Back to school: Te melyik anyatípushoz tartozol? 3. rész

Back to school: Te melyik anyatípushoz tartozol? 3. rész

Minden szülő máshogyan viszonyul az iskolakezdéshez.

Különböző típusokat tudunk megkülönböztetni: ismersz olyat, aki annyira túlbuzgó, hogy már július elején megvette a következő évi füzeteket a gyerekének? Nem? Mert akkor te vagy az. Cikksorozatunkból megtudhatod, hogy te laza, túlbuzgó, burzsuj, szingli vagy ősanya kategóriába tartozol-e!

A burzsuj anyuka

Nem tudod pontosan hol van helyileg a gyerekek sulija

No, nem azért mert feledékeny vagy, csak egyszerűen a sofőr hozza és viszi őket reggelente és délután.

Ismeretlen számodra a tömegnyomor a tanszervásárláson

Nem igazán szeretsz nagyáruházakban tülekedni új tornacuccért és radírért. Ha bármire szüksége van az iskolás lurkódnak, akkor rendelsz neki a netről. Gyorsan és kényelmesen intézed a dolgokat.

A gyereked fura beírásokkal teli ellenőrzővel jár haza havonta

Például azért, mert füzetek helyett vettél neki egy laptopot és azzal küldted suliba. Maradinak és kőkorszakinak tartod az iskolát, amiért annyira le vannak maradva, hogy a fejlett IT világában még mindig füzetbe jegyzetelnek a nebulók.

Szereted az újhullámos éttermeket és a street foodot- és ez a gyerek uzsonnáján is meglátszik

Szendvics helyett lazacos sushit csomagolsz reggelente a gyerekeknek vagy épp nutellás kenyér helyett céklakrémes répatorta szeletet rejtesz az uzsonnás dobozokba. A menzát meg amúgy is elítéled, így az iskolához legközelebb eső fine dining étterembe küldeted minden nap a lurkóidat.

Nálatok mindenki kitűnő tanuló

Mondhatnád, hogy te csak is zseniknek adtál életet, de valójában már általános első óta külön magántanár jár a gyerekekhez (mindegyik tantárgyból). Így nehéz lesz velük felvenni a versenyt, de ne felejtsd el, hogy itthon nincsenek borostyánligás egyetemek!

Te vagy a sztár a szülői értekezleten

Még ha aktívan nem is veszed ki a részed a szülői feladatokból az iskolai projekten során, az fix, hogy ha fel kell újítani a tantermet azonnal mindenki rád mosolyog: a következő héten már 3 szakmunkás festi és újítja a gyereked tantermét a te jó voltodból.

A legjobb osztálykirándulás szervezője te vagy

Kit érdekelnek manapság a múzeumok? Évek óta sírnak a gyerekek, hogy unalmasak az osztálykirándulások, de amióta te beléptél a szülői munkaközösségbe a gyerekek áldanak Téged! Egyszerűen összeszervezed a gyerkőcöd osztálytársait és meginvitálod őket a saját házatokba. Mozi terem, hatalmas kert medencével, teniszpályával, jakuzzi, faházak a hátsó udvaron. Belépnek az ajtón a gyerekek és három napig nem is látni őket, annyira élvezik a legjobb osztálykirándulást.

Ha ezekből a pontokból legalább négy illik rád, valószínűleg te is ,, burzsuj anya” vagy!

Szerző:Horváth Dalma

Forrás / Fotó: www.bigstockphoto.com