Kihívás vagy ínyencség a levendulás kávé?

Kihívás vagy ínyencség a levendulás kávé?

A levendulás kávé az új kedvenc? Bevállalnád?

A napokban lehetőségem volt megkóstolni a levendulás kávé nevezetű csodát. Először bizarrul hangozhat, de sokkal finomabb, mint ahogy gondolod. Szerencse, hogy nyitott személyiség vagyok, különben lehet én is simán elmentem volna mellette. Az első gondolatom az volt; levendula és kávé? Együtt? Naná!

Korábban is találkoztam már aromás kávékkal, de nem fogtak meg. Összeférhetetlennek tartottam a kávét és a különböző ízvilágokat. A kávé az csak kávé volt, és semmi több. Aztán ajándékba kaptam a már említett levendulás kávét, mellyel kinyílt a kávé-világ titkos kis ajtaja. Bizonyára annyi mindent felvettél már te is a bakancslistádra, annyi mindent kipróbáltál már, a sok őrültségről ne is beszéljünk! Akkor miért pont a levendulás kávé maradjon ki?

 

A lustáknak az előre csomagolt kávét ajánlom, de az aktívabbak és lelkesebbek akár otthon is elkészíthetik. Csupán három hozzávalóra van szükség; kávéra, tejre és levendulára. Ha cukorbarbár vagy, akkor a te esetedben négy hozzávalóra bővül a lista.

Mivel én lusta vagyok, így csak annyi erőfeszítést fejtettem ki, hogy elindítottam a kávéfőzőt, kitöltöttem a kész kávét, majd a tejet, a végén pedig rányomtam a tejszínhabot.

Készíts levendulás kávét, mint egy profi!

Két bögre Lavender Latte rendel! De mire is lesz szükség? Négy normál adag eszpresszóra, egy vagy másfél csésze alacsony zsírtartalmú tejre, ízlés szerint cukorra, és egy teáskanál szárított levendula virágra.

Na, lássuk!

A tejhez add hozzá a szárított levendulavirágot, majd egy kis edényben melegítsd fel lassú lángon. Nem kell felforralni, mindössze felmelegíteni. Ezt követően vedd le a tűzről a lábast, és hagyd ázni a levendulát 5-10 percig. Minél tovább hagyod ázni, nyilvánvalóan annál erőteljesebb lesz a levendula íze.

Az 5-10 perc letelte után szűrővel halászd ki a virágokat. A tejet utána egy kicsit meg is gőzölheted, ízlés szerint. Ezt követően önts szét a tejet és az eszpresszót két bögrébe. A tejhab tetejére díszítés gyanánt morzsolhatsz pár apró levendula virágot, ahogy a képen látod.

 

TIPP: a levendulás kávét akár mézzel megspékelve is fogyaszthatod!

A Lavender latte tökéletes választás a szeszélyes napokon, amikor az égvilágon semmihez sincs kedved, de akkor is, ha egyszerűen valami újra, különlegesre vágysz. A levendula önmagában is megnyugtató és inspiráló, de milyen, ha kávéval kevered? Itt az ideje, hogy kipróbáld!

Hozzászólásban várjuk a tapasztalatokat!

Képek forrása: www.bigstockphoto.com,

Szerző: Írók között