Szingli vagy? 5+1 érv, amiért nem kell bánnod

Szingli vagy? 5+1 érv, amiért nem kell bánnod

Mi tudjuk, miért jó, hogy szingli vagy
Már a harmadik évemet taposom szingliként, így, hellyel-közzel, tudom is, hogy miről beszélek. De egy vélemény ugye nem vélemény, ezért kértem egy kis segítséget. Tagja vagyok egy nagyon nőcis csoportnak, így bedobtam a nagy kérdést: miért jó, ha az ember lánya szingli. Éppen, hogy elkészítettem a reggeli tejeskávémat, máris érkezett az első komment, majd a második, és egy szuper párbeszéd indult el. A válaszok közül szemezgetve szeretném neked megmutatni, hogy szinglinek lenni tényleg csak akkor nem jó, ha nem jól csinálod.
1. Szabadság, szerelem

„Lehet, hogy vannak nők, akiket nem lehet megszelídíteni” – mondja minden szinglik „ősanyja”, Carrie Bradshaw, és igazat kell neki adnunk. Természetesen tudom, hogy kis magyar valóságunkat nehéz összehasonlítani az élettel a Nagy Almában, még akkor is, ha pont akkora kávérajongók vagyunk, mint az írónő, de a szabadság a valódi szingliknek is mindennél fontosabb, a lányok elmondása szerint. Nem az a lényeg, hogy nem szabja meg senki, hogy mit kellene csinálnod – egy egészségesen működő párkapcsolatban ez egyébként sem lenne kérdés-, hanem, hogy nem szükséges egyeztetned senkivel sem. Ha ahhoz van kedved, akkor bekuckózhatsz a tv elé a kedvenc sorozatoddal, a doboz fagyi szigorúan tilos, mert nem erősítjük a szingli sztereotípiát, ha ahhoz van kedved, akkor hét estéből nyolcat bulizással töltesz, és sorra próbálod ki a legfinomabb kávés koktélokat.

2. „Magad uram, ha szolgád nincs”

Mindenhez érteni fogsz. De tényleg mindenhez. A lehetetlen nem létezik, melletted éppen pedig nincs olyan, aki a „férfias” munkákat elvégezné, így neked kell összeszerelni a bútort, lebeszélni a felújítást, a pókok levadászásról a sarokban meg már ne is beszéljünk. Szingliként minden a te felelősséged. Ez elsőre félelmetesnek hangzik, és nem mondom, hogy nem lehet megijedni. De ha sikerül, és miért ne sikerülne, akkor igazi harcos amazonnak képzelheted magad, joggal teszem hozzá, és elkortyolhatsz egy habos kávét, minden elpusztult nyolclábú emlékére.

3. Harmonikus kapcsolatot ápolok: magammal

Hányszor hallottad már, hogy mennyire fontos, hogy ismerd önmagad? Sőt, továbbmegyek. Hogy szeresd önmagad? És szerinted, hány felnőtt emberről mondható el ez igazán? És ez most nem valami spirituális humbug. Fontos, hogy megismerd önmagad, és van egy rossz hírem, ez nem történik meg csak úgy magától. Gondolj bele, mennyire más vagy most, mint mondjuk öt évvel ezelőtt. Akkor még el sem tudtad képzelni, hogy valaha is kipróbálod a zöld kávét, vagy a zabkása a reggeleid része lesz. Folyamatosan változunk, és így változik a világról alkotott képünk is, változnak az elvárásaink és vágyaink. Ha van kellő időd arra, hogy magadra is koncentrálj, akkor még az is előfordulhat, hogy egy egészen jó fej csajt fogsz megismerni. Ne aggódj, ez még nem a skizofrénia előjele.

4. Felértékelődnek a baráti és családi kapcsolatok.

Jó esetben, ha kapcsolatban élsz, akkor sem szűnsz meg létezni. De a 24 óra, akkor is 24 óra, és nyilván mindenkire nem fog egyformán idő jutni. Időnként fontossági sorrendet kell kialakítani, és megeshet, hogy vérzik majd a szíved, mert a kedvenc kávéházadban ücsörögnél inkább a barátnőiddel, és nem a párod családjával töltenéd a hétvégét. Ha szingli vagy, akkor a barátaid válnak a második családoddá, és persze az elsőre is sokkal több jut.

5. A pikáns részletek

A változatosság gyönyörködtet. Igen, azon a területen is. Elég nagy lány vagy már ahhoz, hogy itt sem kell magyarázattal tartoznod senkinek sem. Ha egy éjszaka egy idegennel, hát ezt is ki kell próbálni, ha több, akkor miért ne. Mindig mással, vagy mindig ugyanazzal mész randizni, igazából csak kettőtökre tartozik. Nem kell semmi olyat csinálnod, amit nem szeretnél, viszont bármit megtehetsz, amitől jól és szexinek érzed magad. Felfedezheted a saját szexualitásod, még időnként önző is lehetsz, és hatvanévesen nem kell majd azon gondolkoznod, hogy mi az, ami kimaradt az életedből pedig szívesen kipróbáltad volna.

5. + 1. A Joker

Ha a fentiek ellenére esetleg még bizonytalan vagy, van egy utolsó, kikezdhetetlen érvem: Chris Pratt újra szingli. Elismétlem lassan: Chris – Pratt – szingli. Ő is, és te is. Mi ez, ha nem a sors keze? Hidd el, csak arra vár, hogy elcsábítsd végre.

Forrás/ Fotó: www.bigstockphoto.com

Szerző: Köles Hajnalka