Miért szépek az Instás kávés képek?

kávés képek

Miért szépek az Instás kávés képek?

Vajon azok a kávés képek az igazságot tükrözik?

Veled is előfordult már, hogy az alapján választottál kávét a boltban, hogy micsoda szép kép van a csomagoláson? Oké, ezt hamar megtanultuk, hogy nem szabad. Na de amikor egy kávéházban beléd ivódnak a gyönyörű kávés képek a falon, leadod a rendelést, és egy igazi Quasimodot hoznak ki neked, akkor mit szólj?

A tejhab majd szétfolyik, a kávé és a tej el sem válik egymástól, az egész egy csalódás. Körülbelül ahhoz hasonlít az érzés, amikor a netes társkeresőben megbeszélted az Arnold Schwarzenegger-szinten kisportolt testét képeken mutogató férfival a randit, és egy igazi nyeszlett testű, kockásinges, szemüveges informatikus lép be a kávézóba. Persze tudtad, hogy túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, na de ennyire?! Megmutatjuk, milyen trükköket használnak annak érdekében, hogy megtévesszenek minket a fantasztikus kávés képek alkotói.

 

1. Mosogatószeres kávé

Sok olyan képet látni a közösségi oldalakon és a kávés reklámokban is, ahol gyönyörű, szivárványos buborékok ülnek vidáman a kávé tetején. Te pedig lefőzöd a feketét és *pak*pak, a bubik már el is illantak. Persze gondolkodsz és elismered, hogy micsoda gyorskezű a fényképész, pedig csak nagyon rafinált. A kávéfotózáson sokszor mosogatószert adnak „a modellhez”, mert a mosogatószer buborékai sokkal tovább tartanak és fényesebbek. És az íze! Hát, inkább ne kóstold meg, hidd el, azok se teszik, akik feltöltik a közösségi hálóra „az elmaradhatatlan reggeli kávé” felirattal.

2. Habzó szappanos cappuccino

Ismered a viccet, hogy miért készít magának két cappuccinot reggel az Insta blogger? Az egyiknek jól beszappanozza a tetejét, készít róla egy remek képet, kiönti a lefolyóba, a másikat pedig megissza. A legtöbb hatalmas habbal rendelkező cappuccinoról készült képen valóban a kávé tetején csücsülő szappanhabot látod. Az így képzett hab nagyon testes, hasonlít a tejhabra és nem utolsó sorban sokkal könnyebb elmosogatni a fotózás után a csészéket. Így már jobban megbecsülöd a reklámokban azoknak a színészeknek a munkáját, akik a finom, habos cappuccinoba belekortyolva nem vágnak idétlen fejet a szappanhab miatt, nemde?

3. Tejöntés

És újra el fogsz keseredni, a kávé- és tejkiöntős képek bizony nem mozogás közben készültek. Ezeket az elemeket a legtöbbször műanyagból formázzák meg, majd hagyják megszilárdulni. Ez elég szomorú, hiszen összefut a nyál a szánkban, de legalább örökké tartanak ezek a szép pillanatok. A tejről pedig még annyit, hogy a stúdiókban sokszor egy folyékony ragasztót használnak, aminek a színe éppen olyan hófehér, amilyen a tehéntejé. Ezzel a kis trükkel a kávé az extra önteteket és szórásokat bőven elbírja, te pedig próbálsz majd dűlőre jutni, amikor összehasonlítod a képen szereplő és az eléd letett kávét. Na, de valahogy az életben is így vagyunk a plakátokon látható modellekkel, nem?

 

Forrás / Fotó: bigstockphoto.com