Wake-up! Day 2017- Irány a terem!

edzőterem

Wake-up! Day 2017- Irány a terem!

Írtunk már arról, hogy mit egyél, mikor mozogj, és hogyan motiváld magad, ha életmódot szeretnél váltani. Egy fontos dologról azonban nem esett még szól, mégpedig az edzőtermi edzésekről, pedig remek mozgásforma, érdemes beépítened a heti rutinodba pár alkalmat. Hat pontban megmutatjuk, miért érdemes terembe járnod.

1. Együtt sportolhatsz másokkal

A teremben általában nem vagy egyedül, de ez nem is baj, hiszen hozzátartozik a „gym feelinghez”, hogy egyszerre többen edzetek. Ez egyébként interakcióra is lehetőséget adhat, nyugodtan kérdezz másoktól, ha nem tudod a gépeket használni, vagy nem vagy benne biztos, hogy mit hogyan csinálj. Kezdőnek lenni egyáltalán nem ciki, légy büszke arra, hogy most kezdtél el sportolni!

2. Motivált maradsz, hiszen mások is látnak

Bizony, ha lemész az edzőterembe, ahol mások keményen sportolnak és izzadnak, nehezebben engeded meg magadnak azt, hogy ellógd az edzést. Látod, hogy ki-mikor érkezik, ezért nem szívesen fogsz az előtt az öltözőbe menni, aki már előtted a teremben volt. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindenkinél tovább kell maradnod és keményebben edzened, de viszonyítási alapnak nem rossz.

3. Ütős zenéket hallgathatsz

Általában minden edzőteremben szól valamilyen zene, rádió, ami az egész teremben jól hallható. Ha nehezen veszed rá magad a kemény edzésre, akkor próbálj meg a zenére figyelni, esetleg csinálhatod úgy a gyakorlatsorokat, hogy az igazán ütős részek a refrénre, felpörgős ritmusra menjenek. Persze saját lejátszót is vihetsz, amin egy szuper listát összeállítva tovább motiválhatod magad.

4. Ellesheted a helyes technikát

Azt valószínűleg mindenki tudja, hogy a futópad és a szobabicikli mire való, de egy edzőterem jobb esetben nem csupán ezekkel van felszerelve. Millió és egy gép, súlyok, matracok, kettlebell, fitness labda és egyebek is helyet kapnak. Teljesen természetes, hogy nem fogsz tudni mindent egyből szakszerűen használni. A legtöbb gépen van egy kis rajz vagy infografika arról, hogyan használd, és milyen izomcsoportot dolgoztathatsz meg vele, de ez nem minden esetben ad választ minden kérdésedre. Ilyenkor jól jöhet, ha fél szemmel folyamatosan figyelsz másokat, hogy melyik gépen mit és hogyan csinálnak. Persze csak óvatosan, mások is csinálhatják rosszul a gyakorlatokat!

5. Nincs reggel, nincs este

Az egyik legjobb dolog az edzőteremben, hogy ha hajnali 6-kor mész, ugyanolyan közeg fogad, mint este 10-kor. Ez főleg azoknak jó, akik a munkájuk vagy magánéleti elfoglaltságaik miatt csak szélsőséges időpontban tudnak edzeni. Reggel felébreszt a zene és a fények, este pedig könnyebbséget ad, hogy nem a sötétben kell bóklásznod egy futás során vagy kültéri edzőparkban.

6. Nincs eső, nincs szél, nincs hideg

Ez a tél nagyon hideg és nagyon hosszú volt, ezt lássuk be! Még azok közül is sokan vonultak edzőterembe, akik a kinti sportolás megrögzött hívei. A teremben mindig ugyanolyan a hőmérséklet, nem esik, nem fúj a szél, semmilyen szinten sem vagy kitéve az időjárási körülményeknek. Ez azt is jelenti, hogy ha éppen az a kifogás fogalmazódna meg benned, hogy „de hát esik…hideg van…sötét van…”, akkor arra csak azt tudjuk mondani, hogy: Irány a terem!

Forrás / Fotók: Bigstock.com