DIVAT, MOZI, SATÖBBI – DIVATIKONOK ÉS LUXUS KOLLEKCIÓK A MOZIVÁSZNON

divatikon

DIVAT, MOZI, SATÖBBI – DIVATIKONOK ÉS LUXUS KOLLEKCIÓK A MOZIVÁSZNON

Akik szeretik a divatot, azok bizonyára már látták – ha éppen nem a kedvenceik – az alábbi, luxus divatházak mesés produktumait felsorakoztató filmeket.

Legyen az dokumentumfilm, hollywoodi kasszasiker vagy egy évtizedeken átívelő sorozat, felmerül a kérdés, vajon mi ragadott meg bennünket, nézőket jobban; az Oscar-díjas alakítás, vagy a szereplők kimeríthetetlen luxus-gardróbja? Összegyűjtöttünk néhány híres, népszerű filmet a divat világából, melyeket mind a mai napig mély tisztelettel, és a pompás darabok iránti gyermeki vággyal szemünkben csodálunk.

AZ ÖRDÖG PRADÁT VISEL

Meryl Streep zseniális alakításával igazi klasszik-kulttá vált ez a film. Nem csak a divatmagazinok kulisszái mögé enged betekintést nekünk, földi halandóknak, de a divatra éhező tekintetek is kapnak bőven inspirációt és kellő motivációt, hogy mire lehet mostantól gyűjtögetni az aprót a malacperselyben. Több kedvenc jelenetünk is van a filmben – tulajdonképpen az egészet újra és újra tudnánk bámulni reggeltől estig -, hiszen a Miranda Priestly-t alakító Meryl Streep parádés megnyilvánulásai nemhiába lettek keresett mémek az interneten. A számunkra legmeghatározóbb mégis az a rész, amikor sorozatfelvételen keresztül mutatják be a sajtó-guru megérkezését, rendre lehajítva magáról a kabátot, bundát és táskákat, miközben fülünkben a kassza hangját halljuk csak csilingelni: egymilla, tízmilla, sokmilla.

Meryl Streep Coats GIF - Find & Share on GIPHY

THE SEPTEMBER ISSUE

Ha már divatmagazin, jöjjön egy kis háttér-információ, a The September Issue. A film tulajdonképpen dokumentumfilm, ami a méltán világhírű amerikai Vogue magazin főszerkesztőjét, Anna Wintourt és stábját mutatja be kendőzetlenül a 2007. szeptemberi, Amerikában kiadott Vogue magazin összeállítása kapcsán. Amikor a metró felé igyekezve kezünkbe vesszük ezt a gigantikus divat-bibliát, biztosítva ezzel privát szórakoztatásunkat a hétvégére, bele sem gondolunk, mennyi munka, előkészület, bonyodalom, egyeztetés, vita, visszautasítás és megalkuvás az, melynek eredményeként kezünkben tarthatjuk A TUDÁST, és szívhatjuk magunkba azon információkat, melyekről a világ divatnagyhatalmai úgy döntöttek, szeretnék azokat velünk megosztani. A filmet ajánljuk mindazoknak, akik a varázslatos darabokon átszűrődő reflektorok fénynyalábjain túl kíváncsiak a sikerhez vezető rögös útra, az emberi értékekre és a sikerért való önfeláldozásra egyaránt.

COCO CHANEL

Audrey Tautou-t már több francia filmből is jól ismerjük, ahogy a maga finomságával, törékenységével láncolja a néző szemét a vászonhoz. A Coco Chanel életét, munkásságát bemutató közel két órás drámában szintén csodásan személyesíti meg a főhőst Amelie tündöklő csillaga, és helyezi kicsit más megvilágításba számunkra a divatikont. Hogy milyen utat járt be az árvaházban nevelkedett francia kislány, és mi mindent kellett tennie, tűrnie és lázadnia ahhoz, hogy mára a divatvilág elismert nagyasszonyává váljon? Nem mondjuk el. De ígérjük, a film tökéletes szórakozást fog nyújtani a hozzánk hasonló divatfüggőknek.

EGY BOLTKÓROS NAPLÓJA

Evezzünk kicsit könnyedebb vizekre, és nézzünk körül New York luxus üzleteiben, ahová a film hősnője, a gyönyörű és fiatal Rebecca (Isla Fisher) rendszeresen visszatér. Hiába áll a csőd szélén, megszállottan vásárolja sorra az új holmikat, kockára téve ezzel anyagi biztonságát. Ami lássuk be, neki sosem volt. A film megosztó, és mondhatjuk, hogy na persze, mert ez Amerika, és mint minden ilyen, ez is happy end-del végződik majd, de azért olykor jól jönnek ezek a limonádé filmek. Szép ruhák, csillagporos álmok, színek, kicsi románc, vakítóan fehér fogsorok, és egy újabb visszacsatolás nekünk, shopping-királylányoknak, amikor a kisördög csábító hangján a vállunk fölött azt sutyorogja alattomosan fülünkbe: „Vedd csak meg! Ez jár neked…”

 

SZEX ÉS NEW YORK

Az ikonikusnak számító sorozat első szériáját 1998-ban kezdték el vetíteni. Igen, már olyan régen. Szeretjük vissza-vissza nézegetni a korábbi részeket, hiszen képtelenség megjegyezni és fejben elraktározni azt a rengeteg menő ruhát, gyönyörű cipőt, táskát, ékszereket és egyéb kiegészítőket, amit kimeríthetetlenül pattintanak magukra Manhattan hősnői. A pompás darabok kavalkádjában hasznos tippek és bölcsességek hagyják el az ultra glossy csillogó ajkakat, mely hol egy bárpult melletti vadászaton, hol egy divatbemutató első sorában a legújabb trendeket vizslatva szakad ki a lányokból. És mi ezért nagyon bírjuk őket. A 6 évadot kitevő szériát további két, egész estés film követte, melyek történetei bár köthetőek a sorozathoz, mégis, önálló filmként is tökéletesen állják a sarat. Kizárólag Manoloban.

 

Sarah Jessica Parker GIF - Find & Share on GIPHY

 

Szerző: Eat, Move & Smile

Kiemelt kép: by Kris Atomic – unsplash.com

Hello Kedves Olvasó! Ha tetszett a cikk, annak szívből örülök! Ha szívesen felhasználnád, kérlek, tedd azt jogszerűen. Mit is jelent mindez? A cikk teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll, miszerint annak bármiféle felhasználásához a szerző, vagyis az én írásbeli engedélyem szükséges. Tegyük szebbé a világot! Köszönöm, hogy jó fej vagy!