DIVAT, MOZI, SATÖBBI – DIVATIKONOK ÉS LUXUS KOLLEKCIÓK A MOZIVÁSZNON

divatikon

DIVAT, MOZI, SATÖBBI – DIVATIKONOK ÉS LUXUS KOLLEKCIÓK A MOZIVÁSZNON

Akik szeretik a divatot, azok bizonyára már látták – ha éppen nem a kedvenceik – az alábbi, luxus divatházak mesés produktumait felsorakoztató filmeket.

Legyen az dokumentumfilm, hollywoodi kasszasiker vagy egy évtizedeken átívelő sorozat, felmerül a kérdés, vajon mi ragadott meg bennünket, nézőket jobban; az Oscar-díjas alakítás, vagy a szereplők kimeríthetetlen luxus-gardróbja? Összegyűjtöttünk néhány híres, népszerű filmet a divat világából, melyeket mind a mai napig mély tisztelettel, és a pompás darabok iránti gyermeki vággyal szemünkben csodálunk.

AZ ÖRDÖG PRADÁT VISEL

Meryl Streep zseniális alakításával igazi klasszik-kulttá vált ez a film. Nem csak a divatmagazinok kulisszái mögé enged betekintést nekünk, földi halandóknak, de a divatra éhező tekintetek is kapnak bőven inspirációt és kellő motivációt, hogy mire lehet mostantól gyűjtögetni az aprót a malacperselyben. Több kedvenc jelenetünk is van a filmben – tulajdonképpen az egészet újra és újra tudnánk bámulni reggeltől estig -, hiszen a Miranda Priestly-t alakító Meryl Streep parádés megnyilvánulásai nemhiába lettek keresett mémek az interneten. A számunkra legmeghatározóbb mégis az a rész, amikor sorozatfelvételen keresztül mutatják be a sajtó-guru megérkezését, rendre lehajítva magáról a kabátot, bundát és táskákat, miközben fülünkben a kassza hangját halljuk csak csilingelni: egymilla, tízmilla, sokmilla.

Meryl Streep Coats GIF - Find & Share on GIPHY

THE SEPTEMBER ISSUE

Ha már divatmagazin, jöjjön egy kis háttér-információ, a The September Issue. A film tulajdonképpen dokumentumfilm, ami a méltán világhírű amerikai Vogue magazin főszerkesztőjét, Anna Wintourt és stábját mutatja be kendőzetlenül a 2007. szeptemberi, Amerikában kiadott Vogue magazin összeállítása kapcsán. Amikor a metró felé igyekezve kezünkbe vesszük ezt a gigantikus divat-bibliát, biztosítva ezzel privát szórakoztatásunkat a hétvégére, bele sem gondolunk, mennyi munka, előkészület, bonyodalom, egyeztetés, vita, visszautasítás és megalkuvás az, melynek eredményeként kezünkben tarthatjuk A TUDÁST, és szívhatjuk magunkba azon információkat, melyekről a világ divatnagyhatalmai úgy döntöttek, szeretnék azokat velünk megosztani. A filmet ajánljuk mindazoknak, akik a varázslatos darabokon átszűrődő reflektorok fénynyalábjain túl kíváncsiak a sikerhez vezető rögös útra, az emberi értékekre és a sikerért való önfeláldozásra egyaránt.

COCO CHANEL

Audrey Tautou-t már több francia filmből is jól ismerjük, ahogy a maga finomságával, törékenységével láncolja a néző szemét a vászonhoz. A Coco Chanel életét, munkásságát bemutató közel két órás drámában szintén csodásan személyesíti meg a főhőst Amelie tündöklő csillaga, és helyezi kicsit más megvilágításba számunkra a divatikont. Hogy milyen utat járt be az árvaházban nevelkedett francia kislány, és mi mindent kellett tennie, tűrnie és lázadnia ahhoz, hogy mára a divatvilág elismert nagyasszonyává váljon? Nem mondjuk el. De ígérjük, a film tökéletes szórakozást fog nyújtani a hozzánk hasonló divatfüggőknek.

EGY BOLTKÓROS NAPLÓJA

Evezzünk kicsit könnyedebb vizekre, és nézzünk körül New York luxus üzleteiben, ahová a film hősnője, a gyönyörű és fiatal Rebecca (Isla Fisher) rendszeresen visszatér. Hiába áll a csőd szélén, megszállottan vásárolja sorra az új holmikat, kockára téve ezzel anyagi biztonságát. Ami lássuk be, neki sosem volt. A film megosztó, és mondhatjuk, hogy na persze, mert ez Amerika, és mint minden ilyen, ez is happy end-del végződik majd, de azért olykor jól jönnek ezek a limonádé filmek. Szép ruhák, csillagporos álmok, színek, kicsi románc, vakítóan fehér fogsorok, és egy újabb visszacsatolás nekünk, shopping-királylányoknak, amikor a kisördög csábító hangján a vállunk fölött azt sutyorogja alattomosan fülünkbe: „Vedd csak meg! Ez jár neked…”

 

SZEX ÉS NEW YORK

Az ikonikusnak számító sorozat első szériáját 1998-ban kezdték el vetíteni. Igen, már olyan régen. Szeretjük vissza-vissza nézegetni a korábbi részeket, hiszen képtelenség megjegyezni és fejben elraktározni azt a rengeteg menő ruhát, gyönyörű cipőt, táskát, ékszereket és egyéb kiegészítőket, amit kimeríthetetlenül pattintanak magukra Manhattan hősnői. A pompás darabok kavalkádjában hasznos tippek és bölcsességek hagyják el az ultra glossy csillogó ajkakat, mely hol egy bárpult melletti vadászaton, hol egy divatbemutató első sorában a legújabb trendeket vizslatva szakad ki a lányokból. És mi ezért nagyon bírjuk őket. A 6 évadot kitevő szériát további két, egész estés film követte, melyek történetei bár köthetőek a sorozathoz, mégis, önálló filmként is tökéletesen állják a sarat. Kizárólag Manoloban.

 

Sarah Jessica Parker GIF - Find & Share on GIPHY

 

Szerző: Eat, Move & Smile

Kiemelt kép: by Kris Atomic – unsplash.com

Hello Kedves Olvasó! Ha tetszett a cikk, annak szívből örülök! Ha szívesen felhasználnád, kérlek, tedd azt jogszerűen. Mit is jelent mindez? A cikk teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll, miszerint annak bármiféle felhasználásához a szerző, vagyis az én írásbeli engedélyem szükséges. Tegyük szebbé a világot! Köszönöm, hogy jó fej vagy!

 Google Analytics-et használunk

Elfogadod, hogy az oldal Google Analytics követőkódot használ? Amennyiben igen, úgy bővebb tájékoztatást kapunk olvasási szokásaidról, ami még nagyobb kihívást jelent számunkra, hogy izgalmas témákról írjunk. Ha nem járulsz hozzá, az sem gond, hiszen továbbra is ugyanúgy olvashatod kedvenceidet.