Így fogyaszd a feketét Anyák Napján!

Így fogyaszd a feketét Anyák Napján!

Tuti tippek arra, hol és miként fogyaszd a feketét az egyik legszebb ünnepen, Anyák Napján!

Az Anyák Napja világszerte egy fontos ünnepnap, hiszen az anyaságról szól, arról emlékezünk meg hosszú idők óta. Ám sokaknak sajnos ez még mindig csak egy átlagos nap, olyan, mint a többi. Felkelnek, lefőzik, majd meghúzzák a kávét, aztán mehet az egész napos semmittevés. Mások viszont annál inkább igyekeznek meghitt körülmények között elfogyasztani a feketét, lehetőleg az Édesanyjuk társaságában.

 

Ezt az ünnepet különböző országokban, különböző napokon ünneplik, Magyarországon pedig – köztudott, hogy – május első vasárnapján. A lényeg, hogy mindenütt jelen van a világon, hiszen ez, mármint az anyaság egy nagyszerű dolog.

A legtöbb anyuka általában szerénykedik, mikor felnőtt gyermeke felteszi a kérdést: „Na és mit szeretnél csinálni Anyák Napján?” Ezért legtöbbször rájuk, „felnőtt gyermekekre” marad a nagy kihívás, ötletelés.

Anyja-lánya csevej…

Kell ennél több? A rohanó hétköznapokban sajnos nem sikerül mindenkinek eltöltenie a szeretteivel éppen annyi időt, amennyit szeretne. Ez persze sok mindentől függ. Ha esetleg Anyák Napján sikerül egy pár órácska szabad időt teremtenünk magunknak, látogassuk hát meg Édesanyánkat. Figyelmességként köttethetünk valahol egy csokor virágot is, például a kedvencét. Nem gond az sem, ha nem férfiból vagyunk, hiszen ez attól még egy szép és kedves gesztus.

Fontos volna, hogy bepótoljuk velük az elmaradt és oly régóta tervezett hosszú beszélgetést, amit meg is tehetünk egy jó csésze kávé mellett. Egy ilyen együtt töltött délután és egy jó nevetés sok mindent megváltoztathat, higgyétek el! Főleg, ha programunkhoz még az időjárás is kedvez. Mutasd meg, hogy milyen fontos Ő számodra, fogd a kezét és vidd el kávézni!

 

Na de ki mondta, hogy az Anyák Napját csak és kizárólag anyukánkkal tölthetjük? Még annál is jobb, ha a csodás vasárnapon együtt van a család. A fő csak az, hogy az Anyuka is ott legyen, hiszen ő az ünnep megtestesítője.

Amennyiben kint az idő nem a legjobb, de a tehetnék-vehetnék szelleme még mindig bennünk él, és ha már éppen a kávéról esett szó, ne is hagyjuk elkedvetlenedni a társaságot. Sokszor a kézzel készített dolgok jóval többet érnek, mint a megvásároltak. Játsszuk el ezt tehát a kávéval: Mutassuk meg családtagjainknak barista tudásunkat, – akármennyire kezdetleges is az – és készítsünk nekik egy kávét, amit aztán kedvünkre díszíthetünk mindenféle, otthon összeválogatható készítménnyel, például: fahéj, kakaópor, méz, vagy tejszínhab. Imádni fogják a végeredményt, hiszen egyszerű, de csodálatos és mennyei, ám ami a legjobb: hogy Tőled van!

Hogy ti is lássátok, milyen egyszerűen lehet nagyszerű kávévariációkat készíteni, mutatunk pár képet csokis díszítésekről:

Az eljáráshoz nem kell többet tenni, mint lefőzni a kávét, majd felhabosítani a tejet. Ezenkívül szükség lesz még egy csészére, egy tubus folyékony csokira, valamint egy fogpiszkálóra, amennyiben nem áll rendelkezésre egy kifejezetten kávés-rajzolós célra előállított „latte pen”.

1. Kezdjük a legegyszerűbbel, próbálkozzunk először csak tejhabon. Húzzunk a csokival 5 darab vonalat, vízszintesen. Ezután fogjuk a fogpiszkálót, majd egyszer föntről, egyszer lentről húzzunk függőleges vonalakat, mindezt 5-ször.

2. A teendő ugyan az, tehát meghúzzuk a vonalakat. Ezután a csésze bal felső sarkából fektetett nyolcasokat – végtelen jeleket – kezdünk el egymáshoz minél szorosabban rajzolni a fogpiszkálóval.

3. A harmadik esetben hullámos vonalakkal indítunk, mintha egy virágot rajzolnánk a csokival a csésze széléhez igazodva. Miután bezárult a kör, a mintánk bármely pontjába beleszúrjuk a fogpiszkálót, és egy kört rajzolunk. Eközben igyekezzünk a minták közepénél maradni, hogy szimmetrikus végeredményt kaphassunk.

 

 

Forrás / Fotó: Cover Photo by Brigitte Tohm on Unsplash