FESZTIVÁLOZZ LUXUSBAN!

fesztivál

 FESZTIVÁLOZZ LUXUSBAN!

Az idei nyár ismét bővelkedik fesztiválokban. Akár hazai, akár nemzetközi vizekre evezünk a zenei és kulturális rendezvények hűs vizén, a „Tud valaki jegyet szerezni” kérdésen túl a második most is rendre az: „Mit vegyek fel?”.

Jogos a kérdés, hiszen az időjárás kiszámíthatatlan, a bevihető csomagok száma és mérete korlátozott, így érdemes alaposan átgondolni, melyik lesz a tökéletes outfit, amiben nemcsak elengedhetjük végre az ölebeket, de adott esetben a dizájner darabokról sem kell lemondanunk.

Photo by @osvaldo-coelho-jr on Pexels

A CIPŐ – KÉNYELMES, VAGY INKÁBB DÖGÖS?

Az egyik nem zárja ki a másikat. A magas sarkú platform szandált ugyan érdemes meghagyni egy következő, domborzati akadályokkal kevésbé tarkított alkalomra, de ha a tervünk az, hogy úrias körülmények között a V.I.P szektorban álldogálva szürcsöljük reggelig a jegeskávés koktélt, úgy a mesés, platformos-pántos-cipzáras-csillogós-csatos topánok is elférnek a fesztiválozós kavalkádban.

Ha mégis egy kényelmesebb, tombolásra alkalmasabb fazonra vágyunk, amiben a délutáni lelkesedésünket a hajnali napfény felkelő sugarai sem törik meg, választhatunk a nyár slágerének számító, lapos talpú, csábító szandálok közül is. A dizájnerek idén is feladják nekünk a leckét: ugyanabból a fazonból többfélét is készítenek, komoly dilemmát okozva ezzel a választásban. Ha a szívünk mindkettő felé egyaránt húz, javasoljuk a sötét árnyalatot az esti mulatozáshoz, a világosat pedig a másnapi strandoláshoz tökéletesen pedikűrözött tappancsunkra pattintani.

Photo by Bekir Dönmez on Unsplash

Ha mégis inkább a kényelmes, adott esetben combtőig sárban taposós, tornacipős megoldásra szavaznánk, akkor sem kell lemondani a luxusról. Akár a fast fashion, akár a dizájnerek polcáról választunk, biztosak lehetünk abban, hogy a világ összes cipőgyártója gondolt a fesztiválozókra és a minimalista basic daraboktól az extrán felturbózott csilli-villi sneakerekig mindenki megtalálja álmai kényelmes, gumitalpú vágyát.

A JOLLY-JOKER JEANS

Ha fesztiválos vadászatra indulunk, egy jól megválasztott farmerral tuti nem lőhetünk mellé. Kényelmes, ott domborodik, ahol kell, és még a legdurvább „kilöttyentarozéfröccsöm” rock koncertet is túléli. Bár a rongyosra szakadt farmer továbbra is nagy kedvencünk, egy fesztivál tökéletes hely ahhoz, hogy kísérletezzünk a boltokat elárasztó millió féle fazonnal és mintákkal! Idén hódít a hímzés, a slicc, a minta és a szalagok, így akár többféle stílust is kipróbálhatunk.

Photo by @godisable-jacob on Pexels

FEJEZD KI ÖNMAGAD!

A régi, fülledt nyári éjszakák ma már nem jellemzőek, ettől függetlenül a fesztiválozó tömeg sokszor inkább levetkőzik, mint felöltözik. Van, aki éjjel is még fürdőruhában virít, a gondosabbak viszont olyan outfitet választanak, ami kényelmes, és megfelel az időjárás kiszámíthatatlan körülményeinek. Azért, mert fesztiválozni indulunk, még nem kell lemondanunk a világmárkákról; egy jól megválasztott póló, vagy egy hosszított fazonú, nyomott mintás trikó szintén maxolhatja a luxus-faktort.

Photo by @jakob-102336 on Pexels

AZOK A MESÉS KIEGÉSZÍTŐK

Ha totál odavagyunk a bájos virágfüzérekért és a vagány indiántollakért, de valahogy máson mindig jobban tetszik, tilos feladni! Érdemes próbálkozni és olyan darabokat választani, amit nemcsak adott esetben világhírű tervező készített, de még praktikus is. Egy színes sál, amit övnek is használhatunk, egy menő napszempa, vagy egy vagány hátizsák – amit még a bejáratnál sem koboznak el – tuti kiegészítője lesz fesztiválozós outfitünknek!

Photo by @belart84 on Pexels

Szerző: Eat, Move & Smile

Cover Photo by Pete Bellis on Unsplash