogyan viselkednek a személyek.

Dr. Durvasula

azonban megjegyezte, hogy a kutatásában valójában pár tulajdonság mentén el lehetett különíteni a különböző kávé ivókat. De valójában ez annyira határozza meg személyiségüket, mint például a horoszkópuk. Ezt úgy kell érteni, hogy bizonyos fajták jobban valószínűsítenek egyes tulajdonságokat. Azonban teljesen normális az is, ha egy merész és kalandvágyó jegeskávé rajongó szabadidejében inkább mégis otthon gubbaszt.

Ha valójában ennyire egyszerű volna beskatulyázni az embereket akár kávéfogyasztási szokásaik alapján, az élet nemcsak unalmas lenne, de hol maradna az az izgalmas érzés? Ami átjár minket minden alkalommal, mikor megpróbáljuk kifürkészni valaki gondolatait:)

Forrás/ Fotó: www.bigstockphoto.com