A 4 legdühítőbb merénylet a kávéd ellen

A 4 legdühítőbb merénylet a kávéd ellen

Amivel a felszolgálók véget vethetnek a kávé-élményednek

“Ráborítom az asztalt. A fejére öntöm a felmosólevet, amit ő kávénak nevez. Kopaszra ordítom a fejét.” – gondolod te, amikor kihozzák vagy átveszed a kávédat és abban a minutában vagy pillanatokkal később feltűnik, hogy merénylet áldozata lettél és vége a kávé élményednek! Sokaknak talán ismerős lesz a következő 4 dühítő momentum…

1. Amikor a pultban Flegmakisasszony/Flegmaúrfi áll

Már eleve keresztet is vethetsz a kávéélményedre, ha Flegmakisasszony vagy Flegmaúrfi áll a pultban.

Mert árad belőle a savanyúság. Utálja a munkáját, ezért utálja a kávékészítést és utál téged is, amiért kávét merészeltél kérni. Hát nem látod, hogy nincs kedve dolgozni meg téged kiszolgálni?! Igen, érezd magad rosszul, de ha erre nem jönnél rá magadtól, majd ő segít, és úgy teszi fel a „Tessék?” meg a „Mit szeretnél?” kérdést, hogy árad belőle a gyűlölet. Mosoly? Olyanról ne is álmodj, örülj, hogy nem borítja rá a forró tejhabot.

Aztán belemondod a jégbefagyott citromarcába, hogy egy lattét, ő meg neki áll elkészíteni. Csapkodva és jó lassan. Ez főleg akkor király, amikor sietnél… A végén pedig úgy szolgálja fel, hogy egyenesen eléd vágja, majd kettétörik a tányér, a pohár, de ha papírból van még az is beleroggyan és megint csak az a nesze itt van „Tessék”-et kapod meg.

Se egy mosoly, se egy egészségedre, fogyaszd egészséggel, de még egy viszlátot sem kapsz.

2. Amikor nem látja el a munkakörét

Beülsz egy helyre azzal a szándékkal, hogy kávét fogsz inni. És csak ülsz. Ülsz kitartóan már vagy 5-8 perce. Nincs itallap az asztalon, de még csak egy „a pultnál történik a kiszolgálás” tábla sem lóg sehol úgy, hogy majd kiszúrja a szemedet. Aztán mikor meglátod a pincért, elkezdesz kargyakorlatokat végezni, aki oda jön és megkérdezi mit szeretnél (mert a mit hozhatok, mit parancsol az már luxus), mire te: „Egy itallapot!”

Kivéve persze, ha már tudod, mit iszol és mi mennyibe fáj, de általában az ember csak szeret belekukkantani egy itallapba. Különben ugyanez az egyén szokott lenni az, akinél még neked kell könyörögni, hogy fizethess, mert magától észre sem vesz.

 

3. Amikor hiányos a kiszolgálás

Lehet, hogy egyesek szemében ez „csak” egy kávé, de a kávé szerelmeseinek ő a “drágaszág”. Szeretik, ha minden tökéletes benne és körülötte. Ennek okán, amikor szembesülniük kell azzal, hogy nem kaptak hozzá cukrot (és nem azért mert ott van a pulton az önkiszolgálónál) de még csak az asztalon sincs, és se híre, se hamva a cukinak meg a pötyikének, nemhogy a nádcukinak, hát még ők érzik magukat rosszul, amiért le kellett csápolniuk ültükből a pincért vagy odamenniük a pulthoz, hogy bocsássanak meg nekik, de cukorra lenne szükségük.

Ez még talán hagyján, de mi van akkor, amikor a jó esetben betonerős feketéd mellé nem kapsz tejszínt meg egy picurka pohár vizet?

Az már csak a jéghegy csúcsa, mikor egyes helyeken a kanalat meg a szalvétát is sajnálják tőled, és persze az asztalodon sincs egy darab valami, amivel megtörölhetnéd a habbajszodat. Az meg már a jéghegy csúcsa, amikor valamit kértél és nem kaptad meg… pedig te külön kiemelted azt a nyavalyás tejszínhabot!

4. Amikor kávét nem, csak arra (vagy arra se) emlékeztető mosogatólevet kapsz

Szinte tragikus az élmény, mikor rákészülsz a kávéélményre, az élvezetre, a mámorra és mikor megízleled rádöbbensz, hogy megölték a kávédat.

Mivelhogy a kávé nem kávé ízű, hanem vízízű és ha meg is lötypölöd kicsit, le is látsz a csészealjáig. Vagy amikor a tej olyan savanyú, hogy azt még az ellenségeddel sem itatnád meg. De én már beleszaladtam olyanba is, hogy jegeskávét kértem, amiben általában van vaníliafagyi. Van fogalmatok arról, mit éreztem, amikor hűlt helye volt a fagyinak a jegeskávémban?!

Na, de mindegy, ha neked is szerencséd van, elnézést kérnek tőled, azt követően ingyen és bérmentve kapsz egy másikat és még ő szégyelli el magát. DE, ha peched van, akkor azt hiszik, hogy most jöttél le a falvédőről és beadják neked, hogy beteg az ízlelőbimbód.

Forrás / Fotók: Cover Photo by Gabriel Matula on Unsplash